1. 1

  Wil je zonnepanelen op je dak zodat je kunt stofzuigen en TV kijken met zelf opgewekte elektriciteit?
  Of wil je een moestuin op je dak, zodat je weer een beetje baas wordt over je eigen voedsel?

 2. 3

  Ondertussen gaat het helemaal niet goed in Turkije. Leger en Koerden/PKK bestrijden elkaar hard, met name het leger lijkt daarbij niet wakker te liggen van “collateral damage”. Kantoren van de HDP (linkse Koerdische partij), Hurriyet (een nog redelijk kritische krant) en gewone Koerdische burgers in heel Turkije zijn het doelwit van boze menigten. Commentatoren hebben het over een aanstaande Kristallnacht. De president is een egomaniak, de vluchtelingen blijven komen en IS staat voor de deur.

 3. 8

  @3

  Merkwaardig dat er nauwelijks wordt bericht vanuit Turkije.
  Maar ‘de truc’ van Erdogan lijkt te werken. Turken en Koerden haten elkaar weer wat meer. Dus wellicht levert het electoraal wat op voor Erdogan……

  Een paar duizend doden, maar dan heb je ook wat!
  Excuus voor het cynisme.

 4. 9

  @8:

  Merkwaardig dat er nauwelijks wordt bericht vanuit Turkije.

  Fréderike Geerdink is as we speak onderweg terug naar Nederland. Haar titel was “de enige Europese journalist in heel Zuid Turkije/Koerdistan”, of zoiets. De Turkse media zijn zelf al bijna helemaal gelijkgeschakeld of worden zwaar onder druk gezet en geïntimideerd. Zeg je wat onaardigs over de president of het beleid, dan vliegen de stenen door je ruiten.

  Dus zo merkwaardig vind ik het dan niet, dat de berichtgeving achterblijft en/of eenzijdig blijft. Je moet er een beetje naar zoeken.

  Excuus voor het cynisme.

  Geen excuus nodig. Ik deel dat gevoel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren