1. 2

  Zelfbeloning slecht beleid.

  Door slecht woningbouwbeleid rijzen zowel huur- als koopprijzen de pan uit.

  Gevolg:

  De WOZ-waarde stijgt en omdat de gemeente de tarieven van de OZB belasting niet verlagen., betaald men meer.

  Zo belonen de gemeenten zich zelf door slecht beleid.

 2. 4

  https://www.trouw.nl/groen/de-nieuwe-inconvenient-truth-dijken-ophogen-is-noodzakelijk-klimaatbeleid~a61609c7/

  Het is productiever om klimaatadaptie te agenderen dan het zoveelste artikel van een archaïsch tijdschrift als Elsevier. Het is een illusie om te denken dat we de opwarming binnen de 2 graden kunnen houden. Eerlijk gezegd ben ik die klimaatdiscussie ook moe. Nu weer geleuter in kolen-stook land Polen. Het zal allemaal wel.

  Kli­maat­ver­an­de­ring remmen en stoppen is een mooier verhaal dan de boodschap ‘leer er maar mee leven’

  Dat is het probleem met partijtjes als PvdD en GL. Die zitten nog in de vorige oorlog, ze gaan niet met hun tijd mee. Gebrek aan visie.

 3. 6

  @5

  Dan blijf je toch in je bubbel hangen? Ik ben die ontkenningsfase al lang al voorbij. Grote delen van de wereld worden onbewoonbaar, voedselproductie zal een probleem worden. (Zagen we afgelopen zomer al in west Europa) Het zij zo. Ik verwacht van een overheid dat ze daar op anticipeert. Dan moet je dus niet bij de dieren of GL zijn. Die zitten nog in de ontkenningsfase. Laat staan dat er van de boosmensen wat te verwachten valt, die jammeren als de brandstof 5 cent duurder wordt.

 4. 7

  @6.

  Oh, we moeten alles klakeloos aannemen. Groenlinks is constructiever dan jij aangeeft. Maar goed, het zijn zeker geen boosmensen, meer idealistische kritische mensen. Wel eens van Bas Eickhout gehoord. Verschillende ideeën vanuit het EP staan op zijn naam

  Dus Lutine eerst nadenken dan kankeren op van alles en nog wat. Je hebt zoals niemand overigens de waarheid in pacht.

 5. 8

  @1: En in hun hart ze schijten bagger voor niet dociele intelligente vrouwen. Dit weekend kreeg ik een link naar het optreden van Mely Kiyak in de Duitse politieke satireshow ‘Die Anstalt' toegemaild. Aansluitend heb ik meteen maar haar eerste publieke optreden, de Festrede Otto Brenner Preis 2016 meegeluisterd.
  Op goed verstaanbare, prettig klinkende stemmen die met veel humor en zelfspot* de vinger op een zere plek leggen moeten we zuinig zijn.

  *in alle aspecten dus het tegendeel van GBJ Hiltermann.

 6. 9

  @7

  Nee, ik heb de waarheid niet in pacht, die bestaat dan ook niet.
  Daarom hou ik de GL/dieren bubbel ook voor gezien. Dat is de subjectieve waarheid van een groep mensen die meent dat de klimaatverandering binnen anderhalve of twee graden kan blijven. En daar blijft het niet bij, de halve wereld zit nog in die subjectieve waarheid. Dus na Parijs, Kyoto en andere die ik vergeten ben zal er wel weer eens een akkoord komen waar we ons niet aan houden.

 7. 10

  @9:

  die meent dat de klimaatverandering binnen anderhalve of twee graden kan blijven.

  Crap; GroenlLinks vindt dat ze er alles aan moeten doen om te redden wat er te redden valt en daarom moet je die 1.5 tot 2 graden als streefpunt aanhouden anders is het einde zoek. Beter dan dat fatalisme van jou dat kennelijk geen fuck geeft om wat er allemaal naar de kloten wordt geholpen.

 8. 11

  @9.

  Inhoudelijk reageren is te moelijk voor je,. Lutine, wel weer je onzin herhalen. Daarmee bewijs je dus dat je in je eigen gelijk blijft hangen. Je bent zo flexibel als een streng gereformeerde ouderling.

 9. 12

  @2:

  Door slecht woningbouwbeleid rijzen zowel huur- als koopprijzen de pan uit.

  Heeft niet alleen te maken met het beperkte aanbod. Het heeft ook te maken met de hoeveelheid geld, die er beschikbaar is. Die wordt ieder jaar groter.

 10. 13

  @12:
  Schaarste drijft de prijs omhoog.

  Of denk dat als mensen meer geld ter beschikking hebben ze dit graag aan dure huur of koop uitgeven?

  Dat huidige rente en “hypotheeksubsidie” de mensen er toe aanzet om zich in de schulden te werken, om die absurde prijzen te kunnen betalen, is een vervelende bijkomstigheid.

 11. 14

  @4.

  Dat is het probleem met partijtjes als PvdD en GL. Die zitten nog in de vorige oorlog, ze gaan niet met hun tijd mee. Gebrek aan visie.

  Kan je dat onderbouwen? Volgens mij snap je niet waar je het over heb. Volgens mij zit je weer onzin te spuien. En weet je bijvoorbeeld niet wat progressief betekent.

  Als je bijvoorbeeld het partijprogramma van GroenLinks van tien jaar geleden doorleest, zijn heel veel dingen min of meer uitgevoerd. Alleen zijn die middenpartijen altijd heel voorzichtig en als een tanker erg moeilijk om een andere koers in te zetten. Dus doen de ambtenaren dat al op de lange termijn. Maakt niet uit welke domme politicus van een middenpartij daar weer op de pluche zit. Die praat ineens totaal anders dan ze voorheen in de Tweede Kamer deed.

  En heeft geen enkele macht over de ambtenaren, want het gevalletje Bonhoff zijn we nog niet vergeten. Dat mag een minister niet zomaar doen. Een hoge ambtenaar vervangen. Wat ergens wel jammer is. Het volk kiest voor iets anders. Daaruit volgt een kabinet samenstelling, maar die volgen nog steeds de koers van het uitgezette beleid van het vorige kabinet. Want de ambtenaren zitten er nog.

 12. 16

  @14

  Klimaatverandering en klimaatadaptie zijn onlosmakelijk verbonden. Ik kan niet telkens berichten horen dat de planeet opwarmt en tegelijkertijd nergens maatregelen vernemen wat we tegen de gevolgen van diezelfde klimaatverandering gaan doen. De wereld ligt totaal niet op koers om de opwarming op 2 graden te houden, zei het IPCC, dus dan lijkt het me de hoogste tijd om de gevolgen van die opwarming te inventariseren. Of…en dat is de andere kant van het verhaal: het IPCC zegt maar wat en de hele klimaatverandering is een hoax. (Niet mijn mening uiteraard)

  Het is van tweeën één: klimaatverandering bestaat en we gaan wat doen tegen de gevolgen er van. Of het is allemaal vrijblijvend geklets. Ik wacht rustig af.

  De mening van GL doet er niet zo toe. Ze hebben nooit geregeerd in de 25 jaar dat ze bestaan en het ziet er ook niet naar uit dat ze dat ooit gaan doen. Nog meer vrijblijvend geklets.

 13. 17

  @14: Als je bijvoorbeeld het partijprogramma van GroenLinks van tien jaar geleden doorleest, zijn heel veel dingen min of meer uitgevoerd.

  zoals? serieuze vraag hoor. volgens mij is vooral het imago van GroenLinks groen.

 14. 20

  @16

  De mening van GL doet er niet zo toe. Ze hebben nooit geregeerd in de 25 jaar dat ze bestaan en het ziet er ook niet naar uit dat ze dat ooit gaan doen. Nog meer vrijblijvend geklets.

  Nee, ze leveren ook geen wethouders of gedeputeerden. Wat een gezwets van jou. Vrijblijvend geklets, een onbenul ben je, Lutine!

  zoals? serieuze vraag hoor. volgens mij is vooral het imago van GroenLinks groen.

  Voor side kick van Lutine hetzelfde. Wat een niveau, heb wel beter van je gezien.

  Lutine, je moet je meer laten leiden door feiten, dan je niet onderbouwde mening. Je bent net een populist. ;-)

 15. 23

  @19.

  De politie en demonstranten. Zo gaat het altijd. Eerst er flink op los slaan en dan praten. Je kan in deze maatschappij beter gelijk een advocaat er bij hebben. Want de overheid en haar politieapparaat is totaal niet te vertrouwen. Nooit geen respect voor de politie gehad.

  Ooit een keer een motoragent voor de deur gehad die mij beschuldigde van zaken die vallen onder de anti-terrorisme wet. Ik heb hem uitgelachen. Hij wist zelf ook dat ie fout zat. Hoor je twee maanden later wie of wat er aangifte tegen mij had gedaan. Niet best. Dat de politie zich zo laat naaien en van alles laat wijsmaken door rare gekken.

 16. 24

  @19: Ik geloof niet zoveel van die vergissing. Zoals je laat zien is dit soort praktijken al te vaak in het nieuws gekomen om voor agenten (zelfs als ze hun instructies niet kennen) nog onbekend te zijn. Ik denk dat het eerder is dat ze weten dat ze er elke keer mee wegkomen zonder zelfs maar een berisping. En dus zul je nog regelmatig dezelfde berichtjes her en der blijven lezen, waarin een paar dagen nadien keurig wordt toegegeven dat onrechtmatig beelden gewist of camera’s in beslag genomen zijn.

 17. 25

  @24: Ik heb zelfs ooit een video gezien waarop zo een Blik op de Weg agent, maar dan in een andere situatie, beweerde dat hij niet in het openbaar gefilmd mocht worden.
  Laatst nog een video waarop de filmer de gevraagde afstand hield van een arrestatie, maar toch ging de agent steevast voor de filmer staan om het filmen onmogelijk te maken.
  Dus inderdaad, ze weten dat ze er elke keer mee wegkomen.

 18. 28

  @26 Schokkend! Ik had er nog nooit van gehoord. Het gemak waarmee het destijds door de 2e kamer werd geloodst is ook verbazingwekkend.

 19. 29

  @26.

  Scheelt een hoop geld zullen ze zeggen. En liever tien onterecht in de bak, dan honderd echte criminelen laten lopen, dat soort argumenten.

  Tja, de overheid moet functioneren als een bedrijf. Alles wordt uitgedrukt in geld.

 20. 31

  Luxemburg wil ook wiet legaliseren, NL loopt achter. Krampachtig vasthouden aan het oude systeem. En bakken geld spenderen aan politie voor het ontmantelen wietplantages.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren