1. 2

  Snelheid op de atletiekbaan is geen kwestie van huidskleur of goede genen.
  Wat een mens doet in de eerste 15 jaar van zijn leven is veel bepalender voor de kansen op een Olympische atletiekmedaille.

  Een kind dat in Londen wordt geboren staat op de eerste dag op hetzelfde niveau als het kind dat in Eldoret (centrum van looptalent in Kenia, red.) wordt geboren. Maar als tiener steekt de Keniaan lichamelijk ver boven de westerling uit. Dat is die wereld van verschil waarvan velen denken dat het aan de genen ligt.”

  ”Kinderen in het Westen zijn niet actief meer. Ze zijn passief in de periode waarin ze hun spier- en botstructuur ontwikkelen. Daardoor blijven ze achter bij Afrikaanse kinderen, die buiten spelen en kilometers ver naar school lopen. Ze ontwikkelen zich niet tot waarvoor ze oorspronkelijk zijn ontworpen: op pad gaan voor je voedsel. Daar hoef je niet fit meer voor te zijn, het voedsel komt naar je toe.

 2. 5

  @4

  Er is in het verleden al excuses gemaakt door Jeruzalem. Dat houdt toch een beetje een schuldbekentenis in.

  Ik vind het opmerkelijk omdat Erdogan zich al jaren polariserend opstelt richting Israel en nu kennelijk nieuwe vrienden nodig heeft.

  Omdat ik niet in toeval geloof, vraag ik mij af wat de achtergrond is. Vanuit de positie van Israel ben ik minder verbaasd. Israel kan altijd wel vrienden gebruiken. En dan is 18 miljoen euro een koopje.

 3. 12

  @10

  Insecten eten lijkt mij heel wat vriendelijker dan het consumeren van koeienkadavers en varkenslijken. Tijd voor de krekelburger bij Mac Donalds.

 4. 14

  @12: niks vriendelijker, een dier is een dier, of het nu een koe van 400 kilo is of een krekel van een paar gram, blijft het zelfde principe.

 5. 16

  @12: Voor 70 kilo heerlijk mals vlees moet je één varken slachten, voor het zelfde gewicht aan krekelburger moet je genocide plegen op iets van 70.000 krekels.

 6. 17

  @16

  Maar ze sterven wel wat vriendelijker. En bij de insectenteelt kan wellicht afval omgezet worden in voedsel. Maden bijvoorbeeld zijn echte afval-eters. Mest, lijken, fruit enz.

  Varkens worden gehouden in schuren en gevoederd met geïmporteerd voer. Stankoverlast, ziektes, antibiotica. Ook zonder insecten zijn er genoeg redenen om varkens gewoon te verbieden.

 7. 18

  @17: Misschien eens verdiepen in hoe gekke koeienziekte is ontstaan en je dan afvragen of het slim is om afval te voeren aan je voedselbron.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren