1. 4

  mhhh leuk zo een artikel maar ik snap nog niet waarom deze chauffeur nu wel gestraft wordt? Wat heeft hij exact gedaan dat strafbaar was (en dat het dus niet een ongeluk was buiten zijn schuld). Niet dat ik zeg dat hij onschuldig is cq niet gestraft dient te worden maar waarom is het zo moeilijk om even het hele verhaal met de feiten en niet alleen de emotionele dramatiek weer te geven? Waar is dat wel te vinden? Edit: gewoon op een andere site dus. Begrijp dat wel bewezen is dat ie te hard reed maar dat de rechter eerst niet vond dat te hard rijden in dit geval de oorzaak was van de dood van het meisje, en dat ie dus eerst wel veroordeeld is voor te hard rijden maar niet voor dood door schuld. IN hoger beroep dacht de rechter daar anders over.

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/24527599/__Doodrijder_kind_krijgt_toch_celstraf__.html

 2. 5

  @4: [ waarom is het zo moeilijk om even het hele verhaal met de feiten en niet alleen de emotionele dramatiek weer te geven? ]

  Omdat je het op de Telegraaf site las ;-)

  Maar waar kun je alle feiten nu vinden? Want ik lees nergens hoe hard die man nu ongeveer reed.
  Volgens de Telebabbel was in eerste aanleg niet bewezen dat te hard gereden was en nu wel: “De rechtbank legde daarom in een aparte verklaring uit dat de taakstraf was opgelegd omdat niet vaststond dat de automobilist veel te hard had gereden.”
  Het hof gaat nu wel uit van een hoge snelheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren