1. 1

  over de inhoud van de film hebben wij niemand van de besluitnemers en opiniemakers binnen en buiten de omroep gehoord. We mogen dus veilig aannemen dat opiniedruk de reden is geweest om het besluit terug te draaien.

  Dat is de klassieke situatie van censuur: onder druk van en uit vrees voor mogelijke politieke repercussies ….

  https://www.volkskrant.nl/opinie/het-weigeren-van-de-documentaire-jesse-is-een-schoolvoorbeeld-van-censuur~a4514047/

 2. 2

  @1 Ja dat was voor iedereen wel duidelijk. De toon is gezet, de schreeuwende minderheid kan overal wel “twijfel laten ontstaan rond de journalistieke onafhankelijkheid”, van welk nieuwsstukje dan ook. Terecht of niet, twijfel is voldoende.

  Schaf het hele 8-uur journaal maar af. De telegraaf redactie moet blijkbaar “embedded” over de schouder mee kunnen kijken om het boven elke twijfel te verheffen.

 3. 4

  @3 In 1999 (is al tijdje terug) was ik in de GIANT fabriek in China. Daar stonden honderden/duizenden werknemers fietsframes te lassen. Op de vraag: waarom doe je dat niet met robots?

  antwoord: er staan nog 1 miljard chinezen klaar die willen werken voor 1$ per dag. Dat is voorlopig nog goedkoper dan robots.

  In het artikel: Robot: 0,33$ per shirt. Bangladesh: 0,22$ per shirt. M.a.w. robot is nog 50% duurder dan de mens daar.

 4. 5

  @4: Klopt; daar. Dat zijn de productie kosten. Voordat het hier is blijft er nog het nodige aan de strijkstok hangen van transporteurs en tussenhandel. Voor het label “kinderarbeidvrij” zijn mensen waarschijnlijk wel bereid 11 dollarcent meer te betalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren