1. 5

    @1: Dijsselbloem probeert op dit moment in de TK te verdedigen dat het nu eenmaal noodzakelijk was om het project Europa te laten verworden tot een soort sociaal-darwinistisch project op natie-niveau via de euro. Eurofiel Rob de Wijk schreef het ergens: je moet uit Europa halen wat er in zit. Het hele idee dat men kredietwaardigheid kon wegcijferen tegen groei in de toekomst is altijd al een volstrekt idiote neoliberale illusie geweest. Wat D. doet is het de katten in de periferie kwalijk nemen dat men hen op het spek gebonden heeft. Zoals het een vulgaire en onbetrouwbare bankier betaamt. Uw reactie hier is net zo ranzig als dat deze irrelevant is. Als het tot een improductief referendum komt, dat ligt dat louter aan figuren als ideoloog D. die hun fouten nooit zullen toegeven en daarmee gevaarlijker zijn dan welke communisten ooit.

  2. 7

    VVD, D66, PvdA en CDA blokkeren parlementaire enquête naar totstandkoming euro. De falers van toen proberen hun straatje schoon te houden. En dat terwijl menig oud-politicus en econoom de absurditeit van toen heeft geopenbaard. Waarheidsvinding, alleen als t ze uitkomt natuurlijk.

  3. 10

    Een enquete naar de euro en de totstandkoming zou ik toejuichen. Maar dan van het Europees Parlement. Dan leidt het misschien nog ergens toe. Hier moffelen we de enqueteresultaten weg als dat politiek opportuun is. Zie de Commissie Blok over integratie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren