1. 1

  Misbruik van de studiebeurs in Rotterdam: Aap en Mouw

  “Je ziet leerlingen met enorme schulden, psychische problemen, een laag IQ”, zegt een voormalige leidinggevende op het Albeda College. “Ze redden het eerder al niet in het onderwijs en toch moeten ze er weer in. Het is gewoon beschamend. “”

  Want het is officieel gemeentebeleid volgens enkele anonieme docenten. Overigens verrassend dat in het hele verhaal de term “leerplichtambtenaar” geen een keer voorkomt.

  http://nos.nl/artikel/2088886-docenten-rotterdam-medeschuldig-aan-misbruik-studiefinanciering.html

 2. 2

  @1: Als je de bijstand zo exclusief maakt als in Rotterdam is dit een van waterbedeffecten. Anders dan eerdere berichten willen doen geloven denk ik daarom niet dat dit probleem in Amsterdam ook speelt.

 3. 3

  @1: “Want het is officieel gemeentebeleid volgens enkele anonieme docenten.”
  Het is geen gemeentebeleid, het is landelijk beleid. Sinds 2007 is het wettelijk verplicht om kinderen onder de 18 naar school te sturen, op zijn minst tot ze een HAVO/MBO-2 diploma hebben, maar ook daarna (iig tot hun 23e) geldt als nationaal beleid mensen in de schoolbanken te krijgen, als ze dat diploma nog niet gehaald hebben.

  @2: Ook daar geldt dat een landelijke wet ten grondslag ligt: Als je onder de 27 bent en een uitkering aanvraagt, moet de gemeente je werk en/of scholing aanbieden (in plaats van een uitkering). Als er geen (betaald) werk is, wordt dat dus scholing.

 4. 6

  De geruchten over Grexit en Brexit, het langzaam terugdraaien van Schengen, de muren en prikkeldraadafscheidingen in Oost-Europa…
  Laten we het eens hebben over de Balkanisering van Europa.

  Een interessante kijk op de recente ontwikkelingen van Raul Ilargi Meijer op theautomaticearth.com.

  The Balkanization of Europe is well on its way in, appropriately, the Balkan area and surrounding nations. A conference on closing borders in Austria yesterday was attended by Albania, Bosnia, Bulgaria, Kosovo, Croatia, Macedonia, Montenegro, Serbia and Slovenia. But not Greece or Germany. These are not all EU members, but most would like to be. Greece doesn’t like it one bit, it has threatened to block all EU decision until this is resolved, and recalled its ambassador to Vienna today..

  Six countries has (re-)introduced border checks: Belgium, France, Austria, Denmark, Norway and Sweden. Many more have have erected razor wire fences. Hungary has the loudest voice; it announced a referendum on refugee quota yesterday.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren