SG-café donderdag 05-11-2015

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van donderdag 05-11-2015. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (12)

#3 Joop

Magda Smink 07:15 – 5 nov. 2015
‏@magdasmink Mijn proefschrift haalt voorpagina Trouw!! “Bedrijfslobby dicteert beleid duurzaamheid” – TROUW http://s.trouw.nl/4178530

#5 zuiver
#6 Mario

Ze hebben het hier zo goed. Huizen, uitkeringen en verdere gouden bergen. Dat krijgen die gelukszoekers wanneer ze hier in Nederland aankomen!!1!

/s

En dan de andere -te vaak genegeerde- kant van het verhaal:
http://socialisme.nu/blog/nieuws/47082/vluchtelingenactiviste-als-het-geld-binnen-is-dan-worden-die-mensen-op-straat-gezet/

#7 Hans Verbeek

De Noorse olie- en gasexpert Rune Likvern verwacht dat het aardgasverbruik in Europa de komende jaren verder zal dalen.
[img]https://fractionalflow.files.wordpress.com/2015/11/fig-6-eu-natural-gas-consumption-production-and-forecast-towards-2025.png[/img]

Maakt geloof ik niet veel uit of we zachte of strenge winters krijgen. En ook niet of we de thermostaat hoger of lager zetten. Het is een kwestie van aanbod en niet van vraag.

#8 Joop

Iemand hier?

De Kafkabrigade is een not-for-profit organisatie met als doel het beter laten functioneren van publieke organisaties. Daartoe heeft de Brigade een onderzoeks- en interventiemethode ontwikkeld voor het opsporen en oplossen van onnodige bureaucratie. In de methode van de Kafkabrigade staat het perspectief van de burger centraal. De Kafkabrigade voert zowel kwalitatief als kwantitatief onderzoek uit. Ook ontwikkelt de Kafkabrigade trainingen, workshops en reflectiesessies voor professionals in de publieke sector.

De functie
We zijn op zoek naar een stagiair(e) die ons vaste team kan versterken. De stagiair(e) werkt mee aan projecten van de Kafkabrigade. Taken die daarbij horen zijn voorbereiding en verslaglegging van interviews en deelname aan projectoverleg. Ook ben je betrokken bij het analyseren van data uit kwantitatief onderzoek (de Kafkathermometer).

http://www.kafkabrigade.nl/nieuws/kafkabrigade-zoekt-stagiair-e-#idEmvaO318bTefL02XldYA7Q

#9 Hans Verbeek

Hier gaan we weer.
Probleem:
IS doet geen onthoofdingen meer, maar blaast nu vliegtuigen met toeristen op. De Westerse inlichtingendiensten achten IS verantwoordelijk voor het opblazen van het Russische toestel boven de Sinaï.
Oplossing: de strijd tegen IS moet worden opgevoerd.
Reactie: de VS stuurt Special Forces naar Syrië om de strijd te coördineren en Saoedi-Arabië levert luchtafweerraketten (man-pads) aan gematigde rebellen.
Is dat niet gevaarlijk: luchtdoelraketten in handen van onbetrouwbare types?

In order to make sure no one ends up blowing a 747 out of the sky, Washington will “retrofit” the weapons with “special” software that makes sure they can only be used in certain areas.

De Russen gaan mee in dit gevaarlijke pokerspel en sturen ook luchtdoelraketten naar Syrië.

#10 Joop

Allard Altena 11 minuten geleden
@JoramvKlaveren wil groepsbelediging, aanzetten tot haat en discriminatie schrappen uit het Wetboek van Strafrecht. #NJCM

Oh, dan is antisemitisme ook ineens goed?

#12 Rolands

Prachtig filmpje en foto’s van een urban downhill fietsrace in Medellin, Colombia
(via The Guardian)

http://downhillurbano.com/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*