1. 6

  Nou wat een toeval, volgende week gaan de leraren basisonderwijs weer staken, oeps wordt nu wel menens. Inspectie! Doe eens rapport en bespeel de media met het volgende frame: ” Ze willen 700 miljoen en in de potten zit gezamenlijk 680 miljoen.”
  680 miljoen op ruimn 6000 basisscholen is gemiddeld +/-110.000 euro per school. Hoeveel meesters en juffen kan je daarvan hoelang betalen per school ? Twee misschien drie per jaar jaar? En dan zijn de reservepotten leeg. En dan?

  https://nos.nl/artikel/2206192-leraren-staken-maar-basisonderwijs-houdt-steeds-meer-geld-over.html

 2. 7

  @6: Als de 80/20 regel opgaat dan heeft 20% van de scholen 80% van de reserves in handen, ofwel 1200 scholen bezitten 544 miljoen, 4,5 ton per school. Daar kun je toch wel een paar jaar iemand van betalen.

 3. 11

  @5: Ik denk dat ieder defensie-systeem gaten heeft, niet alleen de Patriot.

  Het zorgelijke lijkt mij met name, dat machthebbers dit risico onderschatten.
  Niet alleen wegens de gevolgen voor hun eigen bevolking, maar ook omdat ze makkelijk een “avontuur” kunnen beginnen als ze denken dat ze onkwetsbaar zijn.

 4. 13

  @4: Blijkbaar ging Macron laat naar bed.

  Johnny Halliday was zo’n beetje de André Hazes van Frankrijk.

  Volgens mij al 40 jaar over z’n hoogtepunt heen, maar ik denk dat hij voor z’n uitvaart nog makkelijk een stadion vol krijgt.

  Verder een vrek die naar Zwitserland verhuisde om belasting te ontwijken, terwijl de Franse overheid 1 van zijn inkomstenbronnen was.
  En de geruchten over drugs en drank lijken mij waar, als ik zijn waterige oogjes zie.

 5. 14

  @7:
  1) waarom zou die regel hier opgaan? Vermoeden, onderbuik of ergens op gebaseerd?
  2) En als die regel inderdaad opgaat, dan heeft 20% van de scholen dus wel geld voor leraren maar die andere 80% al helemaal niet, dus nog steeds goede redenen om met meer geld over de balk te komen.?
  3) Zelfs als je iemand met vieren half ton een paar jaar kan betalen maar je reserves dan leeg zijn, is dat een structurele oplossing?

 6. 15

  @10: ik vind de houding van Gorbatsjov teleurstellend.
  Vroeger heeft hij goede dingen in gang gezet, maar nu lijkt hij af en toe gehersenspoeld door Poetin.

  (Hij heeft in het recente verleden ook kritiek op Poetin geüit, dus het lijkt dat Gorbatsjov met name rusland verdedigt tegen buitenlandse sancties. Dat heeft hij in het verleden ook gedaan.
  Maar blijkbaar ziet hij geen verband tussen sancties van het IOC en het beleid van Poetin).

 7. 16

  @10: Omdat niemand het boeit behalve de Russen en het IOC (en hopelijk is dit de doodsteek voor die overbodige winterspelen waar 3 en halve man en een paardenkop naar kijken)

 8. 17

  @11:

  Ik denk dat ieder defensie-systeem gaten heeft, niet alleen de Patriot.

  Ze hebben 5 x geschoten op die raket, dat is geen gat meer, dat is gewoon een nutteloos systeem.

 9. 19

  @18: Nou nee, lijkt me niet zorgelijk. Noord Korea is echt gewoon een two man show van de raketmannetjes. In verhouding tot Het Grote Westerse Complot Tegen Rusland, stelt dat op het wereldtoneel niets voor.

  @16: Geen idee waar die opmerking vandaan komt. Weliswaar kijken er minder mensen naar dan naar de zomerspelen (ook niet zo gek, aangezien de zomerspelen ruim drie keer zoveel events hebben), maar het gaat nog steeds om zo’n beetje een derde van de wereldbevolking. Overigens was er ook al met de zomerspelen een akkefietje met Rusland.

 10. 20

  @19:

  Geen idee waar die opmerking vandaan komt

  Omdat aan de winterspelen slechts 80 landen mee doen en ik afvraag waar ze die kijkcijfers vandaan halen, kans is groot dat men kijkcijferbereik presenteert als daadwerkelijke kijkcijfers, zeker als je leest dat op dit moment nog maar 32% van de toegangskaarten zijn verkocht voor de evenementen die over 2 maanden gaan beginnen.

  Overigens was er ook al met de zomerspelen een akkefietje met Rusland.

  Is het zelfde akkefietje dat gewoon doorettert

 11. 21

  @13: Prima hoor, maar je miskent de Franse grootheid van Johnny wel een beetje. 30% van de twintig Franse zender zijn full-time in de lucht met commentaren en herhalingen van liedjes van hem. De president geeft commentaar. Hazes heeft dat niet bereikt. Ik verwacht dat Frankrijk stil staat tijdens zijn uitvaart en dat hij uiteindelijk bijgezet wordt bij de groten van Frankrijk, wellicht zelfs een plekje in het Pantheon.

  Je kunt er om lachen, het kleineren, maar je begrijpt dan niet hoe dit wordt opgepikt. En natuurlijk, niet heel Frankrijk rouwt, maar de betreffende zenders hebben als kop van het nieuwsitem La France Pleure Johnny : ‘Frankrijk beweent Johnny’.

  Ja, Franse dramatiek, maar het is wel echt.

  En wat ik er verder van vindt? Ik vind hem beter dan Hazes, hij is een echte rocker en speelt voor zijn publiek. Ik heb hem een keer gezien en geloof me: boeiend concert met OK enscenering. Ik heb me geamuseerd.

  of

 12. 22

  Zonnecyclus 24 loopt op haar eind. De komende twee jaar zullen er nauwelijks zonnevlekken zijn.
  [img]http://services.swpc.noaa.gov/images/solar-cycle-sunspot-number.gif[/img]

  Wat de Zon in de volgende cyclus (vanaf 2020) gaat doen is nog onbekend.

 13. 23

  @14:
  1. Ik schreef “ALS de 80/20 regel opgaat..”
  De Wet van Pareto gaat erg vaak wél op.
  2. Ik heb me niet uitgelaten over meer geld geven of niet.
  3. Ik heb me niet uitgelaten over structurele oplossingen.

  Maar als 20% van de scholen 2 leraren extra voor 3 jaar aan werk kan helpen lijkt me dat beter dan teveel geld in reserve te houden.
  De vraag is ook of je scholen kunt kwalijk nemen dat ze reserves opbouwen als de zwalkende overheid elk jaar weer wat anders roept of last minute 60 miljoen bezuinigingen oplegt.

 14. 28

  @26: Ik kende een beginnend wetenschapper die vreselijk gefrustreerd was omdat hij van Staatssecretaris Erica Terpstra de conclusies van zijn onderzoek moest aanpassen.

  Het wordt tijd voor een #metoo actie voor slachtoffers van de overheid en politici.

 15. 30

  @26: Aan de andere kant heb ik het eksterogengevoel, dat de ambtenaren van dat ministerie hebben gewacht op het juiste moment om dat beruchte bonnetje te ontdekken, nooit helemaal kunnen onderdrukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren