1. 4

  Het gaat tegenwoordig vaak over streng islamitisch onderwijs, maar in Brussel is het juist een nieuwe katholieke school die het stempel ‘fundamentalistisch’ krijgt. [[…]] De school houdt zich aan een strikte lezing van de Bijbel. God schiep de mens. De evolutietheorie zit niet in het lesmateriaal. ,,Wereldvreemd”, vindt de woordvoerder van aartsbisschop Jozef De Kesel in De Morgen. Het aartsbisdom weigert de school te erkennen. ,,Moslims die een sektarische islamitische school opzetten beschouwen we toch ook als een gevaar voor de maatschappij?”

  Maar na wat aarzelen is de Onderwijsminister wél overstag. De school wordt erkend en mag diploma’s uitreiken.

  http://www.nrc.nl/handelsblad/2016/01/13/katholieke-fundamentalisten-in-de-brusselse-rand-1580357

 2. 5

  @1 Wat tolereert de politie ontzettend veel. Je kan gewoon aanvallen uitvoeren, spandoeken gewelddadig afpakken en de politie voor rotte vis uitmaken.

  Zou de grens dan bij fuck de koning liggen? Wat aandoenlijk.

 3. 7

  @3

  Het is een lastig probleem, het pesten van homo’s in de AZC’s.
  Maar de vluchtelingen kunnen wel zo direct in de praktijk merken hoe ‘wij’ over homoseksualiteit denken.

 4. 10

  @6

  Bij dergelijke lui kan je beter uit de buurt blijven.

  Ja, vooral uit de weg blijven. Zoals jij, volgens eigen zeggen, je hele leven al doet. Vingers in de oren en keihard Lalalaa gaan zingen.

  Misschien verdwijnen deze vrouwenhaters dan wel?

 5. 12

  @5

  Zou de grens dan bij fuck de koning liggen?

  Nee, bij links of rechts. Als het andersom was geweest had de ME al een charge uitgevoerd. Weet je ook meteen waar de sympathie onder de dienders ligt.

 6. 17

  @16.

  Maakt het uit, je hebt toch een eigen mening, of heb je deze economische autoriteit ervoor nodig die je als het ware bij het handje neemt?

 7. 19

  @10

  Nee, ze verdwijnen niet. Maar het heeft geen enkele zin om met vrouwenhaters in confrontatie te gaan. Ik ben een vreedzaam mens en ga iedereen uit de weg die dat niet is. En indien onmogelijk, dan pas ik nog steeds geen geweld toe. Liever dode Jan dan blode Jan. Om eens een oud spreekwoord om te draaien.

 8. 20

  @16

  Hij is tegen schrijft hij. En dat verbaast mij niets. Ewald Engelen is zo ongeveer overal tegen. Dat Rutte lul-verhaaltjes ophangt ben ik dan wel weer met hem eens.

  Ook zijn “Het briljante van geenpeil is namelijk dat het geen enkele consequentie heeft; dat verdrag komt er toch wel.” klopt als een bus. Op 6 april wordt er een opiniepeiling gehouden. En ik smijt altijd de hoorn op de haak als ze mijn opinie willen peilen…

 9. 21

  Belegering Turkse steden brengt mensen in gevaar

  In het zuidoosten van Turkije geldt sinds december in verschillende steden een 24-uurs uitgaansverbod. De 200.000 bewoners in deze gebieden mogen al wekenlang hun huizen niet uit. Er is een tekort aan water en elektriciteit en er vallen doden.

  https://www.amnesty.nl/petitie_belegering_Turkije

  En ik dacht dat zoiets nu alleen in Syrië gebeurde…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren