1. 5

  Scorching Earth: Global warming to blame for all-time heat records being set worldwide, as experts warn stifling temperatures will continue to soar

  -Global heatwave stretches across the majority of the Northern hemisphere
  -Montreal, Motherwell, Glasgow and more are recording record-breaking highs
  -France has issued weather alerts in 21 regions in the country
  -The distribution of the heatwaves points to global warming as the culprit

  http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-5916967/Global-warming-blame-heat-records-worldwide-experts-warn-heatwave-continue.html

 2. 6

  Over the recent days we’ve been hearing about record snowfall in Montana, record low temperatures in Minnesota and Ontario, New York City “blowing away” a 103-year old record, vicious cold gripping Lebanon, PA. Moreover, Arctic sea ice and Greenland ice have surprised climatologists with a comeback over the past year.

  http://notrickszone.com/2017/11/12/while-record-cold-grips-north-america-meteorologists-forecasting-severe-201718-winter-for-us-europe/

 3. 9

  @6: Jij geeft als bijdrage een voorspelling die niet uitgekomen is?

  In dat door jou gelinkte artikel staat deze link:
  http://www.nachrichten.de.com/5a022c1da4b0b/weihnachten-in-deutschland-minus-40-grad-meterologen-warnen-jahundertwinter-kommt.html

  Een voorspelling in juli 2017 over de kerst 2017? Een Jahrhundertwinter zou het worden 40 graden onder nul (celsius).

  Zo’n artikel neem je toch niet serieus, het is in november 2017 geschreven en het haalt een Duits artikel aan uit juli 2017 dat het een hele koude winter gaat worden.

  Jij bent de vleesgeworden desinformatie.

 4. 10

  @8: ja, maar dat is omdat het om gemiddelden gaat, dan zie je die extremen niet meer. Dat mag je niet doen van ontkenners. Behalve als het om niet-koude extremen gaat, dan moet je juist wel weer een gemiddelde nemen. Een kort lijstje van en voor de Kacebees:
  Regenval: neem maar een gemiddelde.
  Temperatuur 1: een kort gemiddelde. Pakweg 10 jaar doet het vaak wel goed.
  Temperatuur 2: doe maar regionaal en niet de hele aarde. Is perfect voor de kleine ijstijd, die anders niks voorstelt en we doen dat trucje met de Groenlandse ijskern elk half jaar opnieuw. Lache!
  Temperatuur 3: in geval van voorspellingen voor de toekomst op basis van knalharde wetenschap van Judith Curry (stadium wave), JoNova (Force X :D ), alle zonaanbidders (Maunder revisited en kosmische straling ook nog) of gewoon Hans Labohm, dan duurt het lang. Erg lang. Heeft geduld en doe vooral niks met windmolens e.d., want het gaat koeler worden.
  Snappie?

 5. 11

  @9:

  Jij geeft als bijdrage een voorspelling die niet uitgekomen is?

  Dat heb je met weersvoorspellingen voor meer dan een week: die komen wel vaker niet uit. Ik moet er eerlijk gezegd wel om lachen dat je je daar kwaad om maakt, want het hele klimaatverhaal draait om (doem-) voorspellingen (die niet uitkomen). Zonder die voorspellingen werden we niet op absurde kosten gejaagd die geen meetbaar effect sorteren. De doodsangst regeert. Van die onzin moeten we zo langzamerhand eens af, vind je niet?

 6. 12

  @11: Hier doe je de bekende ‘ze kunnen het weer niet eens goed voorspellen, dus hoe in godsnaam kun je wat zeggen over klimaat’. En je combineert hem met de ‘wetenschappers waarschuwden ons voor een ijstijd in de jaren ’70’. Voorspelbaar tiepje ben jij.

  Het zijn nl niet de wetenschappers, of meteorologen die seizoensverwachtingen brengen alsof het het weer van morgen is. De instituten die dit opstellen vermelden dat de betrouwbaarheid heel erg klein is. Het is de media die dit niet vermelden bij die zeer lange termijn weersverwachtingen. Net zoals het sommige media in de jaren ’70 was, die opgeklopte verhalen over een nieuwe ijstijd wel zagen zitten. Het zijn paradoxaal genoeg momenteel altijd de tabloids die op hetzelfde moment dat ze regelmatig klimaatontkenners aan het woord laten, altijd met een sappig verhaal komen over snowmageddon oid. Geen verrassing daar. Er is een duidelijk verdienmodel in klimaatontkenning.

  Klimaatvoorspelling komen wel uit, omdat het geen “weer op moment x is” . Dat het nu nog geen doem is, komt omdat we net de 1 graad opwarming aan hebben getikt. Ook dat was al voorspeld. Hansen 1988. Of is dat een rode lap voor je?

 7. 13

  @11: Ik lach vooral om iemand die een artikel uit november 2017 aanhaalt waarin een voorspelling staat over december 2017 die in juli 2017 is gedaan. Dat was dus geen voorspelling voor meer dan éen week maar voor meer dan vijf maanden. En de auteur van dat artikel vond dat nog betrouwbare informatie hoewel die andere voorspellingen al had kunnen nakijken. Je googelt maar wat en plaatst het eerste en beste resultaat dat in je straatje past zonder er echt kritisch naar te kijken. Je weet wel Nederland (co).

 8. 14

  @13: Kacebee is een klimaat troll.

  Debatteren met hem heeft geen zin, hij luistert toch niet. In @11 blaat hij zelfs dat het alleen maar doemdenken is met hoge kosten zonder dat er iets bewezen is. Dit als een reactie op een wetenschappelijk artikel.

  Kacebee heeft als enige doel om twijfel te zaaien.

  https://goo.gl/images/4bM2cF

  @Sargasso. Ik pleit niet voor censuur, maar een troll mag je weigeren. Vandaag plaatsen jullie op de frontpage een goed artikel,

  https://sargasso.nl/de-linda-antivaxt-u-lekker-mee/

  Echter door telkens weer deze kacabee troll en podium te geven, doet Sargasso iets soortgelijks. Ongeinformeerde lezers krijgen n.a.v. deze waan van de dag wellicht het idee dat er nog twijfel is over klimaatverandering.

  @11: wat moet er gebeuren voordat je wel overtuigd bent m.b.t. klimaatverandering?

  https://climate.nasa.gov/evidence/

  http://www.mfe.govt.nz/climate-change/why-climate-change-matters/evidence-climate-change

  wellicht helpt dit verhaal je om facts van fictie te scheiden:

  https://klimaatverandering.wordpress.com/wie-heeft-gelijk/

 9. 15

  @14:

  Ongeinformeerde lezers krijgen n.a.v. deze waan van de dag wellicht het idee dat er nog twijfel is over klimaatverandering.

  Dat kan de bedoeling niet zijn, zelfs de mijne niet. Het klimaat verandert overal voortdurend.

  Kacebee heeft als enige doel om twijfel te zaaien.

  Twijfel zaaien over het weer van volgend jaar… kwaadaardiger kan haast niet hè? Straks ga ik nog vraagtekens zetten bij de vorm van de Aarde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren