1. 5

  http://www.360magazine.nl/politiek/5652/meldpunt-voor-linkse-professoren-in-de-vs

  Charlie Kirk, de ultra-conservatieve, 22-jarige baas van website Turning Point USA, is deze week begonnen met professorwatchlist.org. De lijst heeft als doel universitair docenten te registreren die “conservatieve studenten discrimineren, anti-Amerikaanse waarden toejuichen en linkse propaganda verspreiden”.

  Gelukkig hebben wij GeenStijl, is dus niet nodig in Nederland.

 2. 6

  @3: Ga er dan maar vanuit dat als dat ooit gebeurd dan sneuvelen er heel veel NL belastingen en daarmee een groot deel van de verzorgingsstaat.

  Nederland zal dan moeten harmoniseren met de grote jongens en dat gaat een fiks gat slaan in de begroting.

 3. 7

  Het ontduiken van btw bij sites als Amazon en eBay begint epidemische vormen aan te nemen. Natuurlijk voelen ze zich niet verantwoordelijk actie te ondernemen. Ondertussen wordt de retail hier kapot geconcurreerd door belastingontduikers en de grote multinationals die deze praktijken beschermen. En onze politiek doet natuurlijk ook niets. Het voorbeeld is weliswaar uit het VK, maar ik kan me niet voorstellen dat het hier niet ook niet speelt….

  https://www.theguardian.com/business/2016/nov/28/amazon-ebay-sellers-vat-fraud-ipads-tax-free

 4. 10

  @7: Gebeurt ook massaal in Nederland, op sites als Ali en andere chinese sites kan je aangeven dat het pakketje als ‘kado’ moet worden verstuurd zodat je geen invoer rechten zoals BTW hoeft te betalen.

  Kan je als overheid bijna niks tegen doen omdat je dan elk pakket moet gaan controleren, dat is duurder dan de fraude.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren