SG-café maandag 15-10-2018

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van maandag 15-10-2018. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (21)

#1 Henk van S tot S

Gisteren was er sprake van weergegevens die al dan niet te veel op De Bilt gericht waren.
Dit is een dagelijks lijstje met KNMI gegevens zoals die te vinden zijn op deze webpagina.

#2 Bismarck

@1: Vannacht wel een zeldzaam fenomeen: In Maastricht was de minimumtemperatuur 17.2 graden (een zeer ruim dagrecord) en daarmee 6,5 graad warmer dan in de Bilt. Voor maxima kom je zo’n verschil wel vaker tegen, maar bij minima toch zelden (althans in deze richting).

#4 Hans Custers

Over temperatuurrecords gesproken: 11, 12, 13 en 14 oktober staan allemaal in het lijstje warmste dagen van de 2e decade (11 t/m 20) van oktober, zowel voor de maximum als de daggemiddelde temperatuur.

2 van de 4 dagen staan ook in de top 3 van warmste nachten, op de 1e en de 3e plaats.

Voor vandaag heeft De Bilt nog 0,1°C nodig om in de top 10 van hoogste maxima te komen.

(Olifant in de kamer: waar is toch die ene reageerde die het vaak zo belangrijk vindt om dagrecords te melden? Die zit blijkbaar al een dag of 4 niet op te letten. Afgelopen zomer – de warmste sinds het begin van de metingen in De Bilt in 1901 – was hij ook al niet zo goed bij de les.)

#5 Henk van S tot S

@4: Is in behandeling wegens fetisjisme voor verkeerd statistiekgebruik.
;-)

#6 gbh
#7 Spam

Het kabinet gaat op zoek naar een cadeautje van 2 miljard dat wat minder in het oog springt.

https://www.nu.nl/politiek/5514236/kabinet-en-coalitie-schaffen-dividendbelasting-definitief-niet-af.html

#8 Bismarck

@7: Naja, het komt hoe dan ook toch in dezelfde pockets terecht, want Rutte III wil het perse in “het vestigingsklimaat” (lees buitenlandse bedrijven) investeren.

#9 Frank789

@8: Het is wel weer duidelijk, toegezegde lastenverlichtingen voor consumenten in verkiezingstijd sneuvelen vrijwel altijd in de coalitievorming, maar buiten de verkiezingen bekokstoofde voordelen voor het bedrijfsleven die niet doorgaan, gaan financieel alsnog naar het bedrijfsleven.

Is trouwens wel eens uitgezocht welk deel van bezuinigingen door de consument/belastingbetaler moet worden opgehoest vs hoe vaak/veel die op het bedrijfsleven worden afgewenteld?

#10 Frank789

@2: Heb eens medelijden met TVTAS.
In de zomer vrijwel altijd kouder dan het oosten en ’s winters vrijwel altijd warmer dan dan het oosten. Nooit eens een lekker landelijk record.

#11 gbh
#12 gbh

How chemical weapons have helped bring Assad close to victory

https://www.bbc.com/news/world-middle-east-45586903

#13 Hans Custers

Oorspronkelijk werden de kosten van het afschaffen van de dividendbelasting op 1,4 miljard euro geraamd. Pas enkele maanden geleden bleek dat dat hoger uit zou vallen: bijna 2 miljard. Typisch toch, dat bij de vervangende regeling die ze nu hebben bedacht die tegenvaller als voldongen feit wordt gezien. Geen 1,4, maar 1,9 miljard als weggevertje aan het bedrijfsleven. Eh, investering in het vestigingsklimaat, bedoel ik.

#14 Hans Verbeek

Heerlijk die jaren 60, toen je nog kon dromen van
– vliegtuigen op kernenergie, die zesmaal de snelheid van het geluid haalden
– bemande raketten, die rakelings langs de Zon scheren
– oorlogschepen die 200 mijl per uur varen
enz.
Jammer dat het allemaal geen werkelijkheid is geworden.
Gelukkig kunnen we nu nog wel dromen van bemande ruimtereizen naar Mars en supersnelle ondergrondse transportsystemen. Alleen maar dromen hoor. Niet alles wat in The Guardian staat, wordt werkelijkheid

#15 Arduenn
#16 Arduenn

@14 – Heerlijk toch? Appeltjes met peertjes vergelijken?

#17 Bolke

@6: gewonnen maar toch ultiem verloren, de Russisch orthodoxe kerk verbreekt alle banden met Istanboel en het grootste schisma sinds 1000 jaar is een feit en de orthodoxe kerk verliest hiermee haar status als 3de christelijke stroming na het katholicisme en de protestanten.

Tevens verliest hiermee Istanboel de steun die haar overeind hield tegen Erdogan, de orthodoxe kerk van Constantinopel is hiermee ten dode opgeschreven.

Een phyrrus overwinning dus voor de oekrainers.

#18 Gladiool

@7: het begon met 1.5 miljard voor afschaffing Dtax. Al gauw werd het toen opeens 2 miljard ipv 1.5. Waarom zoekt men nu andere lastenverlichting voor het bedrijfsleven van 2 miljard? Hoe boekt dit kabinet deze tegenvaller van 500 miljoen?

#19 Co Stuifbergen

@17: Bolke,

die orthodoxe kerk in Istanbul heeft al eeuwen overleefd, ook toen Turkije in oorlog was met Rusland of met Griekenland.

De Anglicaanse kerk is ook onstaan uit een schisma, en heeft prima stand gehouden.

Ik denk dat de Oekraiense kerk beter af is als zelfstandige kerk.
( Maar ik denk dat elke gelovige het best zelf besluiten kan bij welke kerk hij/zij zich aansluit.)

Een reële zorg lijkt mij wel de verdeling van de eigendommen van de orthodoxe kerk in de Oekraïne, als de Russische orthodoxe kerk daar onroerend goed bezit.
Een scenario met “groene mannetjes” die een kerk bezitten (of slopen) lijkt mij dan niet uitgesloten.

#20 Bolke

@19: dat was voordat erdogan besloten had dat de volgende patriarch een Turk MOET zijn en dat er nog maar een paar duizend orthodoxen in Istanboel zijn.

Rusland was als enige orthodoxe land groot genoeg om druk uit te oefenen op Turkije, die gaan dat dus niet meer doen en Erdogan krijgt de vrije hand.

Het is al veel zeggend genoeg dat de Russen steeds vaker over Istanboel spreken ipv Constantinopel.

#21 gbh

@19: De Russische orthodoxe kerk is een tool van Putin & FSB daarom ook de scheiding maar daar hebben extreem rechtse types die strijden voor de fascistische wereldheerschappij van Putin en het goddelijke recht je vrouw in puin te slaan toch geen boodschap aan.

https://www.businessinsider.com/r-how-the-russian-orthodox-church-answers-putins-prayers-in-ukraine-2014-10

https://www.bbc.com/news/world-europe-33982267

https://www.stopfake.org/en/russian-orthodox-church-lends-weight-to-putin-patriotism/

https://wikileaks.org/gifiles/attach/133/133780_Foundations%20-%20-1.doc

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*