1. 2

  Rutger Castricum
  ‏@Rutger_zelf

  Voorlichter Wilders na aanvraag interview: De PVV kan PowNed voorlopig niet helpen. Ik moet voor u oppassen. #veelzeggend

  12:49 – 20 jan. 2016

  Want de verslaggever noemde PVV-plan opsluiten mannelijke asielzoekers ‘lachwekkend’

 2. 4

  Pag 4, piepklein artikeltje, papieren Volkskrant vandaag.

  De Rote Armee Fraktion is vemoedelijk weer/ nog steeds actief! Het vermoeden is dat zij verantwoordelijk zijn voor een overval op een gepantserd geldtransport, en dat ze het geld nodig hebben voor hun ondergrondse leven.

 3. 5

  @4

  Ik had het gelezen. Ze hadden ergens iets van 1 miljoen of zo buitgemaakt. Euheuh…dat waren toch die gasten die altijd tegen het kapitalisme waren?

 4. 11

  Van der Steur: “Niet ik maar de korpschef verwijderde Maat uit het team” Volstrekt irrelevant. VdS is immers politiek verantwoordelijk voor het handelen van de korpschef.

 5. 15

  Waarom geloof ik de cijfers niet in dit artikel? Of …

  http://www.volkskrant.nl/buitenland/niet-63-maar-849-racistische-moorden-in-duitsland~a3558296/

  Ook geweld tegen bijvoorbeeld daklozen is opnieuw in ogenschouw genomen. Zo werd in 2006 in Plattling in Beieren een dakloze door een neonazi met spiritus overgoten en in brand gestoken. De terreurdaad werd niet als een rechts-extremistische moord geboekstaafd. Dat gebeurt nu dus wel.

  Criminoloog Bernd Wagner, die met zijn organisatie ‘Exit’ extreem-rechtse spijtoptanten begeleidt bij een nieuw leven in de maatschappij, zegt dat de overheid de cijfers jarenlang bewust ‘laag’ heeft gehouden. ‘Rechts-extremisme schaadt het imago van de Duitse democratie in binnen- en buitenland.'

 6. 16

  @5 Zie de oligarchen kliek van Putin in het Kremlin, zie de top van China en Noord Korea. Overal op de wereld is het communisme uiteindelijk uitgedraaid op een soort mega kapitalisme, dus zo vreemd is dit niet.

 7. 17

  @16

  Mijn idee. Het communisme is uitgedraaid op een soort staatskapitalisme. Tot mislukken gedoemd. Ergens bestaat het achterlijke idee dat je mensen via een ideologie tot ‘sociaal gedrag’ kan dwingen. Het tegendeel is waar. In de heilstaten werden de grootste ego’ s ook de grootste graaiers.

  En Putin doet nog weer eens dunnetjes over wat de rode tsaren deden. In feite veranderd er daar nooit veel. Gorbatsjov was misschien de uitzondering. Maar die is uitgekotst door de Russen.

 8. 26

  @23 ik vind het ook vaag. Ik kan niet achterhalen of de asielzoekers bewust rode deuren hebben gekregen, of dat de wijk/straat waar ze wonen een uniforme uitstraling hebben (dus rode deuren). Dit laatste is in Nederland ook vaak het geval en overschilderen betekent dat je een factuur van de woningscorporatie krijgt voor herstelwerkzaamheden.

 9. 28

  @26 Het bedrijf wat voor huisvesting zorgt koopt goedkope huizen op in wijken en renoveert ze minimaal. Sommigen zitten naast elkaar in een straat, sommigen niet. Waarschijnlijk gaat het om goedkoop verf of voordeuren inkopen waardoor panden van dit bedrijf makkelijk herkenbaar zijn.

 10. 29

  Het gaat mij niet in eerste instantie om het bedrijf. Het trieste is dat de bewoners van die huizen worden belaagd. Daarbij hebben ze last van de rode deuren. Dat ze dat willen veranderen lijkt mij alleszins redelijk. Tegen de opstelling van het bedrijf waarbij die wens wordt genegeerd heb ik wel grote bezwaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren