1. 4

  @2: Reacties op haar tweet zijn inderdaad vrijwel allemaal op de boodschapper ipv op de boodschap (erg veel iets met Soros, het is echt ongelofelijk hoeveel mensen zijn gehersenspoeld). Hoe weinig heb je dan te melden?

 2. 5

  @4:

  While many of the links tweeted by the accounts we monitored were aimed at the less overtly racist portion of the “alt-right,” the network tweeted 76 distinct URLs relating to conspiracy theories about the Jewish financier George Soros, a topic for which fresh content appears almost every day and in almost every corner of the worldwide Russian influence network.

  http://www.politico.com/magazine/story/2017/08/23/russia-propaganda-network-kremlin-bots-215520

 3. 6

  @4: Wat mij opvalt is dat overal in de Westerse wereld erg polariserend gereageerd wordt. Allicht doe ik het zelf ook. Maar het lijkt wel alsof het OF goed OF fout is. Er is geen enkele toenaderingspoging. Die grens lijkt een beetje te zijn Pro-AfD, Pro-Pegida, Pro-Wilders, Pro-Trump (om even een paar thema’s te noemen) en dus anti-AfD, etc.

  Ondertussen worden de echte problemen niet opgelost. Investeringen in zaken die er toe doen worden niet gedaan. Zo worden ook in Duitsland investeringen om overstromingen te voorkomen niet of te weinig gedaan.

 4. 10

  @9

  Waren het dan neonazi’ s die aan het rellen waren in Hamburg?
  Het was een schaamteloze orgie van extreemlinks geweld in Hamburg. Natuurlijk ontbraken SP en GL er niet.

 5. 11

  @6

  AfD, Wilders, Trump, Pegida zijn dan ook ontzettend fout. Het zijn zorgwekkende verschijnselen in een gepolariseerd tijdvak. Dat staat los van de echte problemen. We gaan nu zien of Trump zich ‘presidentieel’ kan gedragen in Texas. En of hij de suggestie gaat doen dat het wel eens te maken kan hebben met klimaatverandering. (opwarmende zee en zo)

 6. 12

  @10: Het is een schaamteloze orgie van machtsvertoon om in een binnenstad zo’n top te houden en al helemaal in Hamburg. Maar het is natuurlijk wel een mooie reden om een binnenstad vol met CCTV te hangen.

 7. 13

  @7: Het is geen observatie van gisteren. Ik geef je natuurlijk gelijk dat die observatie niet nieuw is. Dat de polarisatie toeneemt is ook geen nieuwe observatie.

 8. 14

  @8: Het “verzet” tegen de aanhouding is dat hij zich als een baby samenkromde (embryonale houding). Het is niet zeker dat hij met flessen gooide. Ik was er niet bij, wellicht heeft hij het gedaan, maar gezien de zwaarte van de straf en de weinige bewijzen gaat het om de signaalwerking.

 9. 15

  @12

  Je verwart oorzaak en gevolg. Een kort rokje dragen is ook geen reden tot verkrachting. Extremisme dient in alle vormen aangepakt te worden en fatsoenlijke mensen keuren ook iedere vorm van geweld af.

  Enfin, hij heeft een flinke straf te pakken. Hopelijk deinzen mensen dan wat meer terug voor toepassen van geweld.

 10. 17

  @15: meer het toepassen van verstoring en vernieling, dan geweld. In veel gevallen was het geweld toegepast als reactie op politieoptreden. Ik praat geen van die dingen goed, maar het is nogal een verschil met het geweld van alt rechts naar burgers toe, zonder provocatie.
  Bijna 3 jaar krijgen veel plegers van zedenmisdrijven niet eens. Disproportioneel dus.

 11. 18

  @17

  Ik maak geen onderscheid in de verschillende soorten extremisme. Het is het zelfde verschijnsel. Gesjeesde, half (of heel) criminele figuren. Bij zo’n G-top is het iedere keer hetzelfde liedje. Er vallen zelfs doden bij. Dan ben je al niet goed bij je hoofd als je er überhaupt heen ga. Volgens mij was de politie juist te terughoudend. Als je geweld kunt zien aan komen, dan dien je dat in de kiem te smoren om erger te voorkomen.

  Extreemlinks, exreemrechts, moslimextremisme, het zijn allemaal bedreigingen voor de liberale democratie.

  In de praktijk zal die crimineel wel weer met een jaartje vrij zijn.
  Dan kan hij weer verder met zijn carrière als loser.

 12. 19

  Maar het is die liberale democratie die er garen bij spint om heel selectief in te grijpen en demoniseringen aan te moedigen. Laat het klootjesvolk maar lekker gepolariseerd aanmodderen, dan kunnen wij er met de poet vandoor. En die uitholling doet geeneens pijn! In deze en in al die andere andere tijden. De afbraak die vooruitgang genoemd wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren