1. 2

  @1 Fout gedacht. Wilders is al vriendjes met het Vlaams Belang. NVA is gewoon VVD met een iets hoger gehalte aan Halbes, Aards, Freds en Ivos.

 2. 4

  @3: @2 noemt de VVD en jij hebt het gelijk over liberalen. Apart, want het huidige VVD heeft helemaal niks meer te maken met het liberalisme. Mensen die dat nog wel steeds vinden houden zichzelf voor de gek. Of weten niet (meer) wat liberalisme inhoudt.

 3. 7

  @5:
  N-VA is een conservatieve partij met een sterke nationalistische en liberale dimensie. Er is niemand verhuisd.
  Als jij VVD-liberalen wilt vergelijken met NVA- of open VLD-liberalen vind ik dat prima; Ik ga er niet aan beginnen.

 4. 8

  @2: Ik zou N-VA en VVD zeker niet gelijk stellen. De N-VA is eigenlijk een one issue partij (voor Vlaamse onafhankelijkheid, oorspronkelijk heette de partij de Volks Unie en had een besmet imago in verband met wortels in fout in de oorlog), die in de loop van de tijd zijn programma aangevuld heeft met andere conservatieve en economisch liberale standpunten.

  Verder heeft #1 gelijk, de overeenkomst tussen PVV en N-VA is vrij groot, zeker in daadwerkelijk stemgedrag. Desondaks is de uitspraak niet verbazingwekkend: De N-VA stuurt Marokkanen net zo graag weg/terug (in ieder geval ergens anders heen) als de PVV.

  Los daarvan is het ook niet nieuw dat nationalistische bewegingen van verschillende landen als het puntje bij het paaltje komt slecht met elkaar overweg kunnen. Om die reden zijn ook zoveel initiatieven tot het vormen van extreem-rechtse fracties in het EP mislukt. Hongaarse nationalisten vlogen met Slowaakse en Roemeense nationalisten in de haren, die laatsten konden niet met de Bulgaren overweg (dit alles om irredentistische redenen) en alle vier werden ze geschoffeerd door Italiaanse nationalisten die de Oost-Europeanen collectief omschreven als een soort untermenschen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren