1. 6

  @4: ik moet zeggen dat ik het wel met je eens ben. Stokpaardjes kunnen ok zijn, maar dit is gewoon irritant. Toch nog 1 ding: graag ook zo’n commentaar als Kacebee weer in de klimaatupdate begint te jammeren over de trends.

 2. 8

  Halsema zet stevig door met haar Law&Order beleid:

  https://www.at5.nl/artikelen/185141/halsema-komt-met-druktemaatregelen-dweilpauzes-op-wallen-en-pinapparaat-voor-boetes

  https://www.parool.nl/amsterdam/illegaal-hotel-gesloten-in-west-gemeente-controleert-extra~a4602650/

  Gelukkig hebben ze bij GroenLinks 020 nog wel een paar originele linksgekkies in Chihuahua kostuum rondlopen, anders zou je haast denken dat het Leefbaar Amsterdam is geworden:

  https://www.at5.nl/artikelen/185181/actievoerders-protesteren-in-chihuahua-kostuum-bij-hondenshow-in-rai

 3. 12

  @10: want het is altijd hetzelfde met jou en reacties over Corbyn. Jij bent al meermaals op jouw dubieuze bronnen gewezen als het gaat om Corbyn. Op jouw schuld-door-associatie, op het uit verband trekken van zaken.

 4. 13

  @12: inderdaad dat. Waarom dan steeds weer ingaan op die mafkees? Straal negeren, dat is de beste manier om om te gaan met dit soort sneue zielepieten die toch niet willen luisteren. Van Sargasso hoef je geen enkele vorm van moderatie te verwachten, die hebben al lang hun handen afgetrokken van dit zinkende schip (en om vragen voor te zijn: ja, ik ben een ramptoerist).

 5. 14

  @3: Als je het filmpje kijkt, blijkt je zin een volle leugen: Corbyn heeft het over de spin van de (bijzonder omvangrijke) Israëlische propagandalobby in het VK.

 6. 17

  @16: Niet alleen die. Koelwater is ook een probleem voor kolen. En bovendien kun je minder elektriciteit in de draden “stoppen”.

 7. 18

  @15: dat komt omdat wij het van repliek dienen en laten zien dat het BS is. Het maakt de poster niets uit, maar daar gaat het niet om. De redactie rekent op ons. Het is alleen wel vervelend dat er sinds een jaar of wat wel erg veel racisten, fascisten, en post-truth figuren zijn opgedoken, of uit de kast zijn gevallen. Dat maakt het wel vermoeiend.

 8. 20

  @8: Laten we eerst even afwachten. Tot nu toe zijn het vooral voornemens die Halsema heeft geuit. En met dit anti-expat, anti-toeristen college is het volstrekt logisch dat de bezem als eerst door de Wallen gaat (dus totaal geen verrassing oid).

 9. 21

  @1: snap niet waarom je het bijzonder vindt: je weet toch zelf wel dat de bevolking daalt (door ziekte, emigratie, laag kindertal)

 10. 22

  @21: Het is helaas ook inherent Russisch. Ik ken genoeg Russen (voor mij geen politieke carriere dus…) om te concluderen dat er zo veel onverschilligheid is. Dus ook met meer welvaart en mensen had het er waarschijnlijk zo uitgezien.

 11. 23

  @22: Je kan de schuld aan de Russen geven, maar het land helpt ook niet mee. Ga maar eens alles overal (Zoek voor de grap eens een paar van de gefotografeerde plaatsen op in google maps) onderhouden; Dat zou een behoorlijk dure grap worden, voor op zijn best een handjevol geïnteresseerde bezoekers per jaar.

 12. 24

  @22: ik ken ook genoeg russen (schoonfamilie bijvoorbeeld). ik zou het geen onverschilligheid maar “pragmatisme” willen noemen. alleen peoprijke ministaatjes als Nederland kunnen het zich veroorloven om rond elke historische postzegel een hekje te plaatsen. waar je denk ik wel gelijk hebt is dat de generatie die implosie van de jaren ’90 bewust heeft meegemaakt erg gericht is op individuele materiele vooruitgang (en niet op historisch erfgoed oid).

  dat gezegd: uitgewoonde post-industriele machine kerkhoven vind je ook in de Engelse midlands of Detroit. heeft denk ik minder met een volksaard te maken en meer met prioritering van behoeften. Je moet niet onderschatten – Nederland, en in het bijzonder de Nederlandse overheid is echt, *echt* rijk. we kunnen materieel comfortabel leven *en* miljarden stukslaan op binnenlandse en buitenlandse politieke hobbies *en* een prettige leefomgeving onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren