SG-café maandag 13-07-2015

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van maandag 13-07-2015. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

0

Reacties (17)

#1 Joop

http://www.nrc.nl/nieuws/2015/07/13/republikein-scott-walker-maakt-kandidatuur-presidentschap-bekend/

Walker presenteert zich als een zakelijk politicus die resultaten bereikt, en het zelf tegen de vakbonden durft op te nemen. Hij verkleinde de macht van de bonden in Wisconsin, waarna er grootschalige protesten uitbraken. Hij overleefde een zogeheten recall-verkiezing in 2012, een (zeldzame) verkiezing om een gouverneur uit het zadel te krijgen. Hij werd de eerste gouverneur die ooit zo’n verkiezing won.

#2 Joop

http://www.telegraaf.nl/binnenland/24261497/__Christen_uit_asiel_weggepest__.html

2 op 3 christen voelt zich bedreigd in het azc, veelal door de aanhangers van de religie van de vrede, en zeker tijdens de ramadan.

#3 Joop

http://www.socialevraagstukken.nl/site/2015/07/04/we-leven-in-on-sociologische-tijden/

Zo beweren zij [ideologisch verblinde beleidsmakers] dat professionals hinderpalen zijn voor de autonomie, de zelfredzaamheid en de ‘eigen kracht’ van de burgers. Die kritiek is overigens niet nieuw – de filosoof Hans Achterhuis zei het al in 1980 − en komt in golven. Maar de golf van kritiek die nu over de verzorgingsstaat en de professionals heen spoelt, is toch wel bijzonder, omdat de argumenten die enige decennia terug werden aangevoerd om de verzorgingsstaat op te bouwen nu worden gebruikt om haar af te breken en de professionals aan de kant te schuiven.

#4 Hans Verbeek

In West-Oekraïne (regio Zakarpattia) broeit een geweldadig conflict tussen gewapende knokploegen van de Right Sector enerzijds en de lokale politie en de Nationale Garde anderzijds.

Live-updates op USA Today

Is meer wapens sturen naar Oekraïne wel een goed idee?

#6 9″ Nails

@2: hier in de buurt is het ook weer als vanouds lachen met de overlast tijdens ramadan. Je kan er de klok op gelijk zeten: als de ramadan begint, gaat het overlastniveau (luide muziek en geschreeuw tot diep in de nacht) evenredig omhoog.

#7 Joop

@6.

Ik kan er niet om lachen. Het beste zou zijn als er een islamitische Calvijn en Luther opstonden, die zouden, net zoals met dat paapse gedoe, korte metten ermee maken. Want het is slecht voor de arbeidsethos. Daardoor slecht voor de economie. Net zoals met de Franse Revolutie ook de heiligendagen werden afgeschaft.

#9 Grûtte Pier

@6: ja, ik heb hier in m’n Vogelaarswijk ook veel overlast door ramadan. Stond al 2x voor een gesloten deur van de shoarma-tent. Gaan ze pas na tien uur open – heel vervelend!
Geluidsoverlast is er ook in deze wijk. Waarschijnlijk door het warm/hete weer de laatste tijd – veelal dronken Henk & Ingrid tokkies – de gemiddelde PVV’er zeg maar. Daar kan je de klok op gelijk zetten in de zomer.

#10 Hans Verbeek

In de categorie peak-everything:
Het wegennet van de Amerikaanse staat Iowa zal binnenkort gaan krimpen… het wordt te duur, niemand wil de wegenbelasting (of benzine-accijns) verhogen.
http://www.citylab.com/commute/2015/07/iowa-makes-a-bold-admission-we-need-fewer-roads/398021/

#11 9″ Nails

@9: hier stoppen de tokkies wel als het donker is, maar dan beginnen de moslims pas. Maar blijf gerust de kop in het zand steken. De gemakkelijkste oplossing. Ik heb ondertussen 5 kennissen met een eigen bedrijf hetzelfde zien doen: na alle eisen van islamitische werknemers (de hele ramadan vrij zonder dat het ten koste gaat van hun vakantiedagen, of eisen dat elke werknemer in het pand niet meer eet of drinkt, want anders krijgen ze het te moeilijk als ze moeten toekijken) hebben zij die medewerkers uit hun bedrijf gewerkt. Uiteraard met een andere reden, want anders krijg je die discriminatieroepers weer achter je aan.
Hier zijn het voornamelijk toch de moslims die stelselmatig voor overlast zorgen, ook buiten de ramadan. Maar hé, jij kent wat tokkies die overlast geven en je kan geen shoarma halen (serieus, als argument?) dus die overlast van moslims is maar kinderspel. Daar denkt hier (omgeving Amsterdam) de buurt toch wat anders over. Zelfs de lokale politie beaamt dat verreweg de meeste overlastgevers aanhangers van het vredelievende geloof zijn. Ik zal ophouden om ze over één kam te scheren als zij eens ophouden om keer op keer op keer de vooroordelen ongevraagd te bevestigen.

#12 lapis

@9:

veelal dronken Henk & Ingrid tokkies – de gemiddelde PVV’er zeg maar

De minachting voor de ‘eigen’ onderklasse spat er weer vanaf. Oikofobie noemen ze dat volgens mij.

#13 Grûtte Pier

@12: Ach welnee lapis, ik liet me alleen even meeslepen in de idiotie qua generaliseren van 9″ Nails. Deze schijnt aan de getinte huidskleur van mensen de religie af te kunnen lezen die ze aanhangen – ik dacht: dat probeer ik ook eens.
Ook denkt deze waarschijnlijk dat deze godsdienst er de oorzaak ervan de overlast is, te zien aan zń comment:

dus die overlast van moslims is maar kinderspel. Daar denkt hier (omgeving Amsterdam) de buurt toch wat anders over.

Ik zal er eens een paar uitnodigen hier naar de Adventkerk te gaan. Ze zingen daar in hele noten – wordt je lekker rustig van. :)

#14 9″ Nails

@13: je legt me allerlei dingen in de mond die ik niet schreef. Zo kan ik mijn argumenten ook kracht bij zetten: door dingen te verzinnen en anderen toe te dichten dat ze van hen afkomstig zijn. Ga zo verder, je zet jezelf enkel voor schut.

#15 Grûtte Pier

@11:

Zelfs de lokale politie beaamt dat verreweg de meeste overlastgevers aanhangers van het vredelievende geloof zijn

Aah, dus jou locale wout vraagt en houdt stiekem de geloofsovertuiging van overlastgevers bij. En klapt daarover ook nog uit de school tegen jou.

Dat zijn 2 ernstige overtredingen van deze hermandad – ik neem aan dat je hiervan aangifte gedaan hebt?

#16 Joop

Wat er nu gebeurt in Griekenland staat over enkele jaren in een boek wat lijkt op Naomi Klein The Shock Doctrine.

#17 Grûtte Pier

@11:

Maar blijf gerust de kop in het zand steken

Helemaal gelijk 9″ Nails. Kop in het zand, stekeblind, vingers in de oren en heel hard ‘lalalala’

Zo moet ik van fascisten-blogje zopas vernemen dat d’r hier giga rellen waren. Heb er niets van vernomen, geen sirene gehoord, nix. Toch zat ik nog geen 200 meter verder op’t terras op het zelfde moment. Stekeblind!
En m’n vrienden (facebook), ook allemaal stekeblind. 2 ervan wonen in die flat daar aan de rotonde – niets ervan op hun tijdlijn!

Nouja, het artikel is toch weer goed voor tientallen racistische comments…
http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2015/07/protest_amersfoort_tegen_polit.html#comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*