1. 5

  @3

  zuivering op z’n Erdogan’s

  Ja, want Corbyn heeft iedereen op de lijst in het cachot gegooid of op staande voet ontslagen.. Word je niet moe van jezelf?

 2. 9

  Heel die rapper Boef interesseert me geen reet. Ik snap niet dat mensen zich verlagen tot dat soort onderwerpen, omdat er zogenaamd bewezen wordt dat die luitjes harstikke fout zijn. Gaap.

 3. 10

  @1.

  Vrij normaal. In een provinciestadje waar ik laatste keer was met oud en nieuw hadden ze op het stadsplein een groot feest met hekken en toegangspoorten waar genoeg controle was.

  Lekker stoken met je rechtse geouwehoer.

 4. 11

  Na meer dan twee jaar economische crisis in Rusland probeert president Poetin de impasse te doorbreken. Vanaf nu zal het land een meer onafhankelijk monetair beleid voeren, dat bestaat uit een ruimere kredietverlening aan bedrijven, het uitbreiden van de economische samenwerking in de Euraziatische regio en het versterken van de ‘gouddekking’ van de roebel. Dat lezen we in een uitgebreide analyse op New Eastern Outlook, die we speciaal voor onze lezers vertaald hebben.

  http://marketupdate.nl/nieuws/economie/valutacrisis/rusland-wil-meer-onafhankelijkheid-dollarsysteem/

  Oepsie, hiervan gaan politici in Europa en de VS heel zenuwachtig van worden, het is namelijk de eerste stap naar een ‘goud-roebel’ en dat zal de doodsteek zijn voor de Dollar.

 5. 14

  @13.

  Dan horen we die 19 duizend mensen (relatief klein aantal) niet als ze zelf een orgaan nodig hebben. Kinderachtig. Ze kunnen slecht tegen hun verlies.

  Goed gedaan van D66. In ieder geval een constructieve opstelling waar genoeg andere partijen alleen aan de zijlijn janken als ze hun zin niet krijgen, terwijl ze er al niets voor doen.

 6. 15

  @14: die 19 duizend was na minder dan 1 dag en het voorstel is ook nog niet eens door de 1ste kamer en er wordt verwacht dat het daar gaat sneuvelen.

  Zelfs als zou het voorstel het halen dan moet je niet raar opkijken dat echt heel veel mensen zich express gaan registreren als niet donor, mensen willen best donor zijn TOTDAT de overheid het gaat opdringen, dan slaat die welwillenheid om in aversie, dus deze wet kan wel eens meer kwaad dan goed doen.

 7. 16

  Prima, gewoon de lui zonder donorcodicil onderaan de wachtlijst plaatsen zolang er kandidaten zijn met een donorcodicil. Eens kijken hoelang het duurt voordat die hypocrieten weer donor zijn.

 8. 18

  @16: Prima plan, maar dan ook die mensen niet mee laten betalen aan de kosten die gemaakt inzake transplantaties, dan weet ik wel wie er aan het kortste eind gaat trekken.

  Accepteer toch eens gewoon dat mensen niet willen dat de overheid zich met hun keuze bemoeit.

  Komt trouwens nog eens bij dat dit hele plan geen zak gaat uitmaken voor de wachtlijsten omdat de wachtlijsten niet veroorzaakt worden door te weinig donoren maar door een tekort aan donoren die onder de juiste omstandigheden overlijden om uberhaupt in aanmerking te komen voor donatie.

  Alle mensen die niet in het ziekenhuis overlijden zijn per definitie niet geschikt als donor en helaas voor de mensen op de wachtlijsten maar het bulk van de mensen overlijd niet in een ziekenhuis.
  (p.s. zelfs mensen die in een regulier ziekenhuis bed overlijden komen niet in aanmerking als donor)

 9. 19

  @15: “deze wet kan wel eens meer kwaad dan goed doen.”
  Dat is toch wel haast uitgesloten. Ik zie in ieder geval niet meer dan 10 miljoen mensen zich als niet-donor registreren. Dat is ongeveer het aantal mensen dat momenteel helemaal geen registratie heeft en dus tot deze wet ingevoerd wordt automatisch geen donor is. De 19 duizend die Volkskrant noemde waren overigens tot op dit moment (onder de bestaande wet) ook al geen donor, want niet geregistreerd.

 10. 21

  @19: 19000 mensen die zich als niet donor registreren tov 1600 mensen die zich wel als donor registreren, dat is geen beste trend hoor.
  Als die trend doorzet dan registreren 80% van de bevolking zich als niet-donor.

 11. 22

  @21.

  Dit is helemaal geen trend. Dit is jouw wensdenken.

  Maar ja, ‘het volk’ is graag tegen dus de pvv aanhang zal dat wel doen. Zoals je in de Telegraaf vandaag kan lezen column mevrouw Nausica Marbe :

  vr 16 sep 2016, 00:28
  Nieuwe donorwet is juist inhumaan
  AMSTERDAM –

  Nederland komt woningen tekort, dus wordt uw huis na uw dood automatisch staatseigendom. Liever niet? Registreer uw weigering. De overheid heeft ook een miljardentekort, dus wordt uw spaargeld na uw dood automatisch staatsbezit. Nee? Registreer uw bezwaar. Verder sloopt de gezondheidszorg de staatskas, dus gaat de overheid, op basis van uw medisch dossier, een onderzoek- en preventieplan voor u ontwerpen. U hebt recht op tegenactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren