1. 3

  @2: Zo doet menigeen dat al met de tandartsverzekering, waar hoge premies en schrale vergoedingen de norm zijn. Maar iemand heeft bedacht dat we ons voor het basispakket desondanks verplicht moeten verzekeren. Anders komen die arme verzekeraars te kort. En ook is bepaald dat de verzekeringsmaatschappijen enorme reserves achter de hand moeten houden, zo dat de burger geen reserves meer heeft.

 2. 4

  @2 Het probleem is alleen dat je ook een behandelbare kanker kan krijgen. De kans daarop is zelfs vrij groot. En als dat gebeurt, dan heb je al snel niet genoeg meer aan je zorgvuldig opgebouwde zorgspaarpotje.

 3. 6

  @4: Mag je hopen dat dat wel nog in je basispakket zit en dat je niet geweigerd bent voor aanvullende verzekering. (omdat de verzekeringsmaatschappij stiekem wat big data analyse heeft uitgevoerd op je persoontje en tot de conclusie is gekomen dat met je lifestijl en je genetische achtergrond je toch wel een heel erg groot risico-gevalletje bent)
  He ik schets zomaar een toekomst beeld…..

 4. 14

  @13 Niet teveel over nadenken dus, doen zij ook niet. Net zoals Cinco de Mayo is het gewoon een reden om een six-pack open te trekken, en met zo weinig vrije dagen moet je een gegeven paard niet in de bek kijken.

  De vakbondsminnende socialisten in de oude wereld vieren hun verderfelijke communisme op 1 mei. Dus dat is heel iets anders.

 5. 15

  @2 Heeft niks met marktwerking te maken, de zorgkosten stijgen nu eenmaal zo hard o.a. door stijgende salarissen, nieuwe technieken en vergrijzing. Sterker de markt legt nu geld bij uit de reserves om de premie kunstmatig laag te houden. Dat die reserves zo hoog zijn hebben niet zij, maar de overheid bepaald, gezien er nu al op ingeteerd moet worden was dat niet eens zo’n onverstandig idee.

  Hoe hard SP en PVV nu ook roepen, linksom of rechtsom moeten die stijgende zorgkosten toch betaald worden of dat nu uit belasting betaald wordt of uit premie is lood om oud ijzer. Uit belasting is zelfs duurder, want dan krijg je er doorgaans een forse opslag voor bureaucratie en inefficiency bij. Zonder marktwerking was het allemaal nog veel duurder, hooguit iets minder zichtbaar.

 6. 17

  @15: “Uit belasting is zelfs duurder, want dan krijg je er doorgaans een forse opslag voor bureaucratie en inefficiency bij.”
  Verzekeringsmaatschappijen daarentegen hebben geen overhead (en reclamekosten en…)? Verder gaat het natuurlijk ook om de verdeling van de kosten. Zo’n verplichte verzekeringspremie (en eigen risico) die stijgt is pure denivellering.

 7. 19

  @17

  Niet alleen hebben zorgverzekeraars ook overhead, het zou voor zorgaanbieders ook wel eens een stuk efficiënter kunnen zijn als ze al hun kosten zouden kunnen declareren bij één overheidsloket, in plaats van bij tientallen verzekeraars.

 8. 20

  @17:
  Laten in het kostenplaatje vooral de medicijnmaffia niet vergeten!
  En:
  het krankjorume aantal managers bij de zorginstellingen en het godvergeten aantal formulieren dat door de verzekeraars verlangd wordt.

 9. 21

  Het ziet er naar uit dat St. Maarten door cat5 orkaan Irma zwaarder is getroffen dan verwacht, een hulpprogramma als in 1953 is wel op zijn plaats en misschien is het een idee om samen met Frankrijk die praalprenten van Maarten en Oopjen weer in de verkoop te doen om e.e.a. mede te bekostigen.

 10. 22

  @15:
  -Stijgende salarissen? Van wie? en Waarom? Exact concurentie op de vrije markt. Als ziekenhuis A 500 euro meer betaald voor een speicalist zullen de andere ziekenhuizen mee moeten gaan met dat salaris, marktconform enzo

  – Nieuwe technieken? Daar zou ik wel eens cijfers en onderbouwing van willen zien wat het nut is. en Of het inderdaad zo duur moet allemaal. Nieuwe technieken heb je al 150 jaar waarom nu opeeens nieuwe technieken zoveel duurder meoten zijn dan alle die decennia hiervoor snap ik niet?

  – Vergrijzing. Is maar een deel van de stijging van de zorgkosten. Kan artikel niet zo snel vinden maar daarin werd berekenend dat vergrijzing inderdaad een rol speelt maar zo drastisch is als vaak gebracht wordt. Maar als die vergrijzings golf dood en overleden is, gaan de zorgkosten (en daarmee de premies etc) dan weer omlaag?

  Ik ben ooit eens op zoek gegaan naar cijfers/grafiekjes waarin niet alleen de stijging van de totale zorgkosten staan maar ook de opbouw van die zorgkosten. Welk deel van die kosten zijn nu gestegen. We hebben tetgenwoordig van de gemiddelde burger 1500 big data variabelen dan moeten we gvd toch ook super gedetailleerd kunnen achterhalen waar al dat geld heen gaat ieder jaar?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren