SG-café woensdag 08-06-2016

Dit is het Sargasso-café van woensdag 08-06-2016. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (17)

#1 Emile M

Achter de betaalmuur van het NRC weer een tenenkrommende vorm van Marokkanen pesten.
http://www.nrc.nl/next/2016/06/08/te-lang-in-marokko-dat-mag-dus-niet-1625638
Zonder adres natuurlijk geen zorgverzekering meer, een lager pensioen en mogelijk verlies van een verblijfstitel. Dat alles om een nieuw inzicht dat niet blijkt uit een huurcontract. Delft natuurlijk niet voor Henk en Astrid die in Benidorm overwinteren.

#2 Bismarck

@1: Weet Ingrid daar al van, wat Henk in Benidorm met Astrid doet?

#3 Mario

‘economisch patriottisme’

https://www.bright.nl/nieuws/front-national-wil-verbod-op-bitcoins-je-kunt-er-geen-stokbrood-mee-kopen

Goh, wat is dat toch met dat overal ‘patriottisme’ bij plaatsen. Oh wacht…

#4 Micowoco

[img]https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xaf1/v/t1.0-9/13419099_10209646580100445_3373937794895918087_n.jpg?oh=1ad9408c933755152d46a50ee888aa48&oe=57C28036&__gda__=1477091202_16f72a6cb9806ae7f8273f0598ff2f22[/img]

#5 gbh

The Cold War’s Arab Spring: How the Soviets Created Today’s Middle East

http://www.tabletmag.com/jewish-news-and-politics/103576/the-cold-wars-arab-spring

#6 gbh

Russen bestoken Aleppo met fosfor

https://www.youtube.com/watch?v=r6Jc0QOOJ6w

#7 Bismarck

@4: Ja leuk, maar nu Clinton toch Californië duidelijk gewonnen heeft, staat wel definitief vast dat ze meer “normale” delegates heeft verzameld dan Sanders. Daarmee bestaat er ook weinig reden meer voor superdelegates om (tegen de stemverhoudingen in) voor Sanders te kiezen (voor zover ze daar al toe geneigd waren, want dat leek tot dusver ook al niet bepaald het geval).

#8 Hans Verbeek

De nieuwe Statistical Review of World Energy is uit (editie 2016)
En zoals ik al verwachtte is de mondiale steenkoolproduktie in 2015 met 4% gedaald t.o.v. de recordproduktie van 2014.

[img]https://cassandraclub.files.wordpress.com/2016/06/schermafbeelding-2016-06-08-om-16-04-10.png[/img]

Waarschijnlijk zal 2014 de boeken ingaan als het jaar van peak-coal, want ik verwacht dat de mondiale steenkoolproduktie in 2016 verder daalt.

De wereldwijde CO2-uitstoot is volgens de Statistical Review in 2015 met 0,1% gestegen t.o.v. 2014.

[img]https://cassandraclub.files.wordpress.com/2016/06/schermafbeelding-2016-06-08-om-16-11-55.png[/img]

Ik verwacht nog altijd dat de wereldwijde CO2-uitstoot voor 2020 een onomkeerbare dalende trend zal inzetten gepaard gaand met een wereldwijde economische recessie. Jammer, maar helaas, de Club van Rome krijgt alsnog gelijk met haar Limits to Growth.

@Steeph: als je een stuk over peak-coal, peakoil en peak-CO2 aandurft op Sargasso, dan wil ik wel een poging wagen.

#9 Hans Verbeek

@5: hilarisch, je bent zeker vergeten dat de Amerikanen en hun bondgenoten, die in Irak, Libië en Syrië wapens hebben uitgedeeld aan de “gematigde” rebellen.

#10 gbh

@9: Volgens Assad, Putin en zijn eunuchen bestaan er natuurlijk geen gematigde rebellen zo kan je iedereen die tegen dictatuur is met goedkeuring van Der Hans uitmoorden net als in Tsjetsjenië. Afgezien van dat gaat het stuk daar ook helemaal niet over.

#11 Emile M

http://nos.nl/artikel/2109869-banken-krijgen-namen-van-vermoedelijke-jihadisten-en-hun-familie.html
Er zijn dus vermoedelijke jihadisten die – ondanks de ruimere wettelijke antiterreurmaatregelen – geen verdachten zijn omdat er nog onvoldoende bewijs is. Toch worden hun namen aan niet-opsporingsinstanties verstrekt zonder enig voorbehoud. Er zijn waarschijnlijk ook geen rechtsmiddelen tegen de vermelding op die lijst.

#12 frankw

@11 viel me ook op. En als je dan geen bankrekening kunt openen, toch wel iets essentieels om bv loon, uitkering te kunnen ontvangen, ziektekosten te kunnen overmaken, gewoon bestellingen doen, dan is er ook vast geen recht op correctie vanwege staatsveiligheidsredenen. Wat was er nou mis met een rechtsstaat dat we het zo gemakkelijk door de plee spoelen?

#13 Emile M

@12: Het gaat volgens mij niet om het kunnen openen van een rekening maar om het opvragen van betalingsgegevens zonder wettelijke mogelijkheden daarvoor. Ook de overheid gaat voor het adagium dat iets mag zolang het niet expliciet is verboden.

#14 gbh

Russian sports minister Vitaly Mutko implicated in latest doping allegations

https://www.theguardian.com/sport/2016/jun/07/russia-sports-minister-vitaly-mutko-doping

Kremlin Calls New Doping Allegations ‘Slanderous’

http://www.themoscowtimes.com/article/571521.html

#15 Arjan Fernhout

@5: Leuk stukje. Heb je zelf ook gelezen of vond je de titel op zichzelf interessant genoeg? Er staat bijvoorbeeld het volgende in:

The invention of modern terrorism: All credit is due to the Kremlin. Then there was the 1979 Iranian revolution. Again, Stroilov suggests, the conventional narrative is wrong. This was not a spontaneous Islamist uprising but a well-organized communist revolution gone awry. It had been planned since the end of World War II

Ik denk dat dit ongeveer even grote flauwelul is als de British–Ruhollah Khomeini conspiracy theory
Wel kan ik drie betrouwbare bronnen opnoemen met analyses die stellen dat de problemen van Mohammad Reza Pahlavi inderdaad begonnen met het afsluiten van een nieuwe olieconcessie in 1978 met BP omdat de voorgaande concessie uit 1953 afliep. Bij dat laatste vonden westerse oliemaatschappijen, CIA en MI5 het noodzakelijk om de pro-democratische beweging van Mossadecq opzij te schuiven. Dat er na 1953 en door andere westerse ingrepen in het MO onder Arabieren en Perzen socialistische bewegingen ontstonden kan men moeilijk aan het Kremlin wijten. In 1978 gebeurde er eigenlijk hetzelfde. Pahlavi was niet vriendelijk genoeg tegen BP en de tegenstanders van tiran Reza Pahlavi zagen hun kans. Het westen wilde ook van Reza Pahlavi af en NAVO generaal NATO general Robert E. Huyser ondernam op advies van Zbigniew Brzezinsky diverse acties om dat mogelijk te maken. De Israelische inlchtingendiensten waren daarbij ook zeer actief, vanwege de ‘periferie-doctrine’ of ook wel ‘Ben Goerion doctrine’ genoemd: vriendelijk zijn tegen Iran. Shimon Peres drong er in de jaren ’80 achter de schermen er bij Ronald Reagan op aan om een strategische alliantie met de ayatollah’s te sluiten. Daar kwam o.a. ‘Irangate’ uit voort. Oliver North opereerde overigens via Israel. (diezelfde Peres gooide genoemde periferie-doctine 6 jaar later overboord: Irak was vernietigd en Israel had een nieuwe vijand nodig om hun ‘buitenlandpolitiek’ te legitimeren: dat werd Iran. Bill Clinton ontwierp zijn “dual containment” – politiek: het “vredesproces” helpen en de ‘ergste vijand’ van Israel in de gaten houden: Iran.)
Ik denk dat het artikel voor tabletmag.com voornamelijk interessant is vanwege het veronderstelde ‘Plan B’ van de sovjets sinds 1945: de vernietiging van Israel…. Volgens het artikel hebben zelfs Gorbatjov en VS-vazal Mubarak daar nog gesprekken over gevoerd …
Waar het op neerkomt is dat zowel de VS als Israel in het verleden door het Kremlin vergiftigde Arabieren en Perzen hebben gesteund die Israel wilden vernietigen.

Verder werden al die massademonstraties in het westen tegen de nucleaire bewapening door het Kremlin gefinancieerd ….

Kan het nog idioter?

#16 Bismarck

@12: Dat kan misschien een kwalijk gevolg zijn, maar het doel is het omzeilen van de wet:
“De namen worden aan de vier grootste banken verstrekt door de FIU. Die baseert zich op informatie van met name de politie. Zelf mag de politie alleen bankgegevens opvragen als er een strafrechtelijk onderzoek loopt. Dan moet er dus al een concrete verdenking bestaan. Via de FIU kan de politie aan financiële informatie komen, nog voordat iemand officieel verdachte is.”

Ik ben benieuwd wat het CPB hierop te zeggen heeft, want dit lijkt me simpelweg niet in de haak.

#17 gbh

@15: Er zijn genoeg bronnen die hetzelfde beschrijven, Alexander Litvinenko is er om vermoord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*