SG-café donderdag 21-06-2018

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van donderdag 21-06-2018. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (72)

#2 Arduenn

Goed plan van Diederik, anders komen pas van dat gas van Poetin af als Nederland onder water loopt.

#3 majava

@1: of gas is gewoon veel te goedkoop nu. 1 Kuub gas is ca.10 kWh. Zet daar prijzen op, vergelijk en zie of ik ongelijk heb.

#4 Anoniem

@1: 75% belasting omhoog? Wat een wereldvreemde idioot! Wedden dat die verwachte extra opbrengst nog wel eens kon tegenvallen? Dan kunnen ze beter die warmtepompen subsidiëren al men zo nodig (waarom eigenlijk?) van het gas af wil.

#5 JANC

@4: waarom eigenlijk? Omdat Slochteren, aardbevingen en alternatief gas van Putin komt. Heel kort door de bocht geformuleerd.

#6 Anoniem

Gaat weer lekker in Europa met het incidenten management van Mercron:

“Angela Merkel’s migration problem is not Italy’s migration problem. And, suddenly, that’s a big problem for Brussels”

https://www.politico.eu/article/angela-merkels-migration-mini-summit-gives-brussels-major-headache-matteo-salvini/

“A common currency was supposed to unite Europeans. Instead, it increasingly divides them”

https://www.ft.com/content/77a0a0dc-73a3-11e8-aa31-31da4279a601

Waarom worden toch alle belangrijke EU toppen in juni/juli gehouden? Net voor de vakantie en niemand heeft hier zin in. De uitkomsten laten zich dan vaak raden. We proberen iets en als het niet werkt proberen we iets anders. Altijd is de oplossing meer Europa. En wordt het een nog grotere teringzooi.

“Insanity Is Doing the Same Thing Over and Over Again and Expecting Different Results”

#7 Spam

@4 Het is juist de bedoeling dat de opbrengst tegenvalt. Het voorstel is om belasting te heffen om gas onaantrekkelijker te maken, niet om de staatskas te spekken.

#8 Bookie

Op zich kijk ik weinig WK. Wel goed is het dat het met de atheïstfobische landen Egypte, Ira, Marokko, Nigeria, Rusland, Saoedi Arabië, Tunesië slechter gaat dan de atheïstvriendelijke België, Frankrijk, IJsland, Japan, Mexico, Uruguay en Zweden. En dan zit Rusland met 2 andere fobische in een groep.

Bewijs dat God niet bestaat, of dat ZHij atheïsten ook lief vindt.

#9 Anoniem

@5: is een kwestie van uit faseren, dat gebeurd nu in een keer wel heel snel. Ik heb het gevoel dat het kabinet de sprong naar voren maakt om vooral geen compensatiegelden meer te hoeven uitkeren. Dat zal ook wel in de deal met Shell komen m.b.t. de gemiste inkomsten.

#10 Arduenn

Zalig zomersolstitium allemaal, stelletje viespeuken.

https://edition.cnn.com/travel/article/summer-solstice-world-traditions/index.html

#11 JANC

@8: rusland is toch een ronde verder?

#12 JANC

@9: dus je wist het wel

#13 Bookie

@11
Inderdaad, maar als je met 3 fobische landen in 1 groep zit van 4 en 2 gaan er door moet er 1 fobische doorgaan. We houden alle hoop op uitschakeling in de volgende ronde.

#14 Bolke

@5: gas kan je ook in de VS kopen hoor

#15 Bolke

@13: volgens mij is Uruguay behoorlijk religieus hoor.

#16 Bismarck

@14: Natuurlijk Bolke, maar vooropgesteld dat je met de Amerikanen zelf kan concurreren in de prijs (want de VS produceert net voldoende voor de eigen markt), hoe krijg je het dan hier?

#17 Bookie

@15
Dat kan, maar ze scoren qua discriminatie veel beter dan landen als Duitsland en Groot Brittannië, welke we toch als redelijk onvriendelijk mogen beschouwen.
http://freethoughtreport.com/countries/

#18 JANC

@15: De president is notabene een atheist.

#19 Bolke

@18: Putin ook

#20 Bolke

@16: lng

#21 Joop

@19.

Daarom is hij zogenaamd innig bevriend op foto’s met de Russisch-Orthodoxe pope. Hij doet zich niet atheïstisch voor.

#22 Frank789

Daar zit je dan, net geïnvesteerd in een nieuwe gasketel en extra vloerisolatie, netjes terugverdientijd uitgerekend, gezakt in verbruik van 1700 naar 1100 kuub, gaat de gasprijs flink omhoog. Om diegenen die nog steeds niet (voldoende) geïsoleerd hebben maatregelen te laten nemen.

Ik stel een standaard aantal kuub gas voor per persoon per huishouden. En iedereen die er boven zit mag extra belasting betalen.

Hoe zit het trouwens met de netcapaciteit als half Nederland op de elektrische warmtepomp overgaat?

#23 Bismarck

@22: “Daar zit je dan, net geïnvesteerd in een nieuwe gasketel en extra vloerisolatie, netjes terugverdientijd uitgerekend, gezakt in verbruik van 1700 naar 1100 kuub, gaat de gasprijs flink omhoog.”
Goed nieuws lijkt me dan. Met een hogere gasprijs wordt de terugverdientijd van een besparing op gasverbruik namelijk aanmerkelijk korter.

“Ik stel een standaard aantal kuub gas voor per persoon per huishouden. En iedereen die er boven zit mag extra belasting betalen.”
In Nederland, waar elke situatie uitgemeten en verdisconteerd moet worden? Ik hoor letterlijk elke Nederlander (oké, oké ik hoor ze gelukkig niet letterlijk allemaal, omdat ze niet allemaal binnen gehoorsafstand zijn, maar als ik betere oren had…) al: Ja maar ik woon in een vrijstaand huis en hunnie in een appartement, ik heb een gezin met drie kinderen en hij is alleenstaand, ik woon in Doetinchem waar het ’s winters drie maanden 20 graden vriest en zij woont in Middelburg waar het ’s winters nooit vriest, dat is niet eerlijk!

#24 Bismarck

@20: lng in de hoeveelheden die Europa verbruikt, natuurlijk. Beetje onrealistisch (ook vanwege puntje 1, Trump verbiedt gewoon de export als Europa teveel gas komt wegkopen, nationale veiligheidsissue).

#25 Bolke

@24: onafhankelijkheid van Putin kost een paar duiten

#26 Bolke

@21: op de foto gaan maakt je nog niet gelovig, Obama is ook bij de paus geweest en is sindsdien echt niet katholiek hoor.

#27 Bookie

@26
Zomaar wat uit het rapport over Rusland:

Religious instruction is mandatory in all or most state-funded schools with no secular or humanist alternative

Systemic religious privilege results in significant social discrimination
Government authorities push a socially conservative, religiously inspired agenda, without regard to the rights of those with progressive views
Prohibitive interreligious social control (including interreligious marriage bans)
Religious control over family law or legislation on moral matters

Expression of core humanist principles on democracy, freedom or human rights is severely restricted
‘Blasphemy’ is outlawed or criticism of religion is restricted and punishable with a prison sentence

#28 Kacebee

@27:

Religious instruction is mandatory in all or most state-funded schools with no secular or humanist alternative

In Nederland moeten schoolkinderen naar de moskee.

#29 Michiel de Pooter

@22: Huishoudens zullen door een hogere gasprijs minder gas gaan gebruiken, door minder hard te stoken onder een plaidje op de bank en door minder ruimtes in huizen te verwarmen.

Aangezien gas een schaars product is met een bepaalde prijs, zal de leverancier het bespaarde gas niet onder de grond laten “voor onze kinderen en kleinkinderen”, maar onmiddellijk gaan verkopen aan nieuwe klanten, voor misschien een nog betere prijs. Energie besparen is volgens Nijpels “een feest”. Vooral voor Chinezen en Indiërs. Kinderen en kleinkinderen kunnen op hun kin kloppen.

#30 Frank789

@23:
Oh, ik moet blij zijn met minder geld in de portemonnee want daartegenover staat een kortere terugverdientijd?
Ik vermoed dat je geen ondernemer bent?

[gezin met drie kinderen]
Ik schreef “per persoon per huishouden” dus het aantal personen in het huishouden telt mee voor het standaardverbruik.
Wonen op de Afsluitdijk of in een vrijstaande villa is altijd ongunstig geweest en duurder geweest, is meestal een vrije keus, dus dat blijft zo. De extra vervuiler betaalt zo extra.
Niet-isoleerbare monumenten bewonen kan een uitzondering opleveren.

#31 Bolke

@27: Leuk, maar dat wil nog steeds niet zeggen dat Putin geen atheist is.

Het staatshoofd kan namelijk prima atheist zijn maar als het hele ambtenaren apparaat gelovig is dan maakt het geen fuck uit of het staatshoofd wel of geen atheist is.

#32 Frank789

@29: Er zijn mensen, zoals ik, die alleen de kamer/keuken verwarmen en de rest zeer spaarzaam tot net boven vochtproblemen.
Dan houdt het echt op, meer zit er niet in.

Dat Putin het gas aan een ander verkoopt is geen argument om dan maar niks te doen. Dat klingt als de wapenhandelaar die zegt dat anders een ander de wapens wel levert.

Uiteindelijk zullen wij en de wereld minder CO2 en fijnstof produceren en veel minder geld naar het buitenland sturen.

#33 Bolke

@32:

Dat Putin het gas aan een ander verkoopt is geen argument om dan maar niks te doen

Dat is leuk, maar als de rest van de wereld door blijft stoken dan verzuipen wij nog steeds hoor en ik persoonlijk leef graag comfortabel totdat onvermijdelijke moment daar is.

#34 Arduenn

@28

In Nederland moeten schoolkinderen naar de moskee.

Alleen kinderen van islamitische scholen moeten naar de moskee. Kinderen van andere scholen zijn niet verplicht, in tegenstelling tot wat Geenstijl en andere paparrazziblogs beweren.

#35 Frank789

@33: Als…

#36 Arduenn

@33

ik persoonlijk leef graag comfortabel totdat onvermijdelijke moment daar is.

Namens mijn kinderen alvast bedankt voor het bewust en moedwillig onleefbaarder maken van hun mileu.

#37 Joop

@34.

Moeten ouders speciaal vragen aan scholl dat hun kids worden uitgezonderd van bezoek aan moskee, dat was in Heerenveen. Leuk voor Jantje die stempel opgedrukt krijgt als islamofoob en racist, op zijn tiende .

#38 JANC

https://www.hln.be/nieuws/binnenland/arrestatie-rtbf-journalisten-aanleiding-voor-fikse-woordenwisseling-premier-en-voorganger~a7e93dc9/
De journalisten hadden zich niet te kennen gegeven als journalisten… Natuurlijk is het logo van de RTBF volledig onbekend bij de Belgische politie

#39 JANC

@37: Ja

#40 Bolke

@35: Niks, als, de VS & China doen al niet mee en dat feit alleen maakt elke poging van onze kant nutteloos.

#41 Bolke

@36: Die dank mag je naar de VS, China en Rusland sturen.

#42 JANC

@40: ???

#43 Bolke

@42: China en de VS breiden juist hun fossiele brandstof gebruik juist enorm uit, alles wat wij hier besparen verstoken ze daar gewoon en dan verzuipen wij gewoon alsnog.

En dan kan je net zo goed op weg naar dat moment comfortabel leven.

#44 Bolke

Tenzij Merkel nog een konijn uit de hoge hoed kan toveren is het wel voorbij voor haar.

https://www.augsburger-allgemeine.de/politik/CSU-Minister-Pschierer-sagt-Merkel-muss-weg-id51426231.html

#45 Arduenn

@41 – Naar al die ‘na mij-de-zondvloed’-types wereldwijd. En naar jou.

#46 Bolke

@45: En die zijn veruit in de meerderheid, dus veel plezier met jezelf het leven vrijwillig moeilijk te maken terwijl je gewoon met de rest ten onder gaat.

#47 Arduenn

@37 – Het gaat ook helemaal nergens over, zo’n discussie over een excursie naar een moskee. Ouders die daar bezwaar tegen hebben zijn meestal net zo bang om hun kroost bloot te stellen aan Harry Potter-parafernalia en geven meestal ook geen toestemming om hun kinderen mee te laten gaan naar het natuurhistorisch museum wegens teveel dinosaurussen en evolutietheorie. En ja, dan heb je natuurlijk nog islamofobe ouders die zich gek laten maken door populisme en/of sensationele Geenstijl-rommel. Heel sneu voor die kinderen.

@46 – Ik maak het mij niet moelijk. Ik hecht niet aan luxe en materiele zaken. Ik vermaak me ook wel zonder. Veel plezier met het genieten van je centen en je mooie auto. En nogmaals bedankt voor het doelbewust meewerken aan het onleefbaarder maken van deze wereld voor het nageslacht.

#48 Le Redoutable

85 procent van de 2e kamer is nu voor opvang van immigranten in de regio. Waar je nog niet zo lang geleden voor extreem rechts, xenofoob en wat al niet meer werd uitgemaakt als je het voorstelde, zien nu bijna alle politici van links tot rechts in dat het de enige realistische oplossing is voor de immigratiecrisis:

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/fort-europa-aan-nederland-zal-het-niet-liggen~b7c23bf0/

#49 Joop

@48.

Opvangen gebeurt al in de regio, je loopt achter. Hoe veel Syriërs in n Turkije? Doe eens een gok.

Dat de mensen daar ook in slechte omstandigheden uitzichtloos zitten geeft hun een drive om verder te proberen te komen.

De deal met Erdogan ging daar onder andere over, ook gemist zeker.

Symboolpolitiek in de tweede kamer. Kan me voorstellen dat mensen voor referenda zijn.

#50 Frank789

@43: China stikt in de smog en heeft al 100 kolencentrales geschrapt, dus het begin is er.
Trump is hopelijk een 8 jaar max periode, maar diverse staten gaan nu al gewoon hun eigen weg en houden zich aan “parijs”.
Afrika is eerder een vraagteken wat zij doen nu ze economisch zo groeien.

Dat je een pessimist bent is niet erg, maar je missie om anderen er van te weerhouden om een leefbare wereld voor hun kinderen achter te laten is kwalijk.

#51 Anoniem

Er moet er altijd eentje zijn die het beste bij de les is, in dit geval Baudet. Hij legt de vinger op een aantal zere plekken (de interruptie van Asscher is niet interessant). De komende EU top over de immigratie gaat hand in hand met de hervorming van de Eurozone. Hoewel het eerste onderwerp nu het meest dringend lijkt, is het die laatste waar het eigenlijk om gaat. Worden NL en Duitsland door Frankrijk een transferunie in gerommeld? In dit licht ook terecht de vraag aan Rutte over zijn eventuele ambities voor een Europese baan.

https://www.youtube.com/watch?v=XXlQsZCWx5s

#52 Joop

@51.

Bekend al hoe de Fransen reageren op de Duitse smeekbeden. Hoe Nederland daarin staat? Goede vraag. En Rutte opvolger Tusk. Beetje kinderachtig om daar nu weer over te beginnen

#53 JANC

@44: omdat een CSU minister dat zegt?

#54 Bolke

@53: omdat er zonder de CSU er geen coalitie is

#55 JANC

@54: Eén minister maakt geen zomer.

#56 Anno Niem

@55: ook de FDP is tegen de koehandel van Merkel:

“Die #FDP lehnt ein eigenes Budget für die #Eurozone strikt ab. Es handele sich dabei um ein “Koppelgeschäft” zwischen Merkel und Macron, das das Vertrauen in Europa zerstöre, so @FDP-Chef @c_lindner im #ZDFmoma. #Eurogroup”

https://twitter.com/morgenmagazin/status/1010078052217507840

#57 Bismarck

@56: De FDP zit in de oppositie, dus die hebben weinig invloed op de regering. Daarnaast moet je in de gaten houden dat de CSU momenteel bezig is met campagnevoeren (met name tegen de AfD), want er zijn binnenkort verkiezingen in Bayern en het lijkt erop dat de CSU haar meerderheid daar gaat kwijtraken. Wat CSU-ministers nu roepen is dus meer gericht op München dan op Berlin.

#58 JANC

@56: FDP heeft niets te zeggen. Geen regeringsdeelname. Bepaald geen sterk argument.

#59 JANC

@57: in Duitsland zeggen ze dan ook wel eens dat de Beierse CSU het land gijzelt. De PKW-Maut is ook een CSU-dingetje bijvoorbeeld.

#60 Anno Niem

@57: laat het nu net Bayern zijn waar de meeste vluchtelingen binnenkwamen/komen. Zij hebben er het meeste last van en willen niet weer in dezelfde ellende terechtkomen.

#61 Bismarck

@60: Dat is gewoon onzin. NRW neemt de meeste vluchtelingen op binnen Duitsland. Bovendien is dat niet de reden dat die CSU-ministers zich nu roeren.

#62 Anno Niem

@61: welk Bundesland ligt aan de grenzen van Oostenrijk (en Tjechië)?

#63 JANC

@62: Voor sturende vragen, vraag Anno Niem.

#64 Anno Niem

@63: flauwe opmerking. Het gaat in eerste instantie om WAAR de vluchtelingen binnenkomen. Italië (en Griekenland) krijgen ze ook als eerste binnen en klagen/klaagden steen en been omdat ze dit logistiek lastig aankunnen. Diezelfde problemen had Bayern in 2015 na de drie woorden van Merkel.

Overigens wilde de CDU/CSU geen partij rechts van ze in het parlement maar dat is toch al mislukt.

#65 Bismarck

@64: “Diezelfde problemen had Bayern in 2015 na de drie woorden van Merkel.”
Wederom onzin. Waar in Griekenland de vluchtelingen (overigens nog steeds!) zoveel mogelijk in overvolle kampen op de eilanden werden gehouden waar ze heen waren gevaren, werden de vluchtelingen in Duitsland rap over het hele land verspreid. Schrijnende situaties, zoals die op de Griekse eilanden voorkwamen (en in zekere mate nog steeds voorkomen), zijn er niet voorgekomen. Verder natuurlijk pure extreem-rechtse demagogie om te doen alsof Merkel’s woorden de vluchtelingencrisis op gang hebben gebracht.

“Overigens wilde de CDU/CSU geen partij rechts van ze in het parlement”
Die was er al lang. De FDP is al sinds de jaren ’80 de CDU voortdurend ter rechterzijde aan het inhalen. Nu gaat het echter om de lokale politiek van Bayeren, waar de CSU al (met uitzondering van 2008-2013) meer dan 50 jaar alleen regeert en bang is om de meerderheid kwijt te raken. Uiteraard grijpen xenofoben in heel Europa dat aan om nog eens hun gal op Merkel te spuwen.

#66 Anno Niem

@65: Merkel heeft de ellende over Duitsland afgeroepen. En daarom zit ze nu in de shit.
Hou je trouwens ver van allerlei kwalificaties, zegt meer over jezelf dan over de ander.

#67 Kacebee

@1:

Diederik Samson lanceert plan om Nederlanders massaal de energiearmoede in te jagen

Je mag dat best wat breder trekken: energie-armoede is gewoon armoede in het algemeen.

De slachtoffers worden intussen zoet gehouden met het verhaaltje dat ze bloeden voor het goede doel: het milieu. Maar daar gaat hun geld niet naar toe. Dat gaat naar de superrijke exploitanten van wind- en zonneparken, en uiteraard naar alle bedrijven die van deze broken window fallacy een graantje meepikken.

#68 JANC

@67:

superrijke exploitanten van wind- en zonneparken

bron?

#69 JANC

@66: zijn kwalificaties zijn anders correct, dat zou je weten als je je met Beieren eens bezig had gehouden. De crisis was er al voor die “drie woorden” , net als de Balkanroute. Het is goedkope rechtse retoriek.

#70 Bismarck

@66: Geef gewoon toe dat je extreemrechtse demagogie bedrijft door die Merkelleugen te propageren, in plaats van je zo onschuldig voor te doen. Je weet zelf echt wel beter.

#71 Anno Niem

@69: als ik aangeef dat via Bayern de meeste vluchtelingen binnenkomen/kwamen omdat dat nu eenmaal aan Oostenrijk grenst, waarom wordt dat bestreden? En het is toch logisch dat Bayern niet in eenzelfde chaos als in 2015 terecht wenst te komen? Wil je soms ontkennen dat het in Bayern destijds geen chaos was?
Kortom, alles liep volgens jou (en Bismarck) destijds gesmeerd en iedereen die zich tegen Merkel keert heeft het verkeerd begrepen?

#72 JANC

@71: in 2015 stond men in Beieren met borden “refugees welcome” . Het ironische aan de chaos bij BAMF was dat het door CDU/CSU veroorzaakt is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*