1. 3

  @1.

  Hahaha, helemaal vakkundig onderuitgehaald in een reactie onder het artikel op naam van Z_edje, 21 november 23:31. Prachtig om te lezen!

 2. 4

  @3: Ik ben het eens me je en dus met die reaguurder. Dat maakt het artikel en wat stellige opmerkingen daarin bedenkelijk. Alleen maakt het niks uit voor de kern van de kwestie waarmee we zitten. Wat zie je, als je naar zwarte Piet kijkt. Bedoeld of (meer aannemelijk) onbedoeld is het nog altijd een vorm van blackface.

  In die zin heeft het dan ook geen waarde om altijd maar meer historische achtergronden erbij te zoeken. Het doet er niet toe wat de bedoelingen waren van de stijlisten die hem vormgaven. Ook niet de bedoelingen van de uitbeelders en fans. Het is wat je ziet en hoe dat nu overkomt.

  En voor de zoveelste keer: roetveegpiet zou volgens mij prima gedragen kunnen worden door een meerderheid. Kunnen we daar niet wat meer energie in steken?

 3. 6

  De soap rond Marco K. sukkelt nog even door. En uitgerekend aan deze gast kennen ze de hoogste onderscheiding, die ze konden bedenken, toe.

  Nog meer meewarig glimlachen om dit bericht.

  In de officiële documenten staan de namen van Jabhat Al-Shamiya en de Hama Rebels Gathering. De eerste naam was al eerder door Trouw en Nieuwsuur onthuld. De tweede beweging was nog niet bekend. Het kabinet heeft uit veiligheidsoverwegingen de namen van de 22 gesteunde rebellengroepen tot staatsgeheim verklaard.

  Veiligheidsoverwegingen… jaja.
  Als Stef Blok wordt weggestuurd, wie moet er dan namens de VVD op BZ?

 4. 9

  @6

  Kroon heeft een geloofwaardig verhaal. Een verkrachting toegeven op TV lijkt me voor zo’n stoere militair geen kleinigheid. Verder zullen we de waarheid nooit weten. En wat Kroon zelf zegt: mensen die mij niet geloven die interesseren mij niet. Daar heeft hij een heel goed punt aan.

 5. 12

  @6: Heb je de uitzending wel bekeken of zwam je zo maar wat weg.

  *************************

  Nog even terugkomend op je “teerzandolie bericht”
  Het is een beetje een rare toestand daar.
  Olie zat!
  Uit onderstaand bericht dat ik uit Canada kreeg wordt het wat duidelijker.

  Het bericht:

  Het is nu bijna onmogelijk om pipeline aan te leggen,vanwege milieu protesters en de regering.We hebben hier meer dan genoeg olie,maar we kunnen het niet verkopen vanwege gebrek aan pipeline.Maar Canada koopt wel olie van Saudi Arabia(miljarden)Het is bijna niet te geloven.
  Waar ****** werkt verkopen ze olie voor ongeveer $14.00 per barrel als het in de pipe gaat.
  Maar als ze het met de trein sturen krijgen ze ongeveer $50.00 per barrel.

 6. 17

  @10

  Ik denk dat het iets gecompliceerder ligt. De getraumatiseerde mens in hem wilde wraak, de militair in hem wilde een arrestatie verrichten. Het kan zijn dat op het ene moment de één overheerst en op een ander moment de ander.

  Een kalasjnikov leegschieten op een geslachtsdeel van een dode man klinkt niet als een beheerst commando. Anderzijds zette hij wel de missie voort met zwijgen over het gebeurde.

 7. 18

  @15

  Ik lees het gebruikelijke blabla in de Correspondent.

  In de afgelopen decennia hebben steeds meer mensen zich in de schulden gestoken voor een woning. Zo ontstond een machtige lobby voor de hypotheekrenteaftrek – de helft van de bevolking was immers rentenier geworden. Uiteindelijk kreeg Nederland zelfs de hoogste hypotheekschuld ter wereld,
  Zie de cijfers van het CBS over onze hypotheekschuld. wat weer een belangrijke reden was voor de groei van de banken.

  De zaak is niet zo ingewikkeld. Het bankwezen stelt een 30 jarige zonder veel eigen kapitaal in staat om een huis te kopen. Al na 20 jaar kan het huis grotendeels van de dan 50 jarige zijn. Waardoor deze in staat is om goedkoop te wonen. Win-win zou je zeggen, want de bank schept geld aan het begin van de lening en ontschept het bij de aflossing. (En dat met de huidige rente!)

  Waar het fout gaat, dat ligt niet aan de banken of het systeem, maar aan de hebzuchtige burger. Die gaat VVD of CDA stemmen voor de HRA, die gaat een spaarhypotheek aan om maximale aftrek te genieten. Of die gaat zelfs helemaal niet aflossen! En als de huizen onder water staan dan lijdt onze economie er onder of moet de staat bij passen als mensen in de problemen komen. De modale burger wil dus ook de winsten privatiseren en de verliezen socialiseren. Lees: als het goed gaat belastingaftrek, als het fout gaat bij de staat aan kloppen. (NHG)

  De burger is zijn eigen grootste vijand en die vijand heet ego. De egoïstische burger (gelukkig is niet iedereen zo) is het werkelijke probleem. De hardwerkende gewoonmens heeft aan zichzelf genoeg. Arbeid schept genoegen én het genoegen om een boterham te eten die zelf-verdiend is. Een uitkering is voor hen die echt niet kunnen, om welke reden dan ook.

 8. 19

  @16: Denk je dat het hier anders werkt? De rulings van de Belastingdienst zijn geheim. Wat heeft Rutte Unilever toegezegd? En Alibaba? En welke gemeentes geven onder de druk niet toe aan de vraag om lagere grondprijzen?

 9. 26

  @12:

  Heb je de uitzending wel bekeken of zwam je zo maar wat weg.

  Twee vragen achter elkaar zonder vraagteken.

  Ik kijk niet naar talkshows. Ik reageerde op het persbericht op Nu.nl, waar ik naar linkte.
  Marco Kroon heeft destijds met veel bombarie de Militaire Willemsorde gekregen. Dat is geen gezwam, dat is echt gebeurd.
  Achteraf lijkt het (mij) niet zo’n verstandige keus om deze onbetrouwbare Kroon zo’n onderscheiding te geven. Denk jij er anders over, Henk?

  Aangaande de teerzandolie uit Canada.
  Die olie is niet te vergelijken met sweet light crude, waar in de VS momenteel $54 per vat wordt betaald. De Amerikanen willen die inferieure teerzandolie wel afnemen, maar ze betalen er gewoon minder voor.
  En er zijn inderdaad logistieke problemen, zodat er momenteel een te hoog aanbod is. Maar dat werd in de videos, die ik plaatste duidelijk uitgelegd.

 10. 27

  https://www.groene.nl/artikel/als-ik-al-beledig

  Tarawally begrijpt hun angsten. Hun wereld wordt verstoord, wat ze kennen valt weg. Daarom klampen ze zich vast aan Zwarte Piet, want die kennen ze, dat is nostalgie. Daarom willen ze niet horen dat die karikatuur te maken heeft met ons slavernijverleden, daarom ontkennen ze de ervaringen van minderheden.

  Enerzijds moeten we de pro-pieters leren begrijpen.

  Tegelijkertijd moet er gepraat worden, vindt hij. ‘We moeten zeggen: er zijn nu eenmaal nieuwe Nederlanders en die hebben recht om deel te nemen aan het sinterklaasfeest. Het is niet meer alleen het feest van de oorspronkelijke Nederlanders. Het is óns feest, van ons allemaal.

  Maar het kan ook niet zo blijven als de pro-pieters willen.

  Hij stelt voor dat er een waarheids- en verzoeningscommissie komt die de erfenis van slavernij en kolonialisme, en de ongelijke behandeling in Nederland onderzoekt. Is het zo erg?

  Geen gek idee. Zwarte Piet maakt duidelijk dat er meer racisme is in Nederland dan ik dacht. De laatste racist zal nooit verdwijnen, maar autochtoon Nederland dient wel te beseffen dat Nederland nooit meer naar de jaren 50 terug gaat.

 11. 28

  @17: Het lijkt erop dat u afgaat op de verklaring van Marco Kroon zelf.
  https://www.ad.nl/binnenland/enlsquo-het-was-op-dat-moment-hij-of-ikenrsquo~a7445621/?_sp=ed485f87-84d9-42b6-bfc0-c176d7e2902b.1542913226357

  Het verhaal klinkt een beetje raar:
  – blijkbaar liep Marco Kroon in zijn eentje rond
  – collega’s hebben niet gemerkt dat hij gevangen werd
  – hij werd vrijgelaten door de vijand, zonder duidelijke reden
  https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/oud-commandant-wijninga-over-marco-kroon-waarom-heeft-hij-tien-jaar-gezwegen-~bd3da5a9/

  @6: De verklaringen van Marco Kroon kunnen natuurlijk ook gewoon waar zijn. “verkracht” vind ik in ieder geval niet in tegenspraak met “vernederd”.

 12. 29

  @28:

  De verklaringen van Marco Kroon kunnen natuurlijk ook gewoon waar zijn.

  Zou kunnen.
  Maar ik acht het ook mogelijk dat hij er iets bij verzonnen heeft om de verkoop van zijn autobiografie te stimuleren.

 13. 30

  @28

  Ja, ik heb de uitzending gisteren gekeken. En ik ga op de verklaringen van Kroon af welke mij geloofwaardig lijken.

  -Er zijn getuigenissen van collega’s dat in je eentje opereren geen uitzondering was.
  -Collega’s hebben niet opgemerkt als een bijzonderheid dat hij lang weg was.
  -Hij werd vrijgelaten en toen was de stemming veranderd. Kroon wist en weet niet wat de aanleiding daartoe was.

  @29

  Het zou kunnen dat iemand een verkrachting verzint om de verkoop van een autobiografie te stimuleren. Alleen gaat de opbrengst van het boek niet naar Kroon. Commerciële redenen zullen er direct niet achter zitten.

 14. 32

  @30 .

  Je gelooft wel alles gemakkelijk wat ze op de tv zeggen. Sorry, hoor hier kunnen we echt niets mee. Hij zegt zelf dat het allemaal eigen interpretatie is. Dus natte vingers enzovoort.

 15. 34

  @32

  Wat verkrachting betreft dienen we meestal op getuigenverklaringen af te gaan. De getuige is dan meestal het slachtoffer zelf en of die geloofwaardig is. Het is tevens de reden dat de verkrachtingen in de regel onbestraft blijven. Niet veel slachtoffers hebben trek om er mee in de openbaarheid te treden, laat staan om op televisie een verklaring af te leggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren