1. 1

  Ik weet niet of er hier nog mensen komen die menen dat Sam Harris een serieuze ‘intellectueel’ of ‘filosoof’ is (zoals hij zichzelf noemt), maar kijk deze boekbespreking om een eind te maken aan die illusie:

  Het boek onder bespreking is van 2010, maar Harris maakt nog steeds regelmatig gewag van de ideeën erin (zie bijv. dit gesprek van april dit jaar).

 2. 3

  The ghost of Future Carbon-emissions.
  De Nederlandse aardgasbuffer wordt weer geleidelijk gevuld.
  Sinds begin april is er 70 TeraWattUur aardgas opgeslagen voor het extra verbruik in de komende winter.
  Dat gas wordt nooit meer teruggepompt in de aardkorst, maar wordt komende winter opgestookt ten einde onze huizen en de atmosfeer wat verder op te warmen.
  https://agsi.gie.eu/#/historical//NL

 3. 10

  @9: nee, de dingen zullen gaan zoals ze zullen gaan.
  99,99% van de klimaatactivisten zet gewoon de verwarming hoger als het gaat vriezen en gaat met de auto of de trein naar de kolenoverslag om te demonstreren. Noem het inconsequent, maar zelfs dat verandert de menselijke aard niet.

  Over tot de orde van de dag:
  met welke leugens begint de volgende oorlog tegen… Noord-Korea / Iran / Rusland / Venezuela (doorhalen wat niet van toepassing is.

 4. 14

  @13: Humanitair gezien lijkt het geen slecht idee, maar de geschiedenis laat zien dat goede bedoelingen niet altijd goed uitpakken. Het is niet voor niets dat Trumps adviseurs er hun bedenkingen bij hebben. Zou Obama trouwens ook zulke adviseurs hebben gehad, en zo ja, daarnaar hebben geluisterd? Hij voerde oorlog in maar liefst zeven landen en gedurende zijn gehele ambtsperiode.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren