1. 6

  @3/5 Even ervan uitgaande dat die cijfers juist zijn. Dan zijn we toch nog altijd moreel verplicht om mensen fatsoenlijk op te vangen en vlot door de procedure te laten lopen?
  Wellicht zijn wat extra maatregelen nodig om de Marokkanen en Tunesiërs er snel uit te halen, maar een verblijsvergunning kregen die toch al niet.

 2. 8

  @6 Hetzelfde geldt voor migranten uit de Balkan, tevens geschat op meer dan de helft van de asielzoekers in Duitsland dacht ik, die na opvang en screening terug naar huis moeten. Allemaal oud nieuws.

  Ook u of ik mogen en kunnen de bureaucratische mallemolen in een land naar keuze bezig houden als wij dit wensen. Ik weet toevallig dat veel Heeschenaren hun leven niet meer zeker zijn… of de immigratiedienst aldaar deze hersenschimmen serieus nemen is een andere kwestie.

 3. 9

  Enige nuancering bij Timmermans’ uitspraak:

  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/4232995/2016/01/27/Timmermans-goochelt-met-aantallen-vluchtelingen.dhtml

  ”Timmermans heeft een signaal willen afgeven om te wijzen op het nut van een goed terugkeerbeleid. Daarbij heeft hij een nog niet te controleren én mogelijk eenmalige uitschieter in migratiecijfers gebruikt. Het gevolg is dat het percentage van 60 procent economische vluchtelingen blijft hangen in het asieldebat, terwijl die aanname op wankele grond is gebaseerd. “

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren