1. 1

  Gisteren werd hier gesuggereerd dat het wel meevalt met raciale bias in politiegeweld in de VS. Vandaag een mooie studie waaruit blijkt dat het helemaal niet meevalt: http://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371%2Fjournal.pone.0141854

  The results provide evidence of a significant bias in the killing of unarmed black Americans relative to unarmed white Americans, in that the probability of being {black, unarmed, and shot by police} is about 3.49 times the probability of being {white, unarmed, and shot by police} on average.

  In sommige gebieden is de kans dat je als “zwarte” (vreselijke term trouwens) wordt neergeschoten wel 20 keer zo groot.

 2. 4

  Ja, cool ding inderdaad. (‘kwillem!)

  Overigens bestonden er nog niet veel andere typemachines in Nietzsches tijd (deze ‘schrijfkogel’ was geloof ik de allereerste die commercieel geproduceerd werd) dus het is waarschijnlijk (ik weet het niet zeker) niet zozeer een eigenaardige voorkeur van Nietzsche, als wel gewoon een keuze voor een typemachine in die tijd.

  (de man was immers bijna blind en afhankelijk van slechts één iemand die zijn handschrift kon/wilde ontcijferen … )

 3. 5

  There is something rotten in the state of … Alphen a/d Rijn. Er is alweeer een kraan omgevallen. (NOS journaal).

 4. 9

  @7 Goeie vraag! Het lijkt erop dat het vooral gaat om tijdelijke inhuur, waarbij medewerkers worden gedetacheerd via uitzendbureaus en vanuit de sociale werkvoorziening. Binnenlands Bestuur schrijft:

  Bij het gros van de 12.277 banen (bijna 10.000) die tot stand zijn gekomen via inleenverbanden, gaat het om Wsw-detacheringen.

  Ik lees dat als: in totaal werden 15.064 nieuwe banen gemeld. In meer dan 80% gaat het hier om inleenverbanden, die in hun aard lijkt mij tijdelijk zijn. En van die 80% is bij ruim 80% sprake van inleen vanuit de Wsw. Mijn vraag zou zijn: is hier daadwerkelijk nieuw werk gecreëerd, of is de wijze van registreren veranderd? Kan het zo zijn dat werkgevers niet langer het werk bij de Wsw uitbesteden, maar in plaats daarvan de Wsw haar medewerkers naar de bedrijven toebrengt? En waarom spreken we van nieuwe banen als het in werkelijkheid gaat om (tijdelijke) inleen en detachering? Hoeveel werk- en bestaanszekerheid hebben de betrokken werknemers in deze constructie? Of, zoals FNV zich afvraagt: gaat het hier om duurzame banen?

  Wat de NRC niet meldt:

  Slechts 3,5 procent van de 3200 afgesproken beschut werkplekken dit jaar is nu pas gerealiseerd.

  Oftewel: de mensen die het moeilijk ‘arbeidsmatig’ aan de slag kunnen met genoeg ‘loonwaarde’ laten we vooralsnog in de kou staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren