SG-café woensdag 23-11-2016

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van woensdag 23-11-2016. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (7)

#1 McLovin

Werkgelegenheid en economie….dat zijn wel een beetje de stokpaardjes waarmee je tegenwoordig alles voor elkaar krijgt in Den Haag. Wil je iets voor elkaar krijgen? Laat een onderzoek doen en zorg dat i de uitkomsten staat dat als jouw voorstel/idee niet opgevolgd wordt dat het schadelijk is voor de werkgelegenheid en/of economie:

http://nos.nl/artikel/2144592-alarmerende-groei-economische-schade-door-files.html

”…financiële schade met 30 procent tot 1,1 miljard euro. …”
Ik zou wel eens willen weten hoe men tot zulke bedragen komt? Is het echte indirecte schade/kosten zoals het voorbeeld in het artikel over de 46 europer uur vrachtauto of is het meer van als we niet in de file hadden gestaan had de salesmanager 3 leads kunnen bezoeken ipv van 2 en dus hebben we de helft van een mogelijke omzet gemist….?

#2 Hans Verbeek

Trump herziet zijn mening aangaande de klimaatverandering:
hij erkent dat de mens wel degelijk invloed heeft op het klimaat.
Tsja, politici roepen wel vaker iets in de campagne dat ze na de verkiezingen heel anders bedoeld lijken te hebben.

Overigens ben ik van mening dat de Amerikaanse president slechts een marionet is die mooie toespraken houdt en het beleid van multinationals, de wapenindustrie en de financiële industrie aan de rest van de wereld verkoopt.

#3 Le Redoutable

Weer een linkse mythe doorgeprikt, uit CBS onderzoek blijkt het loonverschil tussen mannen en vrouwen voor het grootste deel verklaarbaar door opleidingsniveau en deeltijdwerk. Bij de jongere werknemers verdienen vrouwen zelfs meer dan mannelijke collega’s van dezelfde leeftijd:

https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2016/47/krijgen-mannen-en-vrouwen-gelijk-loon-voor-gelijk-werk-

#4 Joop

@3.

Waarschijnlijk allemaal door rechts beleid gekomen, dat de vrouw eindelijk wat meer geld mag verdienen! Emancipatie is echt een rechts punt, zoals kinderopvang, part time werken meer laten verdienen, gemakkelijker zwangerschapsverlof.

#5 rongvk

@3 Fijn, weer zo’n zure regen verhaal. Na decennia van moeite is het gat tussen jongen vrouwen en jongen mannen gedicht, en dus is het met terugwerkende kracht een mythe…

#6 Hans Custers

@5

Sterker nog. de “mythe” waar #3 het over heeft wordt helemaal niet doorgeprikt door dat onderzoek, maar er juist door bevestigd. Het punt is namelijk helemaal niet of vrouwen en mannen evenveel verdienen, maar of ze gelijk beloond worden voor vergelijkbaar werk. En dat is niet het geval, al is het wel wat beter geworden:

Rekening houdend met de twintig achtergrondkenmerken verdienden vrouwen bij de overheid in 2008 nog 7 procent minder dan mannen. In 2014 was dit gedaald tot 5 procent. In het bedrijfsleven daalde het verschil in deze periode van 9 naar 7 procent.

#7 Rolmops

Maar mensen, begrijp dan eens om niet (meer) op de artikelen en beweringen van Le Redoutable in te gaan, aangzien die zonder uitzondering bestaan uit halve waarheden, hele leugens of vaak precies het tegenovergestelde beweren dan wat Le Redoutable schrijft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*