1. 1

  http://www.demorgen.be/nieuws/smeltend-ijs-in-siberie-wekt-antrax-b0dea849/

  Het klinkt als het scenario voor een zombiefilm, maar is de harde realiteit: door de opwarming van de aarde zijn in Siberië lang bevroren bacteriën weer tot leven gewekt. Een 12-jarige jongen is overleden en ruim 70 mensen zitten in quarantaine door antrax of miltvuur.

  Dat gaat nog geinig worden, die opwarming. Niet alleen de permafrost ontdooit, maar ook enge ziektes.

  Is er leven op Pluto? Daar is de opwarming nog niet gaande heb ik begrepen.

 2. 2

  De Witte Helmen zijn voorgedragen voor de Nobelprijs voor de Vrede. Volgens eigen zeggen zijn de Witte Helmen een onpartijdige organisatie, die in Syrië hulp biedt aan slachtoffers van alle partijen.
  Burgerjournalisten (niet Bellingcat, maar anderen) hebben uitgezocht wat ze in werkelijkheid doen.

  Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken steunt de Witte Helmen ook financieel.
  https://www.government.nl/latest/news/2015/12/03/dutch-support-for-syrian-rescue-workers

 3. 5

  @2: Niet Bellingcat? Dan heb ik er weinig vertrouwen in. Klinkt sowieso meer als een aluhoedjescollectief dan als “Burgerjournalisten”.

  @4: Preventie is ook logisch. Je zou best al eens kunnen beginnen nadenken waarom in Europa geboren mensen terrorist zouden willen worden en bedenken hoe te voorkomen dat ze dat gaan worden (tip: Mensen in nood lekker in de stront laten zitten zal waarschijnlijk niet de beste manier zijn).

 4. 8

  @7: Het is juist heel inhoudelijk. Als je het filmpje gaat kijken, merk je binnen een paar minuten dat de lui vol in aluhoedjesjargon zitten. Voldoende reden om er geen half uur aan te verprutsen om de rest van dat filmpje af te kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren