1. 6

  @4: nu wil het toeval dat er dit jaar ook minder landijs smelt in het Noordpoolgebied.
  Volgens Deense onderzoekers is er deze zomer op Groenland ongeveer de normale hoeveelheid landijs gesmolten.

  [img]https://cassandraclub.files.wordpress.com/2016/08/schermafbeelding-2016-08-11-om-11-41-19.png[/img]

 2. 8

  @4

  In dit geval is het gewoon de jaar-tot-jaar variatie. Die is er altijd geweest en die zal niet zomaar verdwijnen omdat het klimaat verandert. Het gaat natuurlijk om de lange termijn trend en die is beter te zien in een plaatje die het huidige volume vergelijkt met het gemiddelde over een langere periode.

  [img]http://neven1.typepad.com/.a/6a0133f03a1e37970b01b7c883e4b8970b-800wi[/img]

  De kans op een nieuw minimumrecord is niet zo groot, maar het is nog geen gelopen race. Zie ook Neven’s Artic Sea Ice Blog.

 3. 14

  Intrigerende observaties en gedachtegangen rond het thema “geslaagde integratie” van Robbert van Lanschot in het NRC naar aanleiding van een grote pro-Erdogan/anti-coup demonstratie in Keulen.

  “Het evenement toonde niet het falen van de integratie aan, maar het falen van ons verwachtingspatroon rond integratie. ‘Goed meedraaien’ kan samengaan met een substratum van diepe culturele verschillen. Zo kan iemand met volle tuigen genieten van alle vrijheden die Duitsland biedt en tegelijkertijd de sterke man in Ankara bejubelen.”

  http://www.nrc.nl/nieuws/2016/08/11/integratie-zoals-gehoopt-dat-gaat-m-dus-niet-worden-3619688-a1515742

 4. 16

  @15: Die was me ook al opgevallen. Goed dat mevrouw de openbaarheid zoekt. Daar zal ze wel advies over gekregen hebben. Als ze nu alsnog van een trapje valt dan kan het in elk geval niet meteen als ongeluk worden afgedaan.

  Om het breder te trekken dan het individuele geval: het verhaal doet ook vermoeden dat buitenlandse geheime diensten spelen met de Nederlandse telecomnetwerken. Is ook niet gek als je bedenkt dat bijvoorbeeld het tappen door de politie ook gebeurt met Israëlische hard- en software.

 5. 17

  Klopt, en dat bedrijf, Verint (voorheen Comverse), laat daarbij nog steeds steken vallen. Welke gunst zouden ze van Teeven hebben gekregen voor het wissen van dat ene halfuurtje waarin hij met (toen nog partijgenoot) Van Rey belde?

  Het is niet alleen onaanvaardbaar dat ‘ze’ er naar hartelust mee kunnen knoeien, maar onze overheid kan ook nog eens niets natrekken of controleren. Nederland is hierbij volledig aan hun grillen uitgeleverd en bijgevolg zijn telefoontaps voor de rechter eigenlijk waardeloos. Alleen weet de rechter dat niet altijd. Of hij weet dat hij dat niet mag weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren