1. 2

  Als je dan toch op de website van the Guardian bent: https://www.theguardian.com/commentisfree/2018/jul/20/brexiteers-betrayal-britain-america

  Een mooie column met Brexit als voorbeeld van de staat van het politieke debat in de Westerse wereld.

  De afsluiter als teaser:

  After the recent Chequers gathering, Johnson said that accepting May’s Brexit deal would be like “polishing a turd”. He has a point. It’s now painfully clear that whatever agreement is reached, it will satisfy few leave or remain voters. What Johnson does not acknowledge is that it is his turd. If he is incapable of clearing up after himself, the least he can do is not blame the stench on others.

 2. 8

  @6: Wij van CIDI vinden dat er niets aan de hand is, had je wat anders verwacht? Mij viel op dat Netanyahu volgens de definitie die in de EU iedere partij door de strot gedrukt wordt een anti-semiet is.

 3. 10

  @5: nouja Amsterdam is een linkse stad, een liberale burgemeester ligt niet voor de hand.

  Rutger Groot Marxist is inderdaad een nare communist.

 4. 13

  @11: Zo heel veel keus heeft Israël niet als het gaat om landen die Israël niet afvallen in de VN. En met dat antisemitisme valt het misschien wel mee:

  Mr Orbán for his part pledged “zero tolerance” for antisemitism and to cooperate “in the war against” it.

  “All of the Jewish citizens in Hungary are under the protection of the government,” he said.

  Rutte zou dat niet kunnen zeggen (met “kunnen” in de zin van: zonder te liegen).

 5. 15

  @6: CIDI zegt dat de “Joodse natiestaat wet” “vooral symboolpolitiek [is] met weinig praktische consequenties”.
  Dat klopt, de belangrijkste verandering is van de facto naar de jure apartheid.

 6. 16

  @13 Joden in o.a. Amsterdam worden inderdaad niet heel erg goed beschermd tegen antisemitisme van zowel multiculturele medelanders als zogenaamde “Antizionisten of “Israel critici”.

 7. 19

  @18: “niet heel erg goed” is precies wat het is. Zeker, Amsterdamse politie komt regelmatig langs bij joodse scholen, maar die scholen hebben zelf ook permanente beveiligers in dienst. Waarom moet dat? Enerzijds omdat de beveiliging door de overheid te wensen over laat, anderzijds omdat joden in Nederland door een bepaalde klasse mensen specifiek wordt bedreigd, een klasse waarvan we er in Nederland nog steeds extra binnenlaten.

 8. 20

  Ik wil anti-semitisme niet bagataliseren, maar jouw link naar een incident staat in verhouding tot andere geweldsincidenten? Ik wordt ook “niet heel erg goed” beschermd tegen geweld. Liep in Zandvoort voorbij aan een (blanke) zonder hem aan te kijken of spreken. Hij draait zich om en slaat mijn bril af. Is dat minder erg? Moet ik daar als niet jood net zo tegen beschermd worden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren