1. 2

  Een heerlijk staaltje creatief bankieren.
  Persbericht van het CBS getiteld “Overheidsschuld lager door schatkistbankieren.”

  Door meer van elkaar en minder op de financiële markt te lenen hebben decentrale overheden en het Rijk de overheidsschuld weten te verlagen. Sinds eind 2013 draagt het verplichte schatkistbankieren bij aan een lagere overheidsschuld. Dit komt doordat schulden tussen overheden onderling niet meetellen voor de overheidsschuld.

  Dat we daar niet eerder aan gedacht hebben. Broekzak leent uit vestzak en omgekeerd.

 2. 8

  Fijn dat in Malmö weer in het Arabisch ‘Slacht de Joden!’ wordt geroepen bij een pro-Palestijnen-demonstratie. Vreedzame oplossing …. kennelijk niet bij dit soort mensen

 3. 9

  Nog helemaal geen artikel over de nieuwe Canadese president. Hopelijk is hij gene teleurstelling, veel van zijn punten ben ik een groot voorstander van.

 4. 10

  @9.

  In de VK wel: stoppen met bombarderen in MO, abortus pro, drugs meer pro, wel nog voor de oliepijpleiding naar Golf van Mexico waar Obama en Hillarische Clinton tegen zijn. Hij heeft absolute meerderheid. We zullen zien. Obama viel ook tegen. Pas op het eind doet hij van zijn beloften realiseren.

 5. 12

  Column van Ozdil doet de correspondent van beleid veranderen .

  Dit zal een eerste stap richting een culturele omslag zijn. Mijn droom is een Nederlandse samenleving waarin we het volledig oneens kunnen zijn met elkaar over van alles, volstrekt anders kunnen zijn van elkaar, elkaar zelfs kunnen haten, maar niet meer in de context van ‘allochtonen’ versus ‘echte Nederlanders.’

  Ik stel voor dat we op sargasso hier aan meedoen, ten minste op gebied van taalgebruik.

 6. 15

  @14.

  Die voorgestelde regering in Portugal na die enge conservatieven stelt niet veel voor. Met hard core communisten voor een benodigde meerderheid. Dat hebben we in Frankrijk kunnen zien. Dat werkt niet. Over een half jaar weer verkiezingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren