SG-café vrijdag 07-12-2018

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van vrijdag 07-12-2018. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (32)

#1 Basszje

Raak artikeltje over perceptie, en de geile hesjes – https://joop.bnnvara.nl/opinies/niks-weten-alles-vinden

#2 Lutine

@1

Het volk is te dom om na te denken, dat ziet Vanenburg goed. Maar dat wist ik al tijden. Het is mij volstrekt een raadsel waarom men op populisten stemt. Dat kan alleen maar uit domheid voorkomen. De vraag is dus meer: waarom is zo’n groot deel van het volk dom? Omdat het vaak over racisme gaat: een racist begrijpt niet waarom hij/zij een racist is of zich racistisch gedraagt. Het domme volk dient dus allereerst zichzelf te begrijpen. En dat is nu juist het probleem, ze kijken alleen naar anderen.

#3 Joop

@2.

Gaan we weer. Het volk is dom. Misschien heeft dat wel met politiek te maken. Daar houden ze zich niet mee bezig. Veel generalisaties, van ‘ ze kijken teveel naar ander’. Waar baseer je dat op?

Waarschijnlijk komt het omdat de leidende politici zoals Rutte, niet meer betrouwbaar overkomen. Zoals iedereen heeft gezien met de dividendbelasting afschaffing. Of politici praten alles goed, terwijl je wijk verloederd. Of kosten levensonderhoud gaan omhoog, en je hoort politici zeggen dat het gordet de economie gaat.

Het volk is niet dom, maar wantrouwend. Niet altijd onterecht.

#4 Joop

Eindelijk , de luchtvaart wordt niet meer ontzien.

https://www.nu.nl/geldzaken/5615768/kabinet-wil-vliegtaks-van-7-euro-per-ticket-ongeacht-reisbestemming.html

Hoewel niet op kerosine, en de mensen rijden wel weer naar Zaventem of Düsseldorf.

#5 Lutine

@3

Het maakt me niet uit, Joop. Tegen domheid is toch geen kruid gewassen. Dat probleem is zo oud als de mensheid. En aangezien we in een democratie leven dienen we de populisten ook een podium te geven. De democratie afschaffen, daar ben ik ook geen voorstander van. Dan komt er weer zo’n ‘sterke leider’ als Erdogan, Duterte of Poetin tevoorschijn.

Het enige wat de niet-dommen kunnen doen is met pragmatische politiek de boel trachten heel te houden. Daarom steun ik ook (hoewel ze aan mijn steun niks hebben) pragmatische politici als Macron en Merkel.

#6 Lutine

@4

Volgens mij is dat al eens geprobeerd. De rijken maakt die 7 euro geen bal uit en Jan Modaal wijkt desnoods uit naar een ander vliegveld.

Niet interessant dus.

#7 Joop

@5.

Weet je, Wilders en Baudet, doen uitspraken die inderdaad voor dommereren mensen zijn. Maar ik vind het erger dat er ministers zijn die ook domme praat doen. Of er geen verstand van hebben. Of daar zitten omdat ze al langere tijd in tweede kamer mee hebben gelopen, en geen geen enkele ervaring hebben op het onderwerp. Dat gebeurt te vaak.

#8 Cycloop

@7: Wat is domme praat? Wilders en Baudet doen uitspraken voor dommeren vlg jou. Maar dat is niet noodzakelijk een domme uitspraak/praat. Ministers doen wel domme praat vlg jou. Anders dan Baudet en Wilders die doen immers uitspraken voor dommeren. Wat bedoel je eigenlijk precies te zeggen?

#9 Henk van S tot S

@4:
Voor € 7,00 (= +/- l. benzine) maak je niet veel winst met een ritje naar het buitenland. ;-)

#10 AltJohan

@Lutine: we kennen jouw sneren nu wel.

Wellicht wordt het eens tijd voor een duel om te kijken wie van ons de domme en de slimme is.

#11 Joop

@8.
Ah, cycloop, weer gezellig bezig. Je kan het mischien zelf even opzoeken. Ik ben bezig met mijn werk.

#12 Cycloop

@11: Is er ergens een Joop-website dan waar uitspraken van Joop worden verduidelijkt.

#13 Lutine

@10

Johan, het gegeven dat je een duel wilt aan gaan om te kijken wie van ons de domme en wie van ons de slimme is, zegt al wat over je intelligentie.

Ik ga rustig afwachten wat de nieuwe Franse revolutie brengt. Daar regeren de politieke flanken (de populisten) op straat. De populisten roeren zich al weer een jaar of 20 in Europa. In midden en zuid Europa hebben ze zo her en der de macht al.

En daar iedere revolutie wordt overgenomen door nieuwe machthebbers/onderdrukkers verliezen de populisten per definitie. Maar ze zijn te dom om dat te begrijpen. Ik hoef maar naar de Arabische lente te wijzen. In Egypte is het oude regime weer aan de macht. De protesten zijn voor niets geweest. Om over Syrië maar te zwijgen.

#15 Lutine

https://www.youtube.com/watch?v=l14aDp-4NKk

Nu Klaas met zijn zwartepietenbende eindelijk weg is, is het tijd voor leuke kerstliedjes. De zanger kan zingen alsof hij dronken is. En dat is knap! Behalve natuurlijk als hij echt dronken is;-)

#16 Bismarck

@15: Die gast lijkt wel op de presentator van Nozin’ Aroun’.

#17 Lutine

@16

Het valt voor mij allemaal in de categorie „gestoorde Britten”.
Daar hou ik wel van eerlijk gezegd. Waarschijnlijk omdat ik mijzelf er in herken. Maar dan toch niet zo erg als Shane MacGowan.

Ik ga ze nog missen na de brexit. Gelukkig blijven de melancholieke Ieren wel!

#19 Frank789

@9: Zo slim is jan modaal wel!
Overigens denk ik dat de regering het nu eindelijk wel aandurft omdat Schiphol en het luchtruim barstensvol zitten.

Belangrijker vind ik de signaalwerking naar andere landen, misschien gaan die nu ook meedoen, maar subsidie blijft het grootste probleem.
https://npofocus.nl/artikel/7826/waarom-is-vliegen-zo-goedkoop

#20 beugwant

Enfin, een tickettoeslag. Nog steeds geen kerosineaccijns. Dat kun je gerust invoeren, want die vliegtuigen hebben geen keuze dan bij te tanken waar ze zijn geland.

#22 gbh

@14: Yeah, jeugdsentiment.

#23 Frank789

@20: [ geen keuze dan bij te tanken waar ze zijn geland. ]

Maar wel de keuze voortaan te landen op Zaventem of Weeze in plaats van Eindhoven.

#25 Joop

@21.

In de peilingen staan ze toch nog in de top vijf de PVV en FvD. Hoe zou dat toch komen? Zijn al die kiezers extreem-rechts? Nee, ze vinden het huidige politieke systeem gewoon kut, ik bedoel, kwalitatief uitermate teleurstellend. Zeer begrijpelijk. Alleen zijn deze twee partijen niet de oplossing.

#26 Joop

Het is de middenstand, wtf!

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/de-gele-hesjes-een-opstand-van-de-middenklasse~b03dc380/

Dus niet de extreemrechtse Tokkies, of de altijd verongelijkten …

Leve de revolutie!

#27 Lutine

https://www.youtube.com/watch?v=EqPtz5qN7HM

Nu de brexit zijn ontknoping nadert mag een clip voor onze Britse vrienden niet ontbreken. Nummer 2 in de top 2000 las ik ergens.

We gaan het mee maken: You can check out any time you like.
But you can never leave!

#28 Henk van S tot S
#29 Lutine

@28

Henk, er staat niet dat de Eagles Brits zijn, maar dat de clip voor onze Britse vrienden is. Die trachten uit te checken…..

#30 beugwant

Het toeval wil dat die plaat vandaag precies 42 jaar geleden uitkwam. En tja, 42

@23: Voor vracht maakt dat niet zoveel uit, voor reizigers die naar Emsterdem willen misschien wat meer, maar dat zal mij net zo zeer aan mijn reet roesten als als het al die luchtvaartuitbaters die hun geld verdienen door omwonenden in de herrie te zetten deed.
Over drie weken is het in Beek schluß met het structureel gebruik van de hele verlengde baan. Misschien tot na de provinciale verkiezingen, misschien voorgoed. Maar we dreunen dan hopelijk niet meer ons bed uit als er weer eens een Jumbo naar Novosibirsk, Istanboel of Amman vertrekt.

#31 Henk van S tot S

@29:
Slordig van me.

Maar toch.
Ik vind die tekst,”You can check-ou any time you like. But you can never leave!”, ook niet echt toepasbaar op de Brexit.
Maar goed ieder heeft zo zijn eigen associaties. :-)

#32 Lutine

@31

Of die tekst toepasselijk is, dat dienen we af te wachten. De Grieken stonden in 2015 te dralen voor de uitgang. Maar zij konden ook niet ‘leave’. De 2e positie is ook een mooie plaats, de unie is second best.

@30

Ik heb een eigen antwoord op de ultieme vraag over het Leven, het Universum en Alles. Na zeer nauwkeurige berekeningen kreeg ik het getal 0 op mijn rekenmachine. We leven in een informatie heelal en worden ernstig in de maling genomen. Ik reken het nog dagelijks na, maar telkens dezelfde uitkomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*