1. 2

  De gemeente Den Haag heeft nog geen vergunning voor vreugdevuren gegeven, “omdat er geen professionele organisatie achter zit”.

  De organisators uit Duindorp gooien nu het bijltje erbij neer.

  https://www.nu.nl/binnenland/6014342/haagse-wijk-duindorp-stopt-met-organisatie-vreugdevuur-bij-jaarwisseling.html

  Ik weet niet hoe deskundig de organisatoren uit Duindorp zijn, maar ik vermoed dat de gemeente Den Haag, na jaren laks te zijn geweest, nu z’n/d’r vingers niet eraan branden wil.

 2. 5

  @3

  Allereerste zin van je tweede link:

  African swine fever has wiped out herds of pigs all over China

  Niks peak. Tijdelijke dip, wegens varkenspest. Had je niet ooit biologie gestudeerd? Dan zou je dit moeten begrijpen: als er veel varkens ziek worden en doodgaan, blijven er minder varkens over. Maar dat zegt niks over wat te verwachten op lange termijn.

  Vanwaar toch die behoefte om jezelf steeds weer voor lul te zitten met stompzinnig peak-gezwam?

 3. 7

  @1.

  Inderdaad, de leegte van links. Dat wordt nogal eens vergeten dat ze zelf meedraaien in dat neoliberale caroussel. Kleine verschillen kunnen ze soms maken. Het stelt niets voor.

  Op sociaal gebied bijvoorbeeld de PvdA in hun laatste kabinet. Hoe heette de dame op sociale zaken ook alweer ? Met haar moestuin. Verder bezuinigen, bezuinigen, bezuinigen. Op de zwakkere medemens.

  Juist links is vergeten dat ook de arme medemens erg materialistisch is ingesteld dus niet wil inleveren. En daarom omdat dat wel gebeurd steeds meer in zijn eigen wereld zit. En niets heeft met mooie vergezichten. Letterlijk steun of Afrika, maar ook betalen voor een beter klimaat.

  Met links bedoel ik dan natuurlijk de hoog opgeleide goed verdienende man of vrouw, die idealistisch is ingesteld. En denkt dat ze onderin wel aardig worden voorzien.

 4. 8

  @2: Ja, peak-pallet is nu gelukkig echt voorbij.
  Hoeveel huishoudens had je daar een jaar lang van kunnen verwarmen?
  Hoeveel goede bruikbare achterover gedrukte pallets zaten daarbij?
  Hoeveel giftig beschilderde of gelijmde pallets zaten daarbij?

  Het begint vaak met een leuk kampvuurtje en eindigt met groot, groter, grootst, ramp. Zie ook de paasvuren.
  Wanneer zal peak-paasvuur zijn?

  Wat zegt het Klimaatplan Timmermans daar over?
  https://nos.nl/artikel/2312577-klimaatplan-timmermans-uitgelekt-kilometerheffing-in-eu-veel-minder-wegvervoer.html

  P.S. Ik vrees dat de pallet-fans uit wraak weer volop oude banden in de fik gaan steken. Oh-oh, Den Haag…

 5. 9

  @8: Het is niet slechts dat de brandstapelmafkezen er nu het bijltje bij neergooien. Ze moeten ook even kwijt dat het ‘van ze afgepakt’ is. Je weet wel, dader wordt slachtoffer. Zie ook die winkeliers van de Jumbo die als geintje (oh sure) zeggen dat kassamedewerkers de boodschappen van mensen die 4e in de rij staan uit eigen zak zouden moeten betalen. In het AD (ze zijn dol op huilende schooiers daar) kun je nu een artikel lezen hoe die winkeliers kapot zijn. “Ze worden afgemaakt”.

  Goh, wat sneu toch. Ik ben ook maar lid van FC Den Bosch geworden, want dat was ook al zo onaardig, al die kritiek op het racisme van hun supporters.

 6. 10

  @3: Met de juiste PR zullen de Chinezen dat toejuichen. Tenslotte heeft Mao ze indertijd ook in die lange mars laten meelopen door ze de belofte van ‘misschien wel drie keer in de maand vlees’ voor te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren