1. 5

  @4: Nee, niet ‘enkel’ dat.

  Het toont ook aan hoe bereid de pers is mee te werken die angst te verspreiden en zoveel mogelijk effect te sorteren. Kan je zeggen: ‘ze geven gewoon de feiten weer, dat zégt de Labour-top toch ook’, maar het is de functie van de pers om de macht te controleren, niet om zomaar alles klakkeloos te herhalen, niet om te roepen wat machthebbers willen dat er wordt omgeroepen.

  De kop had ook kunnen zijn: ’Labour-top misbruikt het nog warme lijkje van Aylan Kurdi voor partijpolitieke lastercampagne'. Dat is ook het weergeven van de feiten, er zijn althans best mensen te vinden die dit zo zien en bereid zijn te zeggen.

  En het ‘nieuws’ had natuurlijk ook gewoon helemaal achterwege gelaten kunnen worden. Het is iedereen immers volkomen duidelijk dat het juist de strategie is van de Labour-top om iedere dag iets mogelijk beschadigends over Corbyn in de krant te hebben staan. Moet je daar aan willen meewerken als krant? Zitten daar geen grenzen aan? Voor een groot deel van de pers blijkbaar niet, die laten zich maar al te graag en zonder enige schaamte of reflectie voor het karretje van de Labour-top spannen.

  Dus nee, voor dat eerste narratief kiezen ze niet, en voor het helemaal weglaten en gewoon niet meedoen met deze smaadcampagne kiezen ze ook al niet. Ze kiezen voor het narratief dat door naïevelingen en cynici gelijk wel eens ‘neutraal’ wordt genoemd: een pro-macht bias.

  Dat toont het ook aan.

  (en ook hoe laag ze bereid zijn te zinken in het naar de zin maken van de macht natuurlijk … )

 2. 6

  @5

  Kan je zeggen: ‘ze geven gewoon de feiten weer, dat zégt de Labour-top toch ook’, maar het is de functie van de pers om de macht te controleren, niet om zomaar alles klakkeloos te herhalen, niet om te roepen wat machthebbers willen dat er wordt omgeroepen.

  De media in Blightey is al sinds mensenheugenis gepolitiseerd.

 3. 10

  @9: Toch wel. De onderbuik denkt “alweer die moslims”, blijkt dat bronartikel RTL Nieuws het heeft over een andere migrantengroep:

  ’Veel liegende Chinezen’
  Advocaat Sett heeft veel klanten uit de Chinese gemeenschap die acht jaar geleden generaal pardon kregen. “Ik schat dat 80, misschien wel 90 procent van de Chinezen niet is wie hij zegt dat hij is.”, zegt Sett tegen RTL Nieuws.

  Volgens Sett zijn de meeste mensen in deze groep niet om politieke redenen in Nederland. “Ze willen gewoon hier blijven, linksom of rechtsom, en dat is gewoon om economische redenen.” In totaal kregen 1800 Chinezen destijds een generaal pardon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren