1. 10

  @9: Buitengewoon knap hoor. Misschien kan jij je ook wat verdiepen in de tools die jij gebruikt om je id te verbergen, bespaart je een reactie als @7.

 2. 11

  @10:

  Meestal is het genoeg om je useragent als webcrawler in te stellen, al dan niet icm met het deleten van sessie-/site cookies. Anders google cache of ‘bugmenot'(het bestaat nog!)
  Daarna wordt het iets moeilijker, sniffen en/of spoofen, maar dat komt zelden voor.

 3. 12

  @6

  Een goede opinie. Het spook van het nationalisme/regionalisme waart rond in Spanje. Waar een beperkte groep mensen tracht de lont in het kruitvat aan te steken. Om nog maar te zwijgen over het effect als andere delen van Spanje en/of Europa separatisme willen.

  De kant kiezen van Madrid is echter ook zo weer wat met die Franco-reflexen.

 4. 13

  @10:

  Soms kan je content ook gewoon via RSS naar beneden trekken. -Lijkt me. Je moet per site gewoon goed kijken wat er mogelijk is. Ik ben er ook niet professioneel mee bezig. Zeker niet voor het lokale suffertje.

 5. 14

  @12: Het ingrijpen van Rajoy is op zijn zachts gezegd onhandig en olie op het vuur maar hij heeft tenminste wel de wet aan zijn kant. Volgens Guy Verhofstadt is 60% van de Catalanen tegen een afscheiding.

  Het spook dat rijke delen van een land zich willen afscheiden ten koste van armere delen zoals in Catalonië waart ook rond in bijvoorbeeld Vlaanderen, het “Padanië” van het rijke Noord-Italië en de Duitse economische motor Beieren. Daar kan ik geen sympathie voor opbrengen en dat is de doos van Pandora.

 6. 16

  @6: Zo, die heeft weinig werk gedaan, dat is bijna letterlijk overgenomen uit de persberichten van het Spaanse ministerie van Biza. Er is geen Catalaanse natie/volk, het referendum is illegaal, een aanval op de democratie en een coup, het zijn enge nationalisten die het houden (ik mis alleen nog en de politie heeft proportioneel en professioneel gehandeld en uiteindelijk zelfs de ontkenning dat er iets gebeurd is in Catalonië afgelopen zondag).

  @14: Guy Verhofstadt liegt en Rajoy’s wet is niet in overeenstemming met het VN-handvest.

 7. 17

  @16: Meestal ben je vrij kritisch op nationalisme in welke vorm dan ook.

  Waarom is deze kritische houding bij de Catalanen ineens afwezig?

  De Catalanen bedienen zich van dezelfde technieken als andere natievormende projecten in bijvoorbeeld Nederland en Spanje.

  EDIT: het artikel in #6 beschuldigt Rajoy van het aanwakkeren van het Catalaans nationalisme, en is dus duidelijk niet overgeschreven propaganda van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Waarom noem je dit dan wel zo?

 8. 20

  @14

  Klopt. ieder land is een overhevelingsunie van rijk naar arm. In Spanje is dat van Catalonie naar de rest. Iets van 15 miljard op jaarbasis meen ik.

  Als enigszins links denkend mens ben ik dan ook voorstander van overhevelingsunie’s. In Nederland vloeit er ook geld van rijk naar arm via de belastingdienst. Nivelleren noemen we dat ook wel eens.

  Daarom moet het spook van het nationalisme ook in de kast blijven. En Rajoy pakt het slecht aan ja. Maar hij heeft wel de Spaanse wet aan zijn kant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren