1. 5

  @3 ‘Veiligelanders’. Niet zo vreemd dat die voor overlast zorgen. Die weten dat ze geen kans maken en hebben geen enkele ambitie om hier iets van hun leven te maken (en dat mogen ze ook niet). Het zullen ook niet de stabielste Noord-Afrikanen zijn die aan zo’n avontuur beginnen. Waarschijnlijk hadden ze thuis ook al weinig te verliezen.

  Een goed werkend asielsysteem zou deze mensen er snel uitfilteren. Werkvergunningen voor wie echt wil werken en nodig is. Enkele reis naar huis voor de rest. En dan je geld en aandacht besteden aan de echte asielzoekers die je hier weer op abjecte wijze over exact dezelfde kam scheert.

 2. 8

  @5

  Enkele reis naar huis voor de rest.

  Dat is nu juist het probleem. De veiligelanders hebben totaal schijt aan asielprocedures en aan Nederland en/of Europa. Want ze zijn niet zo gemakkelijk terug te brengen naar huis. Noord Afrikaanse landen hebben zo een drukmiddel t.o.v. Europa en dat de criminelen de Noord Afrikaanse landen uitvluchten vinden ze in Marokko of Algerije ook al niet erg.

  Onderwijl vermindert hier het draagvlak voor hen die daadwerkelijk asiel nodig hebben en getraumatiseerde asielzoekers zitten temidden van gajes uit veilige landen.

  Tijd voor een Europese aanpak van dit probleem, waarbij criminele veiligelanders in een scenario terecht komen welke hen niet aan staat.

 3. 12

  @10: Wat ik me afvraag met dit soort zaken, is waarom is dit onderwerp -ontslag en arbeidscontracten- een puur politiek dossier?
  Waarom worden (alle) bonden, specialisten niet eerst aan tafel gevraagd om tot een voorstel te komen? Versoepelen van ontslag bijvoorbeeld, leidt voor zover ik weet niet tot meer nieuwe banen. Dat is wat ik begreep uit onderzoek.

 4. 18

  @12: omdat een groeiend deel van de beroepsbevolking (met name zzp) niet meer vertegenwoordigd is door “de polder”. zie ook het pensioendossier: de bal lag in eerste instantie bij de sociale partners maar die kwamen met volledig onrealistische voorstellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren