1. 7

  @4: Goh, hongerlijdende kinderen en vluchtelingen die een duur treinkaartje gekocht hadden en te horen krijgen dat de trein niet verder rijdt, omdat ze een duur kaartje ervoor hebben gekocht. Hadden ze het wel laten zien, was je hier komen mekkeren dat de MSM stemming maken.

 2. 8

  @4

  Trouwens ik was vorige week in Groningen en daar liep ik zomaar open en bloot 2 echte skinheads tegen het lijf, met alles er op en aan, camou broek, kisten (met witte veters), ook die beginnen zich openlijk te vertonen.

  Gast, er *begint* daar niks. Op het platteland van Groningen is het nog steeds de gabbertijd, ze lopen er daar gewoon *nog steeds* zo bij.

  Alleen in fantasyboeken beginnen trends in Groningen.

 3. 14

  @12: Jij denkt schijnbaar dat ik met gabbers “niet extreem-rechts” bedoel, terwijl mijn punt alleen is dat dit soort types (gabbers/skinheads/Lonsdalejongeren/hoejezeooknoemenwilt) gewoon nooit zijn verdwenen uit de uithoeken van Nederland.

  Ik spreek dus voor de duidelijkheid niet tegen dat jij extreem-rechtse types hebt waargenomen, ik spreek tegen dat jij daarmee een *beginnende trend* hebt waargenomen … zoals je blijkbaar denkt.

 4. 15

  @14: Nou om eerlijk te zijn kom ik met enige regelmaat in groningen, eigenlijk wel 1 x per week, en nog nooit heb ik ze zo uitgedost gezien en openlijk tussen het winkelende publiek in het centrum.

  Tuurlijk zullen deze rechtsextremisten er altijd wel zijn geweest, maar ze lieten zich meestal niet zien of zaten in een of andere tokkie wijk.

 5. 17

  @10:
  Ik heb daar gestudeerd. In het weekend zie je wel eens dat soort lui rondlopen. Komen uit de Oosterpark buurt of omliggende dorpjes in de provincie. Als barman waren ze verschikkelijk. Gebruiken veel drugs en zijn op confrontaties uit. Witte veters betekent inderdaad dat het racistische gekkies zijn.

 6. 18

  Wederom een vraagje naar aanleiding van de aankomende asielzoekers, AZC’s en het verzet en onvrede daar tegen; Heeft er iemand linkjes naar onderzoeken en/of info over de gevolgen voor gemeentes en burgers van het herbergen van een AZC? Was eigenlijk wel benieuwd of daar wel eens serieus onderzoek naar gedaan is?

 7. 21

  @19:
  Of dat positief is valt nog te betwijfelen. Snap niet dat een burgemeester gaat roepen dat Europa rijk genoeg. Alsof Europa een homogeen gebied is. Alsof geld het enige is wat telt in deze afweging. En alsof een stad als Groningen, links en arm, dat uit eigen zak gaat en kan betalen….
  Wat Groningen nou precies niet nodig heeft zijn nog meer kansloze werklozen zonder perspectief.

 8. 22

  @Nonkel: ” En alsof een stad als Groningen, links en arm, dat uit eigen zak gaat en kan betalen…. ”
  Juist Nonkel, dat is precies het punt. Het doet me denken aan een kind wat een huisdier wil en krijgt, maar er binnen een week op uitgekeken is. Daarna kan vadertje staat er voor zorgen.

  De Duitse regering heeft 6 miljard euro vrijgemaakt om de deelstaten een tijdje stil te houden. Als smeerolie zeg maar. Niet ieder land in EU heeft dit soort bedragen klaar liggen natuurlijk.

  En met de aantallen migranten dat Duitsland nu te verwerken krijgt is die 6 miljard ook zo op natuurlijk.

 9. 23

  @18 Goeie vraag, met name omdat er rondom AZCs zilke sterke meningen zijn ten aanzien van veiligheid, overlast etc. Je zou zeggen dat iemand wel eens heeft onderzocht of dit correct is.
  Ik heb een half uurtje gezocht maar geen onderzoek kunnen vinden dat je vraag beantwoord. Gek eigenlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren