1. 2

  @1: Mijn eerste gedachte waren: klassiek voorbeeld van framing:
  Uitkeringsfeest…..export van uitkeringen etc….En als ik als Tweede vraag is als iemand met zo een uitkering naar een land met een hogere levensstandaard vertrekt, gaat de uitkering dan omhoog? zelfs als je komt met argument dat zo een land niet bestaat dan is de hypothetische vraag nog steeds interessant. Maar goed, verkiezingen enzo volgend jaar en dus moeten we allemaal heel erg daadkrachtig zijn tegen die vreselijke bontkraagjes, hoofddoekjes en alle andere vreselijke buitenlanders enzo…

 2. 10

  @4

  De mensen die nu het hardst klagen over Polen, zijn heel vaak dezelfde mensen die klagen als er iets geprivatiseerd wordt. Toen Griekenland de omroep (her) nationaliseerde stond 3/4 Sargasso te juichen, een beetje raar om daar in Polen nu opeens tegen te zijn omdat de regering daar toevallig een andere politieke voorkeur heeft.

 3. 12

  @10 Appels/Peren. In Polen is de publieke omroep niet genationaliseerd, want dat was hij al. Het gaat om het aantasten van de onafhankelijkheid van de publieke omroep. Dat lijkt mij een kwalijke zaak voor eenieder die vrijheid hoog in het vaandel heeft ongeacht of je links of rechts bent.

 4. 14

  Er gaan al ramen aan diggelen in nachtelijk Leipzig

  Politiepantservoertuigen rijden door de straten in Leipzig. Winkelruiten zijn ingegooid en talrijke auto’s staan in brand. Afvalcontainers worden omgeschopt, de inhoud ervan ligt op straat. Een Turkse dönerzaak is tot puin geslagen. Gemaskerde mannen, bewapend met honkbalknuppels, slaan in op toevallige passanten. […]

  Zo’n 250 rechts-radicale relschoppers trokken hier door de ‘linkse’ wijk Connewitz en sloegen er alles wat op hun weg kwam tot moes.

  Het waren, zei de historicus Sascha Lange (44) tegen de Leipziger Volkszeitung, ‘de ergste rechts-extremistische ongeregeldheden in Leipzig sinds de pogromnacht in november 1938’. […]

  In Keulen werd maandagavond door nazi’s, hooligans en motorbendeleden regelrecht jacht gemaakt op buitenlanders. Enkele asielzoekers uit Pakistan werden het ziekenhuis ingeslagen.

 5. 15

  @14.

  Sjemig, een ‘linkse’ wijk, wat is dat?

  Sowohl in städtebaulicher Hinsicht als auch bezüglich der sozialen Zusammensetzung der Bevölkerung ist Connewitz ein besonders vielgestaltiger Stadtteil Leipzigs.

  bron: wikipedia

 6. 16

  @14: Begin jaren ’90 had je daar al ultrarechts geweld en in die 25 jaar tot nu is het de politiek niet gelukt de voedingsbodem daarvoor weg te nemen. Je zou bijna denken dat er iemand mee gediend is…
  Overigens is op de woordkeuze in dat AD artikel wel wat af te dingen.

  @15 ik heb tijdens mijn buitenlandsemester daar gewoond en voor een galerietje of een ‘links-filosofisch’ kroeggesprek hoefde ik nooit ver te fietsen. (Wat toen en daar nog een vrij unieke manier van transport was: een passant vond het ooit nodig om mij zo uit het niets een vuist in het gezicht te planten toen ik op de fiets voor rood wachtte. Ik heb hem maar niet naar zijn motivatie gevraagd.)

 7. 17

  @15:

  Sjemig, een ‘linkse’ wijk, wat is dat?

  Ik ben niet de auteur van stuk, dus ik weet natuurlijk niet precies wat hij ermee bedoelt (noch waarom je het mij vraagt) maar vermoedelijk houdt het verband met het stemgedrag in de wijk? Bondsdagverkiezingen 2009:

  Die Linke
  Duitsland: 11,7%
  Connewitz: 27,5%

  Die Grünen
  Duitsland: 10,7%
  Connewitz: 22,5%

  CDU + SDP
  Duitsland: 56,8%
  Connewitz: 39,0%

  FDP
  Duitsland: 14,6%
  Connewitz: 8,4%

  (deze gegevens, voor de volledigheid, staan op de pagina waar jij naar verwijst … )

 8. 18

  @14

  Dat was te voorspellen. Er was al extreemrechts geweld zonder dat er olie op het vuur werd gegooid.

  Radicale groepen voelen zich geroepen om het staatsmonopolie op het gebruik van geweld ter discussie te stellen. Her en der worden plannen ontwikkeld om ‘burgerwachten’ in te stellen, die Duitse vrouwen zouden moeten beschermen tegen ‘buitenlandse verkrachters’.

  Het wachten is op de linksextremisten die ook gaan knokken dan
  komen we hier:

  Commentatoren waarschuwen voor ‘Weimarachtige toestanden,’ toen na de Eerste Wereldoorlog en tijdens de opkomst van Hitler zich in Duitsland een straatoorlog afspeelde tussen ‘links’ en ‘rechts’.

  En de Duitse antifa’ s kennende hoeven we niet lang te wachten.

 9. 20

  @18 Ik zou hopen dat iedereen zich tegen de neonazis zouden keren. Maar als radicaal links het vuile werk moet opknappen voor de bange burgerij: so be it.

 10. 21

  @20

  Voor mij zijn de antifa’ s of autonomen zoals ze in Duitsland heetten net zulk tuig als de neo-nazi’ s. Geen haar op mijn hoofd die er over zou piekeren om tussen die kemphanen in te springen.

  De geest is uit de fles in Duitsland en dat is conform mijn verwachtingen sinds ‘Keulen’. Het is juist de burgerij die last heeft van deze twee kemphanen.

  Ik wens ‘de politiek’ en mevr. Merkel in het bijzonder alle succes van de wereld toe. Petje af als ze de zaken weer onder controle krijgt.

 11. 22

  @21 Ik heb anders liever antifas in mijn wijk dan neonazis. Vooral als er neonazis door je wijk gaan lopen terroriseren. Dan mag van mij de antifas er flink op timmeren.

 12. 23

  @22

  En dan kom je uit bij Weimar 2.0
  Geweld lost niets op. De Duitse overheid dient beide groepen onschadelijk te houden. Helaas kent Duitsland een traditie van extremistisch geweld.

 13. 24

  Sjoerd W. Sjoerdsma ‏@swsjoerdsma 18 min.18 minuten geleden

  Veelzeggend. Minister Van der Steur wil professor Maat nu in het geheim spreken over het geheime en zwartgelakte feitenrelaas…

 14. 28

  Denk dat het wel mee zal vallen met Weimar 2.0. Tenzij leger ex-leger en politie de kant van rechts gaan kiezen om het linkse gevaar te bezweren maar dat zie ik nog niet zo gebeuren. Tis eerder herhaling eind 20ste; toen liepen de harde kernen van extreem links en rechts elkaar ook in de haren.

 15. 30

  Jeetje, wat weet een aantal mensen hier toch veel van antifa. Knap hoor. Allemaal zelf gelezen en uit vijfde hand gehoord? Petje af. En allemaal zomaar opgetypt ook nog. Zodat wij het ook weten. Gelukkig. Kan ik nu gerust gaan slapen.

 16. 31

  @28

  Politie dient geen kanten te kiezen. Noch van neo-nazi’s, noch van antifa. De kemphanen dienen geen kans te krijgen. Tenzij ze zich vreedzaam gedragen. Maar die kans lijkt mij niet groot.

 17. 34

  @30: gelukkig weten mensen als jij altijd zó goed wat de ervaringen zijn van anderen. Lachwekkend als het niet zo triest zou zijn.

 18. 35

  @19: ( @5: )
  Leuk dat de Raad van State op de rem trapt om te trachten de Stasi der Lage landen in het gareel te houden.
  Helaas heb ik het onprettige gevoel dat het geen barst helpt; links- of rechtsom gaan ze gewoon hun gang.
  Bovendien zal dat massale afluisteren ook nog eens zo goed als niets opleveren of echt bijdragen aan onze veiligheid.

 19. 36

  @34: En mensen als jij weten blijkbaar altijd wel een simplistische gelijkstelling te maken. Maar kom maar op hoor, met jouw ervaring uit eerste hand. Anders blijft het zo treuren in plaats van lachen.

 20. 37

  @29 Als ik berichten hoor van antifas die door overwegend rechtse wijken trekken en willekeurige voorbijgangers aanvallen met honkbalknuppels zal ik vast mijn standpunt bijstellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren