1. 4

  @3:

  dat is geen argument, maar een veronderstelling.

  PS:

  Zullen we niet eerst even de uitkomst van de Europa-discussie gaan afwachten? Je weet wel, die 5 scenario’s enzo. Nu dendert de EU gewoon weer door met het optuigen van een sociale pijler terwijl het debat over welke richting de EU op moet nog moet beginnen. Voorbarig en onzuiver is dit.

 2. 5

  @1: Alles wat Brussel regelt dat goed is voor de werkgevers heet vrij maken van markten en grenzen wegnemen, alles wat goed is voor de consument en werknemer heet bij rechts betutteling.

 3. 6

  @4: [ Nu dendert de EU gewoon weer door met het optuigen van een sociale pijler ]

  Dendert? In mijn ogen komt het sociale aspect voor consument en werknemer in Brussel op de laatste plaats en heeft een gigantische inhaalslag te maken ten opzichte van de vrije markten die Brussel heeft gecreëerd. Waaruit maak je op dat het “dendert”?

 4. 8

  @6:

  Het dendert door omdat het crisis na crisis niet eens even het eigen voorgestelde debat kan afwachten en gewoon voort dendert.

 5. 11

  @10: Ik had het ook nog anders kunnen formuleren:
  Alles wat Brussel regelt dat goed is voor de werkgevers heet gelijke markten en gelijke kansen creëren, alles wat gelijke rechten en gelijke bescherming voor consument en werknemers creëert heet bij rechts betutteling en bemoeizucht.

 6. 16

  @15:

  Brussel heeft een gigantisch stapje terug te doen van de “vrije” markten die het gecreëerd heeft. Vaderschapsverlof regelen lekker zelf wel, altijd al gedaan.

 7. 19

  Beste Henk en andere Trolvrienden,
  De Commissie heeft een voorstel gedaan. Daarbij heeft mogelijk ook het voornemen van het thans demissionaire kabinet een rol gespeeld. Vervolgens buigt en Europees Parlement zich erover en uiteindelijk besluiten de lidstaten. Ik zie daar geen doordenderen in.

 8. 20

  @18: Dit zijn plannen voor de komenden 12 maanden, niet wat er volgens jou al zou “denderen” de afgelopen 12 maanden. Maar wel een goed teken dat ze eindelijk eens luisteren naar de onvrede over het kapitalistische werkgevers-Brussel. Maar het zijn plannen.

 9. 21

  @20:

  Het zijn plannen inderdaad, die denderen dus gewoon door. Ook de afgelopen 12 maanden. En daar vroeg je naar. Ondanks het voornemen eerst een debat te voeren welke kant de EU op moet gaan.

  @19:

  Beste Emile M. Zoiets heeft de realiteit. Wanneer er eenmaal een witboek en groenboek zijn gepubliceerd is het vaak een kwestie van tijd. Het EP is dan al mee, aangezien er zelden voorstellen worden gemaakt zonder een meerderheid in het EP te hebben. Daarbij, het zijn niet de lidstaten die uiteindelijk besluiten. Het is de Europese Raad of een vakraad die de laatste klap erop geeft. De facto beslist Duitsland. Nederland heeft geen veto en kan dus niet besluiten.

 10. 23

  @18: Dit voorstel is dus een reactie op de klachten van de laatste 20 jaar die inhouden dat de EU teveel een economistisch project is en eigenlijk slechts een economistisch project waarbij constitutionele vragen gemeden worden als de pest. http://retro.nrc.nl/W2/Columns/Heldring/000808.html Daar is nog een hoop aan toe te voegen, maar eigenlijk ben jij niet in debat. Het Europese project, dat inderdaad veranderen moet, kan een laatste weermiddel tegen globaal feodalisme zijn. Corporate politicians van Frits Bolkestein tot Donald Trump hebben altijd geprobeerd die discussie te torpederen. Jij en je Baudet zijn hum ‘usefull idiots.’

 11. 25

  Goh…ik regelde indertijd 3 weken vakantie bij de geboorte van mijn kinderen. Toen kon dat nog….. (Misschien nu ook nog wel, dat weet ik niet) Ik had het niet willen missen.

 12. 27

  @24: Goh, Henk. Vogue bestaat nog. Ooit stond er een column van J.H.Donner in dit blad. Op de vraag waarom vrouwen minder goed zijn in schaken dan mannen schreef deze na ‘painstaking analysis’ dat vrouwen eigenlijk alles hebben wat mannen ook hebben behalve een ding: Intuïtie.

  Er was een reactie van een vrouw die stelde dat Donner zich moest laten opnemen in een inrichting, waarop Donner weer antwoordde: “Kijk, dat is het verschil tussen mannen en vrouwen. Mannen willen er gelijk bovenop slaan en vrouwen willen je verzorgen.”

  Blij te zien dat bij Vogue dat laatste na al die tijd nog steeds verantwoord intact is gebleven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren