SG-café donderdag 30-08-2018

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van donderdag 30-08-2018. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (30)

#1 Le Redoutable

Naast Venezuela staat Nicaragua nu ook op instorten, de socialistische revolutie in Zuid Amerika is geëindigd in 1 grote puinhoop:
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/vn-onderzoekers-zien-nicaragua-afglijden-naar-tweede-venezuela-buitensporig-geweld-tegen-demonstranten-~bef6ae16/

#2 Bolke

Longread warning

https://www.bellingcat.com/news/uk-and-europe/2018/08/30/ukrainian-far-right-fighters-white-supremacists-trained-major-european-security-firm/

Eens kijken of men in de EU en Oekraine nog steeds zo blij zijn met Bellingcat

#3 majava

@2: of dat jij nu opeens wel blij met ze bent?

#4 Bismarck

@3: Ik denk eerlijk gezegd dat EU noch Oekraïne erg wakker liggen van wat paramilitairen die bij een Oost-Europees “security” bedrijf training hebben gevolgd.

#5 gbh

Russia Is Co-opting Angry Young Men

Fight clubs, neo-Nazi soccer hooligans, and motorcycle gangs serve as conduits for the Kremlin’s influence operations in Western countries.

https://www.theatlantic.com/international/archive/2018/08/russia-is-co-opting-angry-young-men/568741/

#6 Frank789

De term ‘Arabische cijfers’ hoort niet thuis in een document van een Nederlandse gemeente. Dat vindt Marien Weststrate van Leefbaar Reimerswaal.

Zucht.

https://www.pzc.nl/bevelanden/leefbaar-hekelt-term-arabische-cijfers-in-verordening-reimerswaal~a6098d36/

#7 Bismarck

@6: Tja, als er iets aan onze cultuur niet overeenkomt met de veronderstelde joods-christelijke wortels (zoals Arabische cijfers, overigens oorspronkelijk afkomstig uit India, die vanaf het einde van de middeleeuwen de Romeinse cijfers begonnen te vervangen in Europa), dan moet dat natuurlijk politiek gecorrigeerd worden. Wanneer krijgt Arabische gom een politiek correcte naam?

#8 tigger

@6:
Prachtige opmerking en oplossing onder het artikel in jouw link:

GJ Groot
Leefbaar kan makkelijk tegemoet gekomen worden: alle cijfers, ook die in de gemeentebegroting kunnen in Romeinse cijfers – zie kader bij het artikel – geschreven worden. Het leest, zeker aanvankelijk, wat lastig, maar principes kosten nu eenmaal tijd (geld). Wellicht kunnen op termijn ook de bromfietsplaatjes (dat worden wel bromfietsplaten) en autokentekenplaten van Romeinse cijfers voorzien worden.

#9 Frank789

@8: Dan komt er vast weer commentaar “waarom de cijfers uit Roemenië en niet die uit Nederland?” ;-)

#10 Bolke

@3: Nee, nog steeds geen fan van die hobby onderzoekers

#11 Bolke

@4: jawel want Azov wordt door Oekraine gefinancieerd die op haar beurt weer door geld van de EU gefinancieerd worden, dus indirect betaal jij mee aan de paramilitaire training van die rechtsgekkies

#12 gbh

@7: Voor de joods-christelijke wortels moet je zijn bij de SGP sekte die Reimerswaal regeert en daar kwam het stuk inclusief de Arabische cijfers nou net van, Leefbaar Reimerswaal zijn in SGP ogen afvallige goddeloze heidenen met een enkele reis naar de hel.

#13 gbh

Franstalige partijen willen partij Islam verbieden

http://www.standaard.be/cnt/dmf20180830_03690822

#14 Lutine

@6

De term algebra dient ook onmiddellijk afgeschaft te worden.
Ook al zo’n Arabisch woord. En hét bewijs dat de Arabieren al eeuwen bezig zijn om ons over te nemen!

#15 Bismarck

@11: Het is bijzonder waarschijnlijk dat ik met minder degrees of seperation meebetaal aan Nederlandse rechtsgekkies.

#16 JANC

@15: dat dus

#17 Frank789

@14: [ De term algebra dient ook onmiddellijk afgeschaft te worden. ]
En alcohol.

En al de sterren met Arabische namen moeten ook veranderen, ook al hebben zij die sterren ontdekt.

http://leren.arabisch.nu/woorden/

#18 majava

@10: Dan blijft er voor jou erg weinig over, want ik herinner me dat je nog niet zo lang geleden schreef ‘wiens brood men eet…’ en dat zet alle nationale onderzoekers buitenspel.

#19 Bolke

@18: Onderzoekers die op een loonlijst staan van een overheid zijn inderdaad onbetrouwbaar.

Eliot Higgins werkt bijv. voor Atlantic Council, een denk tank die o.a. gefinancieerd wordt door de NAVO.

http://www.atlanticcouncil.org/support/supporters

#20 JANC

@19: Ja, onderzoekers die werken voor firma’s zijn veel betrouwbaarder. Of pleit je nu ervoor dat onderzoekers niet betaald moeten worden?

#21 Frank789

@6: Er zijn geluidsopnames van de raadsvergadering.
De antwoorden van een paar overige gemeenteraadsleden geven ook geen blijk van enig historisch inzicht!

Vanaf 00.10.25
https://channel.royalcast.com/gemreimerswaal/#!/gemreimerswaal/20180828_1

#22 Bismarck

@20: Onderzoekers op een loonlijst zijn onbetrouwbaar (want afhankelijk van hun werkgever), hobbyonderzoekers zijn onbetrouwbaar (want Bolke is er geen fan van), dan staat de eerste zin van #18 als een klok.

#23 JANC

Tijdens zijn herstelling van een hartoperatie te horen krijgen van de Amerikaanse president dat je ontslagen moet worden. Trump laat zijn gevoel voor takt weer eens zien: https://www.bbc.com/news/business-45357329#core-navigation

#24 JANC

@22: Inderdaad, voor Bolke is iedereen onbetrouwbaar, behalve Bolke.

#25 majava

@24: eens kijken of hij dan uitkomt op het mantra van post-truthers, ‘gezond verstand’ en ‘eigen onderzoek’. Veel verder zakken dan dat zou bij mij niet kunnen, maar Bolke is nu al redelijk op weg naar beneden.

#26 Hans Verbeek

@22:

Onderzoekers op een loonlijst zijn onbetrouwbaar (want afhankelijk van hun werkgever). En hobbyonderzoekers zijn onbetrouwbaar (want Bolke is er geen fan van), dan staat de eerste zin van #18 als een klok.

Ik denk dat de meeste hobby-onderzoekers wel op een of andere manier een vergoeding krijgen van wie dan ook. Oleksiy Kuzmenko moet toch ook eten en zijn ISP-rekening betalen.

#27 Bolke

@24:

Mijn lijfspreuk is :

vertrouwen is goed, controle is beter.

#28 Frank789

@27: [ Mijn lijfspreuk is : vertrouwen is goed, controle is beter. ]

Dan zou je niet zo vreselijk jammeren over wie ze betaalde maar dat hun onderzoeken niet door jou letter voor letter gratis gecontroleerd kunnen worden. Want dat moet je basis zijn, hoe deugdelijk is hun onderzoek. Met “wie betaalt bepaalt” kun je altijd wel en financier of vriend (in het verre verleden) vinden waarmee de onderzoeker een vage connectie heeft (gehad) en dus is al zijn werk onbetrouwbaar.

Want als een onderzoeker van Bayer zegt dat onderzoek aantoont dat aspirine goed werkt dan is dat verdacht en als hij zegt dat een onderzoek aantoont dat een homeopatisch middel niet werkt dan is dat ook verdacht.
En andersom idem dito voor een onderzoeker van Boiron.

Zo kun je dus nooit onderzoek doen en daarom moet de (peer reviewed) onderzoekskwaliteit de doorslag geven.

#29 Hans Verbeek

De aanleg van Nord Stream 2 vormt een bedreiging voor de transatlantische relaties… aldus het Letse ministerie van Buitenlandse Zaken.
Je kunt je heel druk maken om Russische trollen en Facebook-accounts vol nepnieuws, maar ondertussen maakt energie-dealer Gazprom half Europa verslaafd aan aardgas.

#30 Anno Niem

Ze doen wel hun best om de aandacht af te leiden van de discussie over het gat in de begroting door de divindend taks: aftreden Ten Broeke en aflasting cartoonwedstrijd. Hoe zouden ze de tegenvaller gaan oplossen: ik vermoed dat men ergens een meevaller verstopt heeft en nu uit de hoge hoed tovert of met een boekhoudkundige truc komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*