1. 1

  Die lui van DENK deugen echt niet!

  DENK
  ‏@Beweging_DENK
  Yes!! Hoogblonde Dafne, heldin van blank Nederland, wint geen goud!! @selcukozturknl trakteert op muntthee!

 2. 2

  @1: Zo dit is wel heel duidelijk een hoax.

  Hier “Trap niet in nepaccounts zoals @Denk_NL en @Beweging_DENK. Dit account is het enige officiële Twitter-account van DENK. Please Retweet!”

  En onderaan op hun website kan je nog even verifiëren dat @DenkNL inderdaad de echte twitter is.

 3. 4

  GBH je bent me voor. Voor een ieder die denkt dat Assad onderdeel kan zijn van een oplossing voor Syrie? Ik vind al vier jaar dat die vent (en zijn veiligheidsapparaat) een bom op zijn kop verdient. Erger dan wat er in de afgelopen vier jaar zich heeft afgespeeld (inclusief gerichte bombardementen op scholen, ziekenhuizen, doktersposten; gifgasaanvallen; politiek van massaal uithongeren van belegerde steden en uiteraard de massale martelingen en verdwijningen) kan het toch niet. Degene die Assad de hel in bombardeert verdient in mijn ogen de Nobelprijs voor de Vrede.

 4. 5

  @4: Op zich ben ik het met je eens, maar het grote probleem is dat ook de ‘gematigde’ oppositie zich schuldig maakt aan dergelijke misdaden en dus geen haar beter zijn.
  En dan komt het neer op wie van de 2 partijen ons de minste overlast bezorgt en dat is gewoon Assad omdat die instituten en instanties controleert die de zaak onder duim kan houden.

  Want iedereen die denkt dat Assad geen steun meer heeft van een groot deel van de bevolking zal bedrogen uitkomen en die zullen een soenitische overheersing echt niet accepteren en de burger oorlog zal gewoon door gaan, vergeet niet dat de niet-soennieten de gematigde rebellen namelijk helemaal niet steunen .

  Of heb je de les van Libie nou nog niet geleerd?

 5. 6

  @5: Het was natuurlijk wel te verwachten dat “maar hullie doen het ook” eraan zou komen. Maar dan negeer je wel dat die hele oorlog daar begonnen is ómdat Assad op deze wijze zijn land regeert. Dan kun je wel zeggen, laat hem zitten want daar hebben we de minste last van, maar afgezien van de vraag of dat waar is (want de Syrische vluchtelingenstroom zal dan terecht blijven komen en met deze redenatie kun je ze niet terugsturen), leg je dan de kiem voor de volgende oorlog (want mensen zullen dit niet blijven pikken).

 6. 7

  @5:

  maar het grote probleem is dat ook de ‘gematigde’ oppositie zich schuldig maakt aan dergelijke misdaden en dus geen haar beter zijn.

  Dat is dus niet waar. De oppositie heeft bijvoorbeeld geen luchtmacht, en dus zie je in regeringsgebied niet de stelselmatige vernietiging van ziekenhuizen en bakkerijen, om maar een verschil te benoemen.

  De rebellenmilities plegen ook oorlogsmisdaden, maar dat betekent niet dat beide partijen dus equivalent zijn: Assad pleegt er veel meer.

  En dan komt het neer op wie van de 2 partijen ons de minste overlast bezorgt en dat is gewoon Assad omdat die instituten en instanties controleert die de zaak onder duim kan houden.

  En dat ‘onder de duim houden’, hoe succesvol is Assad daarin geweest de afgelopen 5 jaar? Je moet de burgeroorlog natuurlijk wel meenemen in het beoordelen van Assads prestaties. Die zijn vele malen slechter dan post-Ghadaffi Libië, dus een Libië-scenario zou dus een verbetering voor Syrië betekenen.

 7. 8

  @7:

  Dat is dus niet waar. De oppositie heeft bijvoorbeeld geen luchtmacht, en dus zie je in regeringsgebied niet de stelselmatige vernietiging van ziekenhuizen en bakkerijen, om maar een verschil te benoemen.

  Jammer joh, maar er zijn genoeg beelden van rebellen die zelf gemaakte bommen (ala barrelbombs) afvuren op woonwijken die onder controle van Assad staan, en voor slachtoffers maakt het geen flikker uit of je een barrelbomb op je dak krijgt vanuit een helicopter of dat je een zelfgemaakte raket vanuit het rebellen gebied op je flikker krijgt, dus die redenatie gaat echt allang niet meer op, dus ja ook rebellen maken zich schuldig aan indiscriminating bombings omdat die zelfgemaakte raketten echt alles behalve nauwkeurig zijn en die ook gewoon op ziekenhuizen en bakkerijen neer komen.

  De rebellenmilities plegen ook oorlogsmisdaden, maar dat betekent niet dat beide partijen dus equivalent zijn: Assad pleegt er veel meer.

  Dat komt omdat ze (nog) niet in die positie zijn om het op die schaal te doen.
  Let op mijn woorden, als de rebellen de macht grijpen dan moet jij eens opletten wat die gaan doen, ik geef je een hint, hebt begint met een E en het eindigt op tnishe zuivering.

 8. 9

  @6: En dat is dus mijn betoog, als de soenitische rebellen winnen dan zal de andere helft van de bevolking gaan rebelleren daar tegen en dan heb je ook je volgende oorlog te pakken.

  Je moet gewoon kiezne tussen 2 kwaden en in mijn optiek is voor ons (Europa) Assad de minst kwade optie.
  Misschien niet de meest morale keuze, maar voor moraal koop je verdomt weinig.

 9. 11

  @9: “als de soenitische rebellen winnen dan zal de andere helft van de bevolking gaan rebelleren”
  Jij kent de mop van de grootste helft van de klas waar de juffrouw niet aan on kon uitleggen wat de helft was?

  “Je moet gewoon kiezne tussen 2 kwaden en in mijn optiek is voor ons (Europa) Assad de minst kwade optie.”
  Meningen kunnen verschillen, maar neem in je overweging wel op dat zodra je Assad steunt en daarmee in het zadel houdt, je geen argument meer hebt om de miljoenen Syrische vluchtelingen te weigeren. Want ja, Assad doet zelf ook aan etnische zuivering en zoals ik al een beetje hint in het eerste deel van mijn reactie, dat zal op grotere schaal moeten omdat er drie keer zoveel Soennieten als niet-Soennieten in Syrië wonen.

 10. 12

  @11: En je hebt dan ook geen recht om de miljoenen syriers die voor de soennieten zullen vluchten te weigeren want je weet verdomd goed wat hun lot zal zijn, maar ik krijg het vermoeden dat jou dat geen bal kan schelen.

  Gevalletje van damned if you do, damned if you don’t.

 11. 13

  Want iedereen die denkt dat Assad geen steun meer heeft van een groot deel van de bevolking zal bedrogen uitkomen

  Ja als je doodnormaal vindt dat 90% van de bevolking wordt uitmoord en andere tegenstanders blijft er op den duur wel een meerderheid over. Wie dat soort dingen roept heeft een behoorlijke psychopathische plaat voor zijn kop.

  Diezelfde psychopathische plaat geld voor onderstaande:

  maar het grote probleem is dat ook de ‘gematigde’ oppositie zich schuldig maakt aan dergelijke misdaden en dus geen haar beter zijn.

  Assad is verantwoordelijk voor 3 op de 4 doden! Een half miljoen mensen zijn al uitgemoord; 11,5 procent van de bevolking is dood of gewond.

  http://sn4hr.org/wp-content/pdf/english/Violations_in_Syria_during_2015_en.pdf

 12. 15

  @13: Lol 90% vermoord, overdrijven is ook een vak malloot.

  Voor het geval je het nog niet snapt, een groot deel van de soennieten steunt Assad ook nog steeds en de vluchtelingen die in Europa zitten zijn ook al 50/50 verdeeld in voor en tegenstanders.

  Het is helemaal niet zo zwart/wit als jij het stelt, maar jou agenda is wel duidelijk, jij zit zo ver in de reet van de Amerikanen dat alleen je tenen er nog uitsteken.

 13. 16

  @8:

  Jammer joh, maar er zijn genoeg beelden van rebellen die zelf gemaakte bommen (ala barrelbombs) afvuren op woonwijken die onder controle van Assad staan

  Het punt is niet dat rebellen geen oorlogsmisdaden begaan, maar dat Assad veel erger is. Het voorbeeld wat je noemt illustreert dat mooi: de rebellen vuren af en toe raketten af op woonwijken in regeringsgebied. Assad voert elke dag bombardementen uit op woonwijken en dorpen ver van de frontlinie, en richt zich daarbij bewust op civiele infrastructuur en burgers.
  In vergelijking met de rebellen
  – bombardeert Assad veel vaker
  – met zwaarder materiaal
  – over grotere geografische gebieden
  – vernietigt bewust civiele infrastructuur.

  Het gevolg is niet verrassend dat Assad veel meer burgerdoden veroorzaakt dan de rebellen en veel meer gebouwen kapotmaakt dan de Rebellen. Er is geen dorp of stad in rebellengebied nog heel, dat is heel anders in regeringsgebied. Bekijk de foto’s van Idlib maar toen het ingenomen werd (weinig kapot), en nu (heel veel kapot).

  Er is geen equivalentie tussen beide partijen.

 14. 17

  @16:

  Het punt is niet dat rebellen geen oorlogsmisdaden begaan, maar dat Assad veel erger is.

  Er bestaat niet zoiets als veel ergere oorlogsmisdaden, of je er nu 1 of 1000 pleegt maakt geen ruk uit, het feit dat je een oorlogsmisdaad pleegt zet je domweg op het zelfde niveau.

  En geef je op een briefje dat als de rebellen de zelfde capaciteiten als Assad zouden hebben ze het ook op die schaal doen en dat weet je dondersgoed.

 15. 19

  @17:

  Er bestaat niet zoiets als veel ergere oorlogsmisdaden, of je er nu 1 of 1000 pleegt maakt geen ruk uit, het feit dat je een oorlogsmisdaad pleegt zet je domweg op het zelfde niveau

  Natuurlijk maakt het wel uit of je 5 mensen vermoord of 6 miljoen. Doe niet zo dom.

 16. 20

  @12: “En je hebt dan ook geen recht om de miljoenen syriers die voor de soennieten zullen vluchten te weigeren”

  Het ook om aantallen: Er zijn (zoals eerder gezegd) nu eenmaal drie keer zoveel soennieten als niet-soennieten in Syrië. De omvang van de potentiële vluchtelingenstroom zal navenant ook verschillen. Daarnaast verwacht ik niet dat de rebellen omwille van hun verdeeldheid bij een overwinning een effectieve terreur op kunnen zetten van het niveau van Assad. Bij gevolg hoeven er ook minder mensen te vluchten.

 17. 21

  @19: Nee dat maakt juist nu niks uit, het gaat niet om de aantallen maar of het feit dat je een oorlogsmisdaad pleegt, je kan een zwaardere straf krijgen voor bepaalde oorlogsmisdaden waarbij geen enkele dode valt tov een oorlogsmisdaad waarbij 1000 doden vallen.

  Simpel gezged, als je een gebied ethnish zuivert door alle bewoners af te voeren zonder ook maar 1 iemand te vermoorden dan krijg je een veel zwaardere straf dan wanneer je 1000 mensen vermoord, want het eerste valt onder genocide en is een misdaad tegen de menselijkheid terwijl de 2de ‘slechts’ een normale oorlogsmisdaad is.

  Geeft niks hoor, veel mensen maken die denkfout dat de aantallen doden bepalend zijn bij oorlogsmisdaden, dat is het dus niet.

 18. 22

  @20: Je vergeet alleen een paar kleine details, Assad heeft ook nog veel steun onder de soennieten zelf en de rebellen plegen allang effectief terreur zonder overwinning, waarom dacht je dat er zoveel Assad aanhangers gevlucht zijn.

 19. 23

  @18:

  ok, dus de rebellen hebben ook een grote raket.

  Als je daar al van onder de indruk raakt heb je echt geen flauw idee.

  Bagataliseer het maar weer, wegkijker, ik vermoed dat jij heel andere motieven hebt dan medeleven.

 20. 24

  @22: “Assad heeft ook nog veel steun onder de soennieten zelf”
  Hoeveel? Heb je bronnen en percentages? En wat denk je dat met die soennieten (zoals bv. de Koerden) gebeurt als Assad zijn militaire overwinning binnen heeft?
  “de rebellen plegen allang effectief terreur zonder overwinning”
  Zoals #16 aangeeft, de effectiviteit van de terreur van Assad is van een heel andere orde.

 21. 25

  @24:

  Deze politieke en militaire structuur in Syrië vormt echter slechts één zijde van de medaille, waarvan de maatschappelijke structuur de andere zijde vormt. Het merkwaardige in Syrië is dat, ondanks de dominantie van de alevieten in regering en leger, dit regime ook nog eens kan rekenen op een breed draagvlak onder de bevolking.

  De verklaring hiervoor dient vooral gezocht te worden in de enorme verdeeldheid van de Syrische samenleving naar etniciteit en religie. Syrië vormt een mozaïek van etnische, maar vooral religieuze minderheden, en de angst is diepgeworteld dat een eventuele val van het Syrische regime zal leiden tot een bloedige burgeroorlog die de potentie heeft de hele regio mee te sleuren. Angst voor een dergelijk scenario speelde in Tunesië en Egypte nauwelijks.

  http://www.rd.nl/waarom-de-syrische-revolutie-weinig-kans-van-slagen-heeft-1.615111

  We hebben het dan wel continue over de soennieten maar ook daar onder bestaat geen absolute meerderheid want die bestaat ook uit allemaal diverse stromingen die elkaar niet kunnen zien of luchten.

  https://www.theguardian.com/commentisfree/2012/jan/17/syrians-support-assad-western-propaganda

  Er is namelijk NOOIT een beweging tegen Assad geweest die gesteund is door de meerderheid van de bevolking, dientengevolge mag je redelijk aannemen dat er onder de vluchtelingen heel veel Assad aanhangers zitten en als je af en toe naar Radio 1 luistert dan komen Syrische vluchtelingen aan het woord waarvan families uit elkaar gerukt worden omdat de ene voor Assad is en de andere tegen.

  Zoals #16 aangeeft, de effectiviteit van de terreur van Assad is van een heel andere orde.

  Het gaat niet om hoe effectief de terreur is maar dat je je van precies dezelfde taktieken bediend, effectieviteit bepaald niet hoe slecht je bent, de gebruikte taktieken bepalen dat en het toont ook nog eens aan wat de ‘oppositie’ zal gaan doen als ze wel de middelen hebben.

 22. 27

  @26: Dat lijkt me sterk. Dit is de bron die Wikipedia op dat punt geeft:

  https://www.almasdarnews.com/article/strategic-town-al-eis-recaptured-night-raid-led-iranian-troops-map-update/

  According to an Al-Masdar source, the night offensive was primarily lead by the newly deployed Iranian 65th Airborne Special Forces Brigade. However, these troops were aided by the Syrian Arab Army’s (SAA) 154th Brigade of the 4th Mechanized Division, the National Defence Forces (NDF), the al-Ba’ath Battalion, Hezbollah (Lebanese paramilitary) and Harakat Al-Nujaba (Iraqi paramilitary).

  Dit geeft fraai de grote rol weer van buitenlandse milities in de ondersteuning van Assad, uit Libanon (Hezbollah), Irak en Iran. Die zijn veel effectiever dan wat er over is van het Syrische leger.
  Dit offensief (dat overigens een spectaculaire mislukking was, in tegenstelling tot wat de bron beweert) werd geleid door Iraanse special forces.

  Dat er veel soennieten hier hebben meegevochten is op basis van deze bron onwaarschijnlijk.

 23. 28

  @21:

  je kan een zwaardere straf krijgen voor bepaalde oorlogsmisdaden waarbij geen enkele dode valt tov een oorlogsmisdaad waarbij 1000 doden vallen.

  Precies Bolke, niet elke oorlogsmisdaad telt even zwaar. De aard, de schaal en de aantallen slachtoffers maken uit. En op al deze punten wint Assad het met gemak van de rebellen.

  Je komt er wel.

 24. 29

  @25:

  Er is namelijk NOOIT een beweging tegen Assad geweest die gesteund is door de meerderheid van de bevolking,

  Jij hebt echt geen flauw benul van de schaal van het Syrische conflict. Je hebt geen idee van de schaal van de protesten in 2011, geen idee van de schaal van de repressie, geen idee van de schaal van de opstand tegen Assad, geen idee van de vluchtelingenstromen die vervolgens op gang zijn gekomen. Kijk naar Aleppo, de stad die in tweeën verdeeld is, en van waaruit het kapotgeschoten oosten veel meer mensen gevlucht zijn dan uit het relatief ongeschonden westen.

 25. 30

  Er komt steeds meer naar buiten over Paul Manafort. Het opzetten van de bevolking van de Krim en de Donbas tegen de Oekraïens sprekende bevolking was een vooropgezet plan om Yanukovych aan de macht te helpen. Feitelijk is hij daarmee de grondlegger van de oorlog tussen Oekraïne en Rusland. Putin heeft waar gekregen voor zijn zwarte 12.5 miljoen:

  http://www.thedailybeast.com/articles/2016/08/18/here-s-how-donald-trump-s-paul-manafort-helped-create-chaos-in-ukraine.html

 26. 31

  @27 Deze artikel van Foreign Policy (betaalmuur) gaat er wat dieper op in:

  In Syria’s conscript military, Sunnis traditionally made up a large number of lower-ranking soldiers, in proportion to their share of the general population, according to analysts who study the Syrian armed forces. Even today, rebel videos showing captured government soldiers reciting their names and hometowns almost always include Sunni conscripts, for example. Aron Lund, editor of the Syria in Crisis blog at the Carnegie Endowment for International Peace, said the government still relies on Sunnis to fill its fighting ranks.

  “There are Sunni Muslim Syrians fighting on the front line for Assad even today, even though many may be conscripts or fight simply for a living wage,” Lund said. “The regime was really bleeding Sunni support in 2011 to 2013, but then it seemed to stabilize to some degree.”

  http://foreignpolicy.com/2015/11/05/assads-sunni-foot-soldiers-syria/

 27. 32

  @27: Er is geen Syrisch leger meer; de troepen van Assad bestaan uit Hezbollah, IRGC, door Iran gedwongen huurlingen, Russen en het Slavische huurlingenkorps.

  Soennieten werden juist op de basis gehouden omdat ze vaak overliepen.

 28. 35

  @33 Dat is goed nieuws. Private gevangenissen schijnen voor een deel ook de enorm hoge aantallen gevangen in de VS te verklaren. Eindelijk eens een vergelijking tussen de “markt” en de “overheid” waaruit de conclusie wordt getrokken dat de markt het slechter doet en er gevolgen aan worden verbonden. Chapeau.

 29. 36

  @34
  Welnee, dat is helemaal niet humaan. Humaan is asielzoekers hun agressie op Nederlanders laten botvieren, in plaats van andere asielzoekers.

 30. 37

  @35: “According to the inspector general’s report, private prisons housed roughly 22,660 federal inmates as of December 2015. That represents about 12 percent of the Bureau of Prisons total inmate population, according to the report.”

  Het is mij teveel werk om federal/national/prison/jail en dat soort verschillen te gaan uitpluizen, maar er zitten circa 2,2miljoen mensen in de bak. Of nu 10 of 20 procent in private gevangenissen zitten/zaten, het lijkt me sterk dat daardoor het aantal gevangenen zo gegroeid is.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Incarceration_in_the_United_States#/media/File:US_incarceration_timeline-clean.svg

 31. 38

  Frank @37, je hebt vrijwel zeker gelijk voor wat betreft aantallen. Het gaat er om dat de beveiligingsbedrijven in de VS die dergelijke prisons runnen vaak acties en politici sponsoren die voor strengere straffen zijn en zodoende bijdragen aan de hoge gevangenisdruk.

 32. 41

  @28:

  Precies Bolke, niet elke oorlogsmisdaad telt even zwaar. De aard, de schaal en de aantallen slachtoffers maken uit. En op al deze punten wint Assad het met gemak van de rebellen.

  Nee juist niet, het uiteindelijke motief van de misdaden bepalen de zwaarte, niet de misdaden zelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren