1. 7

  Ondanks huilie huilie van Orban wordt Hongarije de wacht aangezet; Het mag samen met Polen in het strafbankje. Misschien een mooie bestemming voor #2?

 2. 8

  @7: laat Sargentini zich eens druk maken over de EU waarin men alle regels van het verdrag van Maastricht overschreden heeft. En over het lage democratische gehalte van de EU waar Dui/Fra de rest hun wil oplegt.
  #PotKetel #LekkerBelangrijk

 3. 12

  @10: @11:
  Nee.

  Pas als de lidstaten unaniem instemmen met het straffen van Hongarije, kan de regering-Orbán het stemrecht in de EU worden ontnomen.

  En Polen zal dit waarschijnlijk tegenhouden, want de Poolse regering ziet de bui al hangen.

  Overigens kan Artikel 7 ook door de Europese Commissie in gang gezet worden. Ik weet niet of dan ook alle lidstaten unaniem moeten instemmen.

 4. 13

  @12: Dat is inderdaad het geval. Als die wegen nergens toe leiden, dan zou ik toch maar eens flink gaan snijden in het geld dat naar die landen gaat. Dat zal ook wel weer administratieve voeten in de aarde hebben, maar het is het waard. Ik denk dat de EU-ruif één van de redenen is waarom die landen niet al de hand op de exit-deurknop hebben. Ik geloof er nl niks van dat die fascistjes daar ook maar enig economisch benul hebben van de voordelen van de open grenzen en de uniforme regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren