1. 7

  Zijn ze nog altijd op zoek naar een manier om de Las Vegas terrorist geestelijk ziek te verklaren…?
  Dit blijft behalve dat toch wel een interessante case, want een motief moet je tenminste toch wel hebben als je dit doet. En ik kan me op basis van wat we nu weten echt niks verzinnen. Zo’n hekel aan countrymuziek kun je toch niet hebben?

 2. 9

  @7: En ik kan me op basis van wat we nu weten echt niks verzinnen.

  Laat ik eens een voorzetje geven:

  0) Hij had net te horen gekregen dat hij ongeneeslijk ziek was en wilde wraak nemen op de stad en de wereld voordat hij dat niet meer kon. Een wonder zat er niet meer in.

  1) Hij was net gepensioneerd accountant en dacht: ‘ik moet toch IETS gedaan hebben in mijn leven’!

  2) Hij had in zijn werkzame leven zo een hekel gekregen aan al die hypocriete Amerikaanse dromen dat ie dacht ‘krijg nou allemaal de kolere, val voor mijn part allemaal dood’

  3) Zijn vriendin viel ‘m tegen

  4) Hij had verloren met gokken in Vegas

  5) En inderdaad: hij hield niet van C&W.

  Elke combinatie van bovenstaande is mogelijk. Ik geef toe, sommige zijn eenvoudig te verifiëren, maar er zal sowieso een motief zijn. Of ze dat echt vrij willen geven is wat anders. Hij had trouwens ook een briefje geschreven voordat hij de hand aan zichzelf sloeg. Wat zou daar op staan? Waarom is dat nog niet gelekt?

 3. 16

  @14: zeikstralen over https op sargasso en dan een voor anderen totaal niet te herleiden linkje van een url-shortener plaatsen waarbij je geen idee hebt waar je uit gaat komen. Briljant hoor. Echt.

 4. 17

  Als je Monsatan wil deaudmaken omdat ze zo slecht zijn, help het niet om te gaan liegen. Tenminste, niet waar ik vandaan kom. En ik kom uit Schubbekutteveen. Laat dat een waarschuwing zijn.

 5. 20

  @13: En blijkt ook nog z’n vader niet of nauwelijks te hebben gekend. Ze zijn door hun moeder opgevoed. Voer voor genetici en evolutiebiologen.

 6. 22

  @15: tests uitgevoerd in opdracht van de industrie. Logisch dat die positief zijn. Peer reviewed onderzoeken zijn een heel stuk minder positief over dat vergif.

 7. 25

  Dit is echt vreeee-se-lijk. Niemand buiten de ‘industrie’ heeft het getest. Ohnees! Dus we weten heul nieteens zeker of het giftig is! Wat is het nou eigenlijk? Moet je het niet eerst aantonen dat het giftig is voordat je gaat schreeuwen?

 8. 28

  @1: “The remains of the day” vind ik een geweldig boek.
  “when we were orphans” vond ik erg zwak.
  “Never let me go” vond ik weer heel boeiend, en triest. Spoiler alert: Gelukkig worden er nog geen klonen geteeld voor transplantatie-doeleinden.

 9. 29

  @28: Alleen Never Let Me Go gelezen. Heel mooi en boeiend inderdaad. Wel wat traag, waar ik doorgaans bepaald niet van houd, maar functioneel traag. Het boek was nochtans totaal niet wat ik ervan verwachtte toen ik eraan begon; de beschrijving ‘dystopische science-fiction’ (waardoor ik erin begon) is niet per se onjuist, maar mist het punt van het boek wel volledig.

  Hoewel die onthulling relatief vroeg aan het licht komt heb ik je laatste zin trouwens toch achter een ‘spoiler alert’ gezet, hoop dat je dat niet erg vindt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren