1. 1

  Ook eens wat goed nieuws: Dit jaar was het gat in de ozonlaag zo klein als het in geen dertig jaar geweest is. En mede dankzij wereldwijd gezamenlijk ingrijpen, lijkt het langzaamaan aan de beterende hand.

 2. 2

  @1: Dit goede nieuws wordt vaak gespind tot: “De ozonlaag en zure regen, daar hoor je nooit meer iets over. Over tien jaar horen we vast ook niets meer over klimaatverandering.”, daarmee de gunstige effecten van overheidsbemoeienissen naar de dev/null van het onderbewustzijn sturend. Voorbeeld:

  [img]https://i.imgur.com/l3NZr5N.png[/img]

  Juweeltjes te over op diverse liberale blogs.

 3. 3

  @2: Vooral de message brengen: Met wereldwijd overheidsingrijpen kunnen we wereldwijde problemen wel degelijk het hoofd bieden, kijk maar naar het gat in de ozonlaag en zure regen. Vang je ook in één klap de mensenbagataliseerders (wie zijn wij wel dat we denken dat we zulke invloed op zo’n grote planeet kunnen hebben) mee.

 4. 4

  @3: Goed nieuws inderdaad. Maar dat heeft dus wel +/- 30 jaar gekost om dat gat te fixen? Volgens mij was dat verbod ergens in de jaren ’80 niet?

 5. 6

  @4: Het is natuurlijk niet helemaal juist om te zeggen dat ze dat gat gefixed hebben.
  De afbraakstoffen zijn weggenomen waardoor het herstelde natuurlijk evenwicht leidde tot sluiting van het ozongat.
  Voor dode meren door zure regen geldt hetzelfde.

 6. 9

  @7: Eens.

  Dankzij de uitstekende onderzoeksjournalistiek van de Russen wisten we dit natuurlijk al, maar toch fijn dat het eindelijk toegegeven wordt inderdaad.

  Hopelijk doet Sanders in 2020 weer mee. Je zou denken dat-ie te oud is, maar hij verschijnt nog steeds volop in de talkshows dus wie weet.

 7. 13

  @12:

  Hij had iets veel ergers kunnen doen.
  Had hij dat maar gedaan ;-)

  Want je kunt niet wachten tot de octopi het overnemen?

  Trumps ongefilterde en ongecensureerde tweets variëren van de hilarische en raadselachtige #covfefe-tweet (‘Despite the constant negative press covfefe’) tot regelrechte oorlogstaal aan het adres van Noord-Korea, wat de spanningen tussen de twee landen flink deed toenemen.

  Precies dit laatste maakt de elf minuten-actie ook zorgwekkend. Het had namelijk ook een stuk erger kunnen uitpakken, bijvoorbeeld als de medewerker in plaats van het account te verwijderen ervoor had gekozen een rare tweet te verzenden.

  Misschien zou de medewerker een tweet hebben kunnen opstellen waarin staat dat de rakketten richting Noord-Korea zijn verzonden. Twitter heeft de macht van een virtueel kernwapen. […] ‘

 8. 16

  @13: “als de medewerker in plaats van het account te verwijderen ervoor had gekozen een rare tweet te verzenden.”
  Dikke kans dat niemand het dan door had gehad en Trump ook had gedaan alsof ie het zelf getypt had (en misschien was ie daar zelf dan ook nog van overtuigd).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren