1. 3

  @2:

  Politieagenten grepen rond 09.00 uur in en zorgden ervoor dat er een doorgang mogelijk was. De actie was korte tijd later afgelopen.

  Ik snap het, helemaal doorlezen tot de derde alinea kost wat moeite. Verder is het natuurlijk volledig vergelijkbaar met wat de blokkeerfriezen deden…

 2. 5

  @1: Aardig stuk inderdaad.

  Die metafoor in het begin is ok, al neemt het de hypocrisie niet weg die sommigen tentoon spreiden om weerstand te blijven bieden. Het gaat volgens mij meer om kosten vs investeringen.

  Je koopt een auto die zuiniger is dan je oude.
  Je koopt een auto van beter merk.
  Je isoleert je dak.
  Je gaat een opleiding doen.
  Allemaal dingen die inderdaad kosten zijn, maar ook investeringen. Gek genoeg vinden mensen dat een nieuwe keuken absoluut een investering is, maar over zonnepanelen en isolatie worden er excel documenten opgesteld om dingen te berekenen, terwijl juist die eerste een veel slechtere investering is. https://www.nn.nl/Blog/Lenen/Van-deze-verbouwingen-stijgt-de-waarde-van-je-huis-het-meest.htm

  Dit zijn voorbeelden op individueel niveau en die spelen nu een grote rol (van het gas af bijvoorbeeld) maar op landelijk en globaal niveau kun je op dezelfde manier redeneren. De tegenstanders komen altijd aan met ‘wat het kost’. Het zijn bijna altijd niet kosten, maar investeringen.

 3. 8

  @3: En blijkbaar is de politie in Hilversum wel in staat om een blokkade te stoppen.

  (of een blokkade van het mediapark vergelijkbaar is met het blokkeren van een demonstratie hangt natuurlijk af van wat op de tv komt. Als “Brandpunt” o.i.d. niet uitgezonden kan worden, lijkt dat mij een verstoring van het recht op vrije meningsuiting/vrije nieuwsgaring enz. Als het “Sinterklaasjournaal” een aflevering moet missen, ligt het anders).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren