1. 9

    Onze (intellectuele) elite geeft graag af op die populisten die, weliswaar nu nog zonder hooivork, klagen over de verhoging van de AOW-leeftijd. Onderstaande cijfers geven aan dat die populisten het gelijk toch wel aan hun kant hebben:

    Als de AOW-richtleeftijd 71,5 jaar wordt, zal deze leeftijd door 8,7% (m) en 5,9% (v) van de 65-jarigen niet worden gehaald. Slechts 66% (m) en 76 % (v) van de 65-jarigen zullen meer dan tien jaar van hun AOW-uitkering genieten. Aangezien de pensioenleeftijd meebeweegt met de AOW-richtleeftijd, geldt dit ook voor de pensioenregelingen, die daarmee in strijd komen met artikel 1 EVRM (eigendomsbescherming). De sterftewinst stopt de staat, ongemerkt, in de AOW-pot om de AOW betaalbaar te houden. Onder het oude AOW-regime genoot 84% (m) en 89% (v) van tien jaar of meer AOW.

    Toen onze parlementariërs de nieuwe AOW-wet aannamen hadden ze wel direct op 2 november de AOW Memorial Day kunnen instellen om al die zielen, waaronder die van buitengewoon veel deplorables, te herdenken die wel al die jaren AOW- en pensioenpremie betaalden, maar daar helaas niet of onvoldoende van konden genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren