1. 5

  @4.

  Goede actie Henk. Heb getekend. Verschrikkelijk hoe er in sommige landen met vrouwen wordt omgegaan, zeker als het iemand is die zich verzet juist tegen misbruik van vrouwen. Wat kennelijk nog vrij normaal is in Egypte.

  Moet ik denken aan India, daar zijn zaken in beweging. Maar ook daar is de vrouw soms maar een gebruiksvoorwerp.

 2. 6

  @3: de consequenties?

  Dat het rekken van de procedures, tegenwerken en kinderen misbruiken als zieligheidfactor om een verblijfsvergunning te krijgen niet meer werkt.

  Armenie is een veilig land, punt.

 3. 7

  @6.

  Mogelijk. Retorische vraag, waar antwoord niet noodzakelijk is.

  In de Telegraaf vandaag een uitvoerig artikel op pagina 2 en 3 hoe de kinderen gebruikt worden in het spel voor de asielaanvraag. Daarbij wordt verwezen naar een Oekraïnse familie, de vader liep tegen de lamp vanwege vals Pools paspoort, etc.

 4. 10

  Labour’s New Anti-Semitism Has Disturbingly Old Roots

  Different strains of bigotry have come together under Jeremy Corbyn, and he can’t fix it.

  Jeremy Corbyn is often credited with bringing new blood to the Labour Party. But it’s been exactly that influx that has mired Britain’s leading social democratic party in an ongoing crisis over anti-Semitism. Many of those drawn to the Labour Party since Corbyn’s election as leader in 2015 are not left-wingers in the traditional sense. They don’t have a set of recognizable ideological prescriptions for society but instead are driven by an essentially conspiratorial vision of how the world works.

  This is not the emergence of a new left but the rise of the “cranks,” as Jade Azim has written for the activist website Labour List. The enemy is not so much capitalism as a system but a shadowy, malfeasant group of undesirables who pull the strings behind the scenes. As always, the vocabulary is the giveaway. The enemy is defined as “the elite” and “the establishment” in language sometimes indistinguishable from that of the alt-right.

  This conspiratorial worldview inevitably lends itself to centuries-old tropes about Jewish power; anti-Semitism is the ultimate conspiracy theory.

  https://foreignpolicy.com/2018/08/21/labours-new-anti-semitism-has-disturbingly-old-roots/

 5. 11

  @9: Ja en?

  Als die moeder gewoon terug was gegaan en niet de bende had vertraagd dan waren zu gewoon geworteld in Armenië, dat soort gedrag mag NOOIT beloond worden anders heb je hier over 10 jaar duizenden van zulke gevallen.

 6. 12

  @11

  Het Nederlandse asielsysteem maakt het mogelijk om procedures eindeloos te rekken. Schuldige in deze is dus de Nederlandse staat. (Wij!)

  Kinderen zijn per definitie zonder schuld, zij dienen dus te blijven.
  Derhalve dient de moeder ook terug te komen om voor haar kinderen te zorgen.

 7. 13

  @11:

  Die moeder is depressief en niet in staat voor die kinderen te zorgen.

  Dat die zaak zolang duurt, is de schuld van al die omslachtige en achterlijk regelgeving in Nederland en niet van de moeder.

  Nogmaals een paar kinderen terugsturen, die hier totaal ingeburgerd zijn vind ik inhumaan/deportatie.
  N.B.
  In tegenstelling tot wat ik in #9 schreef, blijkt dit al zo’n 10 jaar bezig te zijn:
  Zie onder 1e foto v.d. 2 kinderen

 8. 14

  Benieuwd hoeveel reageerders het vonnis van de rechter vandaag over de uitzetting van de Armeense kinderen hebben gelezen. Kon het zelf helaas niet vinden, wel die van vorig jaar.

 9. 15

  @13: @12: Die moeder heeft al vanaf dag 1 gehoord dat ze niet mocht blijven en misbruik maken van het systeem kan nooit beloond worden met een verblijfsvergunning, punt, daar aan toegeven is toegeven aan chantage en dan is het hek van de dam.

  Dat die zaak zolang duurt, is de schuld van al die omslachtige en achterlijk regelgeving in Nederland en niet van de moeder.

  Nee die zaak duurde zo lang omdat die moeder de zaak misbruikte en niet meewerkte en zelfs illegaal hier verbleef.

  Nogmaals een paar kinderen terugsturen, die hier totaal ingeburgerd zijn vind ik inhumaan/deportatie.

  De schuld van hun eigen moeder die de kinderen als anker probeerde te gebruiken.

  ++++++++++++++++++++++++++++++

  En voor jullie 2, als nu bijv. pak um beet Spanje tegen de moeder zegt dat ze daar asiel kan krijgen dan zit ze morgen met haar kinderen in Spanje terwijl die geen woord Spaans spreken hoor en ook daar niet ingeburgerd zijn, jullie laten je als een stelletje schapen voor het zieligheids karretje spannen.

 10. 18

  @15

  Zeker treft de moeder ook schuld. Maar mijn punt was dat de kinderen géén schuld treft. Die kennen niets anders dan Nederland, wat hebben zij in Armenië te zoeken? Waarom moeten 2 kinderen de vernieling in geholpen? Daarnaast heeft de Nederlandse staat het mogelijk gemaakt om de procedures zo lang te rekken.

 11. 19

  @18:

  Waarom moeten 2 kinderen de vernieling in geholpen?

  Waarom worden die 2 kinderen dan niet gewoon geadopteerd door het gezin waar ze nu verblijven?

  Juist ja, omdat dan moeders geen enkele kans op gezinshereniging maakt.

  Die moeder heeft die kinderen dit aangedaan, ga daar maar klagen.

 12. 20

  @19

  Die kinderen mogen niet in Nederland blijven. Een adoptie is dus niet mogelijk. Hoeveel schuld de moeder ook moge hebben (Armenië lijkt mij ook niet zo’n onveilig land), de kinderen hebben geen enkele herinnering aan Armenië, spreken de taal niet. Kortom, het zijn doodgewone Nederlandse kinderen waar er duizenden van zijn.

  De algemene insteek van de Kinderombudsman is dat kinderen die langer dan vijf jaar in Nederland zijn en dus hier zijn geworteld, in Nederland moeten kunnen blijven.

  Dat is een prima insteek van de Kinderombudsman. De Nederlandse staat treft blaam omdat zij deze zaak niet binnen 5 jaar heeft kunnen afhandelen. En daar het voor kinderen het beste is als zij bij de natuurlijke ouder(s) zijn, dient de moeder ook onverwijld terug te keren naar Nederland.

  De Nederlandse staat dient haar fout te erkennen, een verblijfsvergunning te verstrekken en verder met een rooie kop in een klein hoekje te gaan staan.

 13. 21

  @20: helemaal gelijk heb je.
  Die kinderen, in die leeftijd hebben deze jaren in NL heel veel, onvervangbare ervaring opgedaan die van belang is in je verdere leven. Onderwijs, vriendschappen, cultuur, alles. Wat er doorgaans van volwassen asielzoekers door de maatschappij wordt verwacht nadat zij zijn toegelaten (leer de taal goed, vind werk) valt in het niet bij wat deze kinderen al hebben opgenomen van Nederland.

  Maar de Bolkes zijn regelneukers en die gaat het niet om menselijkheid, redelijkheid, zelfs niet realiteit. Gewoon lekker commufascistisch stempelkantoorgast blijven.

 14. 23

  @21: elke dag komen er kinderen naar Nederland die hier nog nooit zijn geweest, geen binding hebben met Nederland en een groot deel van hun jeugd door hebben gebracht in een ander land, zullen we die dan ook maar terugsturen want het is natuurlijk inhumaan om ze hier in dit vreemde land te laten blijven.

 15. 24

  @21: ” regelneukers”, probleem met het oordeel van Raad van State in deze zaak is dat de Raad van State de rapporten van de Raad voor de Kinderbescherming van tafel veegt. Raad van State kiest gewoon de kant van de staatssecretaris en laat weer eens zien dat de hoogste administratieve rechter van Nederland te vaak de kant van de staat kiest.Regels worden geneukt die ten faveure van de staat zijn,andere regels legt men terzijde.Toen ik hoorde dat tijdens de zitting van deze zaak het men vooral over de moeder had wist ik de uitspraak al.
  Lees ook: https://www.defenceforchildren.nl/actueel/nieuws/migratie/2018/raad-van-state-ondermijnt-kinderrechten-howick-en-lili

 16. 25

  elke dag komen er kinderen naar Nederland die hier nog nooit zijn geweest, geen binding hebben met Nederland en een groot deel van hun jeugd door hebben gebracht in een ander land, zullen we die dan ook maar terugsturen want het is natuurlijk inhumaan om ze hier in dit vreemde land te laten blijven.

  Een heel bekend argument, welke al duizenden malen voorbij is gekomen. Dan begint men appels met peren te vergelijken. Het terugsturen van twee NEDERLANDSE kinderen naar Armenië is onvergelijkbaar met twee Syrische kinderen, verdreven door Assad, die hier asiel zoeken. (Al dan niet met ouders)

 17. 27

  @25:

  Het terugsturen van twee NEDERLANDSE kinderen naar Armenië is onvergelijkbaar met twee Syrische kinderen

  Het zijn GEEN Nederlandse kinderen, het zijn ARMEENSE kinderen, dat ze hier toevallig 10 jaar hebben gewoond door toedoen van een moeder die bewust elke procedure zo lang mogelijk heeft gerekt en het systeem zover als mogelijk heeft uitgemolken doet daar niks aan af.

  Maar ik weet het goed met jullie gemaakt, deze 2 mogen blijven maar de asiel procedures worden versimpeld, men doet een aanvraag, er volgt een uitspraak en dat is het dan, geen beroep, geen traineren, als het antwoord nee is dan ook direct wegwezen.

  O nee, dan komen jullie weer huilen dat het oneerlijk is dat er geen beroeps mogelijkheden zijn e.d.

  En zeker geen gezinshereniging voor deze 2 want de moeder had geen enkele moeite haar kinderen achter te laten, deze 2 gaan dan ook linea recta naar jeugdzorg om geplaatst te worden in een pleeggezin.

 18. 28

  @27

  Nederlander ben je als je langdurig in Nederland woont, de Nederlandse taal spreekt en bekend ben met ons land. Daar voldoen deze 2 kinderen helemaal aan. Ergo, er is niets of weinig Armeens aan ze, afgezien van hun afkomst.

  De asielprocedures moeten niet versimpeld, maar versneld. Zeker als er kinderen in het spel zijn. Eindeloze procedures, daar ben ik geen voorstander van. Niet alleen om deze reden (mensen terug sturen na 10 jaar), maar ook omdat het zaak is dat vluchtelingen z.s.m. aan het werk en/of studie gaan. (Kunnen gaan)

  En wie niet aan de criteria voldoet mag terug naar huis. En dat lijkt mij een groter probleem dan 2 onschuldige kinderen weg trappen.

 19. 29

  Nederlander ben je als je langdurig in Nederland woont, de Nederlandse taal spreekt en bekend ben met ons land. Daar voldoen deze 2 kinderen helemaal aan.

  Laat maar even zien in welke wet dat staat dan.

  De asielprocedures moeten niet versimpeld, maar versneld. Zeker als er kinderen in het spel zijn. Eindeloze procedures, daar ben ik geen voorstander van. Niet alleen om deze reden (mensen terug sturen na 10 jaar), maar ook omdat het zaak is dat vluchtelingen z.s.m. aan het werk en/of studie gaan. (Kunnen gaan)

  De procedures kunnen zolang gerekt worden omdat de softies onder ons vinden dat zo zielig vinden als de asielzoekers vlug terug gestuurd mogen worden.

  En wie niet aan de criteria voldoet mag terug naar huis. En dat lijkt mij een groter probleem dan 2 onschuldige kinderen weg trappen.

  En nu kom je bij de kern van het probleem, deze 2 kinderen hebben nog nooit aan de criteria voldaan, maar door het rekken en traineren worden nu de criteria overboord gegooid omdat het zo ‘ziellug’ is, waarom zou je dan nog uberhaupt criteria hanteren en kan je net zo goed iedereen toelaten want anders ben je nog eens aan het discrimineren ook nog.

 20. 30

  P.S. en voor het geval jullie het vergeten, zelfs al krijgen die 2 een verblijfsvergunning, over 5 respectievelijk 6 jaar worden ze 18 en worden ze alsnog uitgewezen omdat ze niet in aanmerking komen voor een permanente verblijfsvergunning cq Nederlands paspoort omdat het economische vluchtelingen zijn en dus niet aan de criteria voldoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren