1. 2

  @1.

  Erg gekleurd.

  Dit soort zaken zal nooit en de never objectief kunnen worden vastgesteld. Alleen het beeld zal nooit meer worden teruggedraaid. Moslimmannen hebben geen respect voor vrouwen. Net zoals in de Nederlandse zwembaden al langer duidelijker was met hun jongeren.

 2. 3

  @2: ‘Het is niet objectief’ is een dooddoener. Misschien kun je inhoudelijk op het artikel reageren in plaats van het onderwerp veranderen naar Nederlandse zwembaden. Hint: het artikel gaat over de voorvallen met nieuwjaar in Keulen.

 3. 4

  @3.

  Moet je vooral uit de hoogte doen.

  Ik heb het artikel gelezen. En ik vind het niet overtuigend. Omdat je een situatie kan proberen te reconstrueren door met mensen te praten. Ik proef een poging tot bagatelliseren.

  En dat zou terecht kunnen zijn. Zaken zijn overdreven, dat geloof ik best. Niet elke naffer is een aanrander.

  Alleen waar mij het om gaat het kwaad is geschied op tweeërlei manieren: er zijn massaal vrouwen lastig gevallen en er is een beeld geschapen. Dat beeld blijft hangen.

  Jammer voor deze twee journalisten dat ze eigenlijk vechten tegen de bierkaai.

  Want mensen onthouden “Keulen” maar ook dit soort berichten. Ook al doen 99% van de asielzoeker zich voorbeeldig voor.

  http://www.rtvnh.nl/nieuws/182649/jonge-asielzoekers-vallen-meisjes-lastig-in-zwembad-den-helder

  En dan afvragen waarom de AfD en hier Wilders zo populair geworden zijn.

 4. 7

  @6: nee ik heb vernomen dat ik me niet voor het karretje moer laten spannen en dat dit soort referendums niet democratisch zijn.

 5. 12

  @11.

  Wie is dat? Oh, van de Dierenpartij … ach ja.

  Buma is de conservatief die we niet meer tegenkomen in Nederland sinds de sterrenstatus van de geflipte doctor Baudet.

 6. 13

  Wat een verschikkelijk ‘debat’ is het zeg. Wat lopen de VVD en PvdA toch te draaien en te kronkelen. Walgelijk. Wat ben ik blij dat ik nog nooit op een politieke partij heb gestemd. Hoe kunnen die mensen leven met zichzelf?

 7. 15

  Lekker negatief gebazel. Professoren zijlijn.

  Politiek is draaien. Zo gaat dat. Als je dat niet begrijpt dan moet je zoals Wilders en de SP in de oppositie gaan zitten en blijven roepen en schelden.

  Zo snel ze in een gedoogregering zitten en huppekee daar gaat de pensioenleeftijd. Ook gedraai.

 8. 16

  Altijd lachen met die Bart Nijman, de helft van wat die mafkees aan tweets neerzet berust op ongefundeerd (!) geschreeuw:

  Bart Nijman ‏@BartNijman · 11 min.11 minuten geleden

  De PvdA, mede-ontwerpers van de referendumwet, steken hem nu zelf in de fik. #NEEisNEE

 9. 17

  @15:

  “Politiek is draaien”

  Heerlijk. En ik maar denken dat: Politiek is de wijze waarop in een samenleving de belangentegenstellingen van groepen en individuen tot hun recht komen – meestal op basis van onderhandelingen – op de verschillende bestuurlijke en maatschappelijke niveaus.

  Maar het is dus gewoon draaien. Ook als dat als consequentie heeft dat ze hun eigen wetten niet naleven.

  Ben benieuwd of de komende verkiezingen er wel een opkomst van 30% zal zijn.

 10. 20

  Liever voetbal kijken, waste of time debatten in 2e kamer kijken. Behalve als ze wat meer inhoudelijk zijn. Zoals laatst de huurderswet met minister Blok in de 1e Kamer. Dan hoor je eindelijk waarom een partij voor of tegen is. Behalve bij de middenpartijen. Want die hebben afspraken met het kabinet wat ze niet openlijk durven te vertellen.

 11. 21

  @18:

  Jaja, want de stem van een populist is minder waard dan die van jouw natuurlijk. En als politici hun woord breken, noemen we dat draaien. Zo gaat dat. Als je dat niet begrijpt…

  Laten we anders gewoon weer het census kiesrecht instellen. De bevolking is nog niet klaar voor algemeen kiesrecht.

  @19: De PvdA trekt z’n drol juist in. Ze willen geen intrekkingswet.

 12. 22

  @19.

  Buigen? de 2e kamer mag debatteren, het kabinet mag regeren. Want die hoeven zich niets aan te trekken op het oordeel van de kamer over dit referendum. En dat is maar goed ook, poppenkast.

 13. 23

  @21.

  Inderdaad, het census kiesrecht en een vragenlijst. Wat ik vorige week als stembureaulid voor gekke rare domme dingen wel niet heb gehoord. Ongelofelijk!

 14. 24

  @22: Jawel, de regering MOET met of een intrekkingswet danwel inwerkingstreding wet komen, er is geen tussensmaak en als de regering dat niet snel genoeg doet dan kan de kamer het doen en dan wordt draaien wel heel moeilijk voor de PVDA.

 15. 25

  Weer een reactie op twitter, D66 lid Verhoeven:

  Kees Verhoeven ‏@KeesVee · 6 min.6 minuten geleden

  @svanweyenberg @AviBhikhie @JaapJansen Wet biedt keuze: wel of geen intrekkingswet. Wie zegt respecteren uitslag zegt intrekken. That’s it.

 16. 26

  @23:

  Dat soort extremistische standpunten en bijbehorend gedrag van de ‘volksvertegenwoordiging’ breken dus de sociale cohesie af. En mensen maar afvragen hoe Wilders de boel tegen elkaar uit speelt!

 17. 28

  @26.

  Je begon er zelf over. Het referendum had nooit gehouden moeten worden. Een grote poppenkast. En dat vond de meerderheid van de kiesgerechtigde bevolking ook. Want die bleven thuis.

 18. 30

  @28:

  De meeste niet-stemmers zijn thuisgebleven omdat ze er geen vertrouwen in hadden dat er wel geluisterd zou worden naar hen. Je claim dat de meerderheid het een poppenkast vond is dus onzin.

  Het referendum had wel gehouden moeten worden. Ben je het daar niet mee eens, dan kun je je beklag doen bij de Kiesraad. Veel succes daarmee.

 19. 34

  @31 Maak die arme onderbuikers nu niet banger dan dat ze al zijn, straks durven ze niet meer naar buiten met al die “enge” Oekraïense toeristen op straat. Je zal maar zo’n onguur type als Victoria Koblenko voor je deur tegen komen, dan draai je toch meteen 3x je deur op slot?

 20. 36

  @30.

  Je kan ook zeggen dat er grote groepen waren die al wisten dat de regering dit wel zal oplossen. Door gewoon de uitslag te negeren. Er is nog vertrouwen in het systeem. We zijn niet allemaal lotje getikt en lopen achter elke raddraaier aan.

 21. 37

  @32.

  Bedankt nietingelogd voor je cynische commentaar, gelukkig dat we nog een verdediger van domme mensen hebben op deze site, zoals je jezelf omschreef. Een ervaringsdeskundige kennelijk. :-)

 22. 38

  Schuldhulpverlening is nu een hot item bij de sociale wereldverbeteraars. Want mensen in de schulden kunnen geen geld uitgeven, en zodoende draait de economie niet.

  Maar dan lees ik bij een een GroenLinks lid Linda Voortman:

  “De overheid verergert de schulden in plaats van deze op te lossen. De preferente positie van de overheid, de bronheffing en de speciale bevoegdheden Belastingdienst en het CJIB zorgen ervoor dat mensen niet uit de schulden kunnen komen, ondanks de begeleiding die zij van gemeenten krijgen. Het is kwalijk dat de Belastingdienst een strengere schuldeiser is dan een gemiddeld postorderbedrijf.”

  Zie je wel! Het grote kwaad is de overheid en haar roversbende bij de Belastingdienst.

 23. 39

  @38:
  Het is toch op zijn zachtst gezegd opmerkelijk dat het voor een particulier zeer moeilijk is om uit de schulden te komen en voor bedrijven zo ontzettend eenvoudig. Zie daar zelf geen dissonantie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren