SG-café vrijdag 11-12-2020

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van vrijdag 11-12-2020. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (14)

#1 beugwant

Therapeuten volgen verplichte nascholingen om door de verzekeraars vergoed te blijven. Nu blijkt dat alternatieve therapeuten wel bijzonder alternatieve ‘informatie’ krijgen voorgeschoteld. De aandacht voor tegengeluiden had men beter ook homeopathisch kunnen verdunnen, zeker als er met statistieken wordt geknoeid:
https://www.nrc.nl/nieuws/2020/12/10/alternatieve-feiten-voor-alternatieve-therapeuten-a4023472

#2 beugwant

We kunnen niet zo verder gaan,” zegt CDA’er Van Geel. “Dat is jammer. Ik kom als politicus uit een achtergrond van polderen, maar rondom Schiphol werkt dat niet meer.

Met zo krampachtig vasthouden aan die groei, kun je inderdaad niet verder gaan. Dan is het geen wonder dat de bewoners zich verharden.
https://www.parool.nl/amsterdam/inspraak-schiphol-wordt-flink-aan-banden-gelegd~b2515e74/

#3 Le Redoutable

“De Europese Unie scherpt haar klimaatdoelstellingen aan.” “Nederland dringt al langer aan op het opschroeven van het tussendoel in 2030.”

https://www.trouw.nl/duurzaamheid-natuur/eu-schroeft-klimaatdoelstelling-op-55-procent-minder-co2-in-2030~b7a06a0b/

Wij zijn weer het beste jongetje van de klas en als dank daarvoor krijgt de Nederlandse milieu minister dan een klimaatontkenners prijs!

#4 basszje

@2: Alleen die zin al :

Zo wordt de raad direct betrokken bij de stappen die Schiphol mag nemen om naar 540.000 jaarlijkse vluchten te groeien.

brrr.

Zo wordt de burgerij direct betrokken bij de stappen die het grootbedrijf mag nemen om dit jaar weer een recordhoeveelheid bonus uit te keren. Que democratisch!

@3 Je liegt, weet je zelf ook wel.

#5 Frank789

@1: Nascholing lijkt me bedoeld om je “vak” beter uit te oefenen.
Deze video’s over corona en vaccinatie zijn bewuste leugens en misleidingen om de reguliere geneeskunst te ondermijnen.

@3: Je liegt, weet je zelf ook wel.

#6 Frank789

@2: Ongelooflijk. Als polderen niet lukt schakelen we gewoon de tegenstanders uit.

En die Herman Stil van Het Parool, is die ontzettend pro Schiphol of te beroerd om oud-staatssecretaris Pieter van Geel behoorlijk aan de tand te voelen. Er staan zulke rare uitspraken in.

“werd het bewonersdeel gedomineerd door een kleine groep activistische bewoners en actiegroepen, die een verwaarloosbaar deel van de omwonenden vertegenwoordigden.” Toe maar, weten die bewoners van deze diskwalificatie?

“Daarbij moeten veel meer betrokkenen uit de Schipholregio een stem krijgen: individuele bewoners – jongeren voorop – ”
Jongeren voorop? Waarom?

Verder wordt weer een “pietsie groei” naar 540.000 als een soort plafond genoemd, terwijl 800.000 geen enkel probleem is volgens minister Van Nieuwenhuizen.

https://www.amstelveensnieuwsblad.nl/lokaal/verkeer-en-vervoer/369805/bewoners-rond-schiphol-stappen-naar-de-rechter

@3: Je liegt, weet je zelf ook wel.

#7 majava

@6: Dank voor de vermelding, omdat in het Parool artikel ze niet genoemd wordt. Ook niet in de link helemaal onderaan. De luchtvaartnota en al het gedram komt geheel op het conto van Cora van Nieuwenhuizen, VVD.

@3: Je liegt, weet je zelf ook wel.

#8 Micowoco

Nog meer fantastisch nieuws voor het grootkapitaal, en mogelijk de aanleiding voor een toekomstige wereldoorlog:
https://markets.businessinsider.com/news/stocks/water-futures-to-trade-on-wall-street-first-time-ever-2020-12-1029870836

#9 majava

@8: Geen toeval dat het om California gaat. Droogteproblemen aan de lopende band nu. Ja, vooral nu want klimaatverandering. Dat zijn van die dingen waar corporate rechts opeens oog voor heeft, zonder het te noemen. Ander voorbeeldje met klimaatverandering-opportunities: boren naar gas en olie in het poolgebied.

#10 Bismarck

@8: Maar eerst dreigt er oorlog om vissen. De Britten zetten alvast oorlogsschepen klaar om Urkse vissers op de Noordzee te gaan enteren bij een no deal Brexit over drie weken.

@3 Je liegt, weet je zelf ook wel.

#11 beugwant

@10: Die varen tegenwoordig toch coke?
Hoewel het eigenlijk maar een klein deel van de Brits-Europese economie betreft, wordt de vis inderdaad duur betaald.

@3 Je liegt, weet je zelf ook wel.

#12 Frank789

@10: Het is het meest belachelijke onderdeel van Brexit.

De Nederlanders vissen er naar eigen zeggen al 400 jaar en de Britten zelf nauwelijks. Als de Nederlanders er niet meer mogen vissen hebben de Britten geen vloot en geen afzetmarkt om er zelf (op haring) te gaan vissen. Het economisch belang voor de Britten is nulkommanul.

Pure symboolpolitiek voor de bühne. En daar is dan mogelijk een Brexit-deal totaal van afhankelijk.

#13 Cerridwen

@12: Maar het is dan wel weer gunstig voor de haring

Het lijkt er dan toch op dat we gaan kijken wat er gebeurd als je uit de EU stapt zonder handelsdeal. De geloofwaardigheid van vele commentatoren wordt op de proef gesteld, aan beide kanten van het debat. Ongelofelijk dat de Britten het zover hebben laten komen. Interessante tijden.

#14 Frank789

@13: Reken maar op een stortvloed van gedoogregels voor de eerst 6 maanden. Dan mogen beide parijen voorlopig op de oude EU-voet doorgaan om chaos te voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*