SG-café woensdag 20-04-2016

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van woensdag 20-04-2016. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (9)

#1 Le Redoutable

Rusland grijpt naar censuur en KGB praktijken om de (semi) dictatuur van Putin in stand te houden. Nog even en het is weer terug in het USSR tijdperk:

http://www.volkskrant.nl/buitenland/adviseur-poetin-wil-censuur-op-westers-gestook~a4285608/

#3 gbh

2016 World Press Freedom Index, NL op een mooie tweede plek:

http://rsf.org/en/ranking

#4 Grûtte Pier

“En, oh ja, misschien kunnen alle betrokkenen dan ook even toelichten hoe een en ander zich verhoudt tot de Nederlandse grondwet?”
http://m.trouw.nl/tr/mobile/article/detail.do?language=nl&navigationItemId=4324&componentId=4286010&title=PVV-moet-duidelijk-maken-wat-de-islamisering-is&navigation=Nieuws&pageType=articleDetail

#5 Grûtte Pier

@1: Mooi, dan kan Koenders die 1,3 mil. Euro ‘anti-Rusland propaganda’ subsidie in z’n knip houden :)
http://www.politalk.nl/2015/11/19/kabinet-steekt-13-miljoen-in-onafhankelijke-russische-media/

#7 Bolke

@1: Na und, hun land, hun probleem.

#8 Joop

Een oud GroeneAmsterdammer redacteur heeft het over de publieke ruimte die wordt ingenomen door salafisten op onze hogescholen om zo andere moslims te radicaliseren, want die moeten per dag ook zo vaak mogelijk bidden volgens de oude regels.

http://joostniemoller.nl/2016/04/moslims-bezetten-openbare-gebouwen-nl-mag-weten/

Doet met denken aan de Franse Revolutie en de Reformatie die zorgden dat de katholieke feestdagen werden afgeschaft als vrije dagen, zodat er meer manuren en daardoor meer productie werd gedraaid. Vraag me af in hoeverre dat bidden van invloed is op de manuren en daardoor de productie in een willekeurig islamitisch land.

#9 mbmb

Mijn schoonvader (Brit) heeft door de hele Arabische wereld wegen/bruggen gebouwd en kan smakelijk vertellen over de wens om vijf keer te bidden. Uiteindelijk gebruikten ze langs de trajecten mobiele gebedsruimten, zodat wegwerkers hun ding konden doen en daarna weer snel aan de slag. Blijkbaar scheelde het ze heel wat tijd.

Anders reden ze naar het dichtstbij gelegen dorp om daar te bidden. En thee te drinken. En nog even na te ouwehoeren.

tWaren soms net mensen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*